Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λιθόχτιστο σπίτι


 

Recommended Posts

Αλήθεια εσείς τι θα προτείνατε στον πελάτη σας ως την καλύτερη αντιμετώπιση μιας τέτοιας περίπτωσης?? Έχω τρελαθεί ...Δεν περίμενα ποτέ τέτοια φάση... Μήπως αυτά συμβαίνουν και σε άλλους ή μονο σε μενα??

Ο πελάτης μου θέλει να το κάνει σπίτι για να γλυτώσει τετραγωνικά μιας και τέτοια οικηματα προστατεύονται. Λοιπόν απο που αρχίζουμε την μελέτη μας αν θεωρήσουμε οτι κρατάμε τις όψεις και τις αναδεικνύουμε? Στατικά τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να να ενισχύσω την κατασκευή? Σας παρακαλώ πείτε μου απλά μερικές ιδέες (και όχι την διαδικασία - αποτύπωση - έλεγχοι επάρκειας κ.τ.λ.) Πρόκειται για 40 τ.μ. με υψος 2.00 μ. Ευχαριστώ πολυ..

post-807-131887201347_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

τι επεμβάσεις επιτρέπονται?? Από κάπου ελέγχεσαι για να προστατεύεται. Θα παραμείνει ισόγειο? Αν ναι, δεν είναι μάλλον άσχημα τα πράγματα. Μου φαίνεται ότι έχει καλή δομή ο τοίχος από μέσα τουλάχιστον. Το βασικό είναι να αποκτήσει και συνοχή. Άρα αρμολόγηση, λιθοσυρραφές αν απαιτείται, σοβάς με πλέγμα αν επιτρέπεται, αντικατάσταση πλάκας κ.λ.π.

Επιτρέπεται σπίτι με ύψος 2μ? Μήπως πρέπει να μας δώσεις και άλλα στοιχεία?

Link to comment
Share on other sites

Κλασσική περίπτωση που ο πελάτης σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παρανομία... Μπορείς να εξηγήσεις στον κύριο πελάτη σου πως αυτό που έχει ακούσει για επιδοτήσεις λιθόκτιστων αναφέρεται σε σπίτια και όχι σε οτιδήποτε είναι απο πέτρα; Εκεί πάνω δεν ήταν σπίτι... Στη Σκύρο που ο τόπος είναι γεμάτος απο τέτοιες κατασκευές, τα λένε "κονάκια".

 

Συγνώμη φίλε Κώστα, δεν έχω να προτείνω κάτι εκτός απο το να το ρίξεις, να κάνεις απο την αρχή σκελετό και να ξαναχτίσεις πέτρινο τοίχο...

Συγνώμη για τον τόνο μου αλλά απελπίζομαι μερικές φορές...

Link to comment
Share on other sites

από ότι καταλαβαίνω acnt δεν θα μπορεί να το κάνει και κάτι άλλο αν προστατεύεται. ..εμείς τα λέμε σταύλους αλλά για να σου πω την αλήθεια είναι γραφικά και μου αρέσουν. Θα ήταν όμορφος βοηθητικός χώρος κοντά σε νέο σπίτι ίδιου τρόπου δόμησης...

Εδώ διατηρούν καμάρες, φούρνους αλώνια (ακόμα και μέσα σε σπίτια!)

Είναι όμορφα

Link to comment
Share on other sites

Σπίτι γίνεται? Και γω αυτο διερωτώμαι.. Ναι μεν προστατεύεται αλλά δεν προβλεπεται ιδιαίτερος τρόπος ενίσχυσης. Απλά χρειάζομαι μία εγκριση εργασιών απο τον ΣΧΟΠ. Άρη 2μ είναι το καθαρό αυτη τη στιγμη απο το χωμα εως τη στεγη που ειναι απο λασπη και ξυλινα καδρονια.. Μπορω να κανω κατι για το ύψος? Για ενισχυση να ενσωματωσω εσωτερικα καμμια μεταλλικη κατασκευη? Πως θα συνδεσω τον φεροντα τοιχο με αυτην? Δάπεδο πως μπορώ να μορφώσω ?Το σπιτακι ειναι φιαγμενο απο ξηρη αργολιθοδομη, παχους περιπου 50 cm και η στεγη οπως προείπα. Προκειται για δυο χωρους ενωμενους κατοψεων 7Χ3 και 5Χ3. Παρανομίες? Χμμ.. Το φοβαμαι πολυ αλλα απο την αλλη θελω να του δείξω ότι έχω έξυπνες "λύσεις"... ACNT πιστεύεις δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ?

Link to comment
Share on other sites

Όλα αξίζουν τον κόπο Κώστα... Ανάλογα τί θες εσύ!!! Αν ο πελάτης σου δεν έχει πρόβλημα να το ρίξεις και να κάνεις φέροντα οργανισμό απο την αρχή, διατηρώντας την αρχιτεκτονική του άθικτη (εφικτό εκτός του ύψους), τότε ναι, κάντο!!! Αν όμως θέλει αυτό να μην πειραχτεί καθόλου, ε, τότε τι να πώ;

 

Άλλο να λένε οι πελάτες "κάνε αυτό" και άλλο να λεν "θα το κάνεις έτσι". Πρότεινε του την λύση καινούριου φέροντα οργανισμού.

Link to comment
Share on other sites

Να τολμήσω να "δείξω" ενδεχομένως και μεγαλύτερη κάτοψη και να γκρεμίσω την παλιά χτίζοντας άλλη λιθοδομη μεγαλύτερη σε τετραγωνικά? Και ξεχνω στατικές ενισχυσεις και τα συναφη? Άρη οι λιθοσυρραφές πως γίνονται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.