Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΗ & Δασαρχείο


Seismos

Recommended Posts

Καλημέρα φίλοι συνάδελφοι.

Έχω μια περίπτωση με ένα πάρκο στην Αττική (Οινόη) όπου ενώ έχει γίνει αίτηση για όρους σύνδεσης με την ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο, η ΔΕΗ (το μελετητικό γραφείο της δηλ) δεν έχει προχώρηση στην μελέτη προφασιζόμενη ότι χρειάζεται χαρακτηρισμό του δασαρχείου για την περιοχή για να μπορέσει να κάνει την επέκταση του δικτύου και την αναβάθμιση του υποσταθμού. Το Δασαρχείο απάντησε ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμής υποθέσεις που προηγούνται και δεν προβλέπεται να απαντήσουν σύντομα (εντός του 2011!!!!!)

Που να πάω να βάλω φωτιά πρώτα????

Link to comment
Share on other sites

Χαλαρά στο Δασαρχείο. Το δικό μας πάντως φρόντισε να ελέγξει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις μέχρι 31/12, πριν δηλαδή μεταβεί στο νέο καθεστώς...

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, αλλά δεν έχει κάποιο χρονικό περιορισμό η ΔΕΗ για να σου απαντήσει σχετικά με τους όρους σύνδεσης? Χάσαμε την τιμή του 0,44 και φταίει ότι δεν έχουμε πάρει όρους σύνδεσης 5 μήνες τώρα που έχουμε κάνει αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς χαρακτηρισμό Δασαρχείου δε πας πουθενά σήμερα. Η ΔΕΗ δυστυχώς είναι αγκυλωμένη σε όλους τους δημόσιους φορείς. Κι όχι μόνο για όρους σύνδεσης Seismos αλλά γενικότερα.

Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να μας πεις για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται φυσικά ότι τη ΔΕΗ τη συμφέρουν οι όποιες καθυστερήσεις γιατί τελικά θα πληρώσει χαμηλότερη τιμή μονάδος. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί αυτή να ευθύνεται για καθυστερήσεις άλλων υπηρεσιών και ακόμα και αν πάμε 200 άτομα να καταθέσουμε ότι η περιοχή δεν είναι δασική αυτό δεν λέει τίποτα. Δυστυχώς ή ευτυχώς απαιτείται η γνωμοδότηση του Δασαρχείου και των λοιπών υπηρεσιών.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ πληρώνει εδώ ή ο ΔΕΣΜΗΕ? Άλλος φορέας. άλλος ο άλλος.

 

Πληροφοριακά και off topic, το χρέος του ΔΕΣΜΗΕ, λόγω αναντίστοιχα χαμηλού Τέλους ΑΠΕ (μέσω του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί ΑΠΕ), έχει φτάσει αρκετές δεκάδες εκατ. Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

nikmmech εντάξει λάθος μου ο ΔΕΣΜΗΕ πληρώνει. Όσο για το χρέος του ΔΕΣΜΗΕ δεν ανησυχώ. Κάποια στιγμή θα αρχίσει να πληρώνει η ΔΕΗ για το παραγόμενο διοξείδιο οπότε πιθανώς ένα τμήμα των χρημάτων να καταλήγει στην χρηματοδότηση των ΑΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

:) Απλά το ανέφερα, για να ξέρουμε ποιος μας πληρώνει, ποιον πληρώνουμε και γιατί.

 

Η ΔΕΗ, όπως και άλλες επιχειρήσεις εκτός ηλεκτροπαραγωγικού τομέα, έχει χρόνια που πληρώνει για το CO2. Απλά σε κανά χρόνο+, θα πληρώνει όλη την ποσότητα CO2 και όχι το υπερβάλλον ποσό, από ένα πλαφόν που έχει καθοριστεί.

 

Το τέλος ΑΠΕ, θεσμοθετήθηκε αποκλειστικά για να χρηματοδοτεί τον ΔΕΣΜΗΕ, που καλύπτει τους παραγωγούς ΑΠΕ, και προκύπτει από την διαφορά ΟΤΣ, κάθε φορά και της τιμής αγοράς της ΜWh από τον ΔΕΣΜΗΕ ή ΔΕΗ.

 

Απλά, το ΥΠΕΚΑ (Ανάπτυξης παλιότερα), επέλεξε να μην το αναπροσαρμόζει, σε τρέχουσες τιμές, για πολιτικούς λόγους. Όμως οι ΑΠΕ κοστίζουν και κάποιος πρέπει να τις πληρώσει. Αυτός ο κάποιος είναι ο πολίτης. Δωρεάν οικολογική/πράσινη/ανανεώσιμη ενέργεια ΔΕΝ υπάρχει.

 

Αυτή τη στιγμή το χρέος του ΔΕΣΜΗΕ έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ.Ευρώ και είναι κοντά στα 150, αν θυμάμαι καλά. Σας θυμίζει τπτ ΔΕΚΟ..?

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά (ακόμα και τα άσχετα of topic) αλλά δεν πρέπει η ΔΕΗ να μας απαντήσει για τους όρους σύνδεσης μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο? (2-3 μήνες ή κάτι τέτοιο?) Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχει νόμος που περιγράφει χρονικούς περιορισμούς σχετικά με τις απαντήσεις από δημόσιες υπηρεσίες κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι υπαγορεύει ο εσωτερικός της κανονισμός (σίγουρα κάτι θα υπάρχει), αλλά η ΔΕΗ δεν είναι δημόσια υπηρεσία.

 

Ρίξε μια ματιά εδώ

 

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=10437&nt=18&lang=1

 

και κρίνε αναλόγως, που θα απευθυνθείς. Αν δεν βγάλεις άκρη προφορικά, κάνε γραπτή ερώτηση και σίγουρα θα λάβεις απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.