Μετάβαση στο περιεχόμενο

Seismos

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Seismos

  1. Όπως και όλοι πριν από εμένα. Πολύ σπουδαία δουλειά !
  2. Προφανώς και σκοπεύω να πληρώσω όποιον δουλέψει για αυτό (δεν είμαι τζαμπατζής) απλά είχα την – εσφαλμένη - εντύπωση ότι ήταν πολύ πιο απλό σαν σχεδιασμός και υλοποίηση. Σαφώς όλα αυτά που αναλύεις, και χρήμα θέλουν αλλά κυρίως χώρο. Η λύση του αεραγωγού είναι και αυτή τόσο σύνθετη?
  3. Οπότε πρέπει να απευθυνθώ σε ένα συνάδελφο για να μου διαστασιολογίσει την χαλκοσωλήνα? Πιστεύεις ότι είναι καλύτερη λύση από την άλλη?
  4. Ένα ακόμα πρόβλημα που έχω είναι ότι το κτίριο είναι «διατηρητέο» και δεν μπορώ (εύκολα) να προβώ σε δομικές μονωτικές επεμβάσεις. Έχω αλλάξει τα κρύσταλλα στα κουφώματα με διπλά, και θα σφραγίσω όσους αρμούς μου επιτρέπει η τέχνη μου. Το να αλλάξω τα παλιά ξύλινα με νέα είναι τρελό κόστος. Το τάπωμα (πόρτα – τζάμι) το έχω στο πρόγραμμα. Έχει και αεραγωγό από έξω και δεν τραβάει (ιδιαίτερα) αέρα από μέσα. Πιστεύω ότι και οι δύο λύσεις που ανέφερα θα προσφέρουν αλλά δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη και ποιες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξω.
  5. Το κόστος για να βάλω 10-15μ χαλκοσωλήνα μαζί με τα μικροεξαρτήματα είναι της τάξης των 200ευρώ. Ένας απλοϊκός εναλλάκτης αέρα-αέρα (δηλ κάποιος σωλήνας με πτερύγια – έτσι τον φαντάζομαι) άλλα τόσα. Υπολογίζω κάτι λάθος?
  6. Έχω στο σπίτι στο χωριό (το οποίο κατοικείται περιστασιακά και για λίγες μέρες) ένα παλιό μεγάλο ανοικτό τζάκι. Αντικατέστησα τον παλιό λέβητα με μια ΑΘ και τα παλιά τρύπια σώματα με φανκοιλ σε όλους του χώρους (πλην wc). Το παλιό δίκτυο σωληνώσεων έχει αρκετές απώλειες, (δεν συζητώ για τις παλιές ξύλινες πόρτες) με αποτέλεσμα μάλλον μέτρια θέρμανση. Σκέφτομαι μιας και υπάρχουν αρκετά ξύλα διαθέσιμα να εκμεταλλευτώ και το τζάκι. Εκτός του να του βάλω μια πόρτα σκέφτομαι να κάνω ένα από τα εξής: α) να στείλω το νερό που κυκλοφορεί στο δίκτυο να περάσει μέσα από μια περιελιγμένη χαλκοσωλήνα μέσα στην (μεγάλη) φούσκα -καμινάδα του τζακιού (διατομής 1,50Χ0,80μ), με την ελπίδα ότι θα βοηθάει την ΑΘ ή έστω θα αυξήσει λίγο την θερμοκρασία του νερού για 1-2 κοντινά σώματα. ή β) να κατασκευάσω σε ένα μηχανουργό κάποιο τύπο εναλλάκτη αέρα-αέρα που θα βάλω πάλι στην φούσκα-καμινάδα όπου με την βοήθεια ενός μικρού βεντιλατέρ τζακιού να διοχετεύει ζεστό αέρα στον χώρο. Βαρέστε αλύπητα, δεν παρεξηγώ.
  7. Και αυτό (από πόστ φίλου στο Σύλλογο) http://www.postgrad.structural.civil.ntua.gr/pclab/Studies/thesis/thesis01-02/thesis_98.htm
  8. Ανέφερα το θέμα στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Χανίων και έφαγα κράξιμο ότι σχολιάζω απρόσεκτα και καταστροφολογώ…λες και είμαι άσχετος…. Δεν κοιτάζω την δουλειά μου καλύτερα….. http://library.tee.gr/digital/m2368/m2368_mouzakis2.pdf http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2089/2089_2/hs007.shtml Και αυτό (είναι αρκετές σελίδες) http://www.oasp.gr/taxonomy/term/503 όπου το κείμενο είναι εδώ: http://www.oasp.gr/sites/default/files/%20215.zip
  9. Καλημέρα σε όλους Πρέπει να υλοποιήσω την περίφραξη στο πάρκο μου στην Αττική. Τμήμα το οικοπέδου είναι χαρακτηρισμένο δασικό (χωρίς δέντρα αλλά με μικρούς θάμνους) Μπορώ να περιφράξω όλο το οικόπεδο ή μόνο το μη δασικό? Ρωτάω γιατί όταν υποβάλαμε την άδεια μικρής κλίμακας δεν είχε βγει η απόφαση του δασαρχείου και δείχναμε όλο το οικόπεδο περιφραγμένο. Τώρα με τα νέα στοιχεία τι κάνω? ****** Ευχαριστώ. Για το τμήμα που έχει διαγραφεί δείτε την περίπτωση των Αγγελίών, αφού διαβάσετε τους σχετικούς κανόνες. miltos
  10. Δεν παίζει αυτό Ξαναλέω ότι η όλη επένδυση είναι 680,000 + 55,000 όροι σύνδεσης. Δηλ 735,000 (4 πάρκα) Από αυτά τα 450,000 υπάρχουν σε τραπεζικό λογαριασμό και εξοφλημένα τιμολόγια.(βλέπε όροι σύνδεσης) Δηλαδή διαθέτουμε το 450/735=61,22% της επένδυσης, και ζητάμε το 38,78% (285.000) Τι θα αλλάξει εάν φτιάξω τα 2 πάρκα πρώτα? Για ποιο λόγω θα με χρηματοδοτήσουν τότε και όχι τώρα? Και κυρίως, ποιος θα με χρηματοδοτήσει όταν όλες οι τράπεζες είναι ξεφτιλισμένες. Πράσινα επενδυτικά προγράμματα σου λένε…...
  11. Πήγαμε σε 4 τράπεζες για την χρηματοδότηση του έργου. Κόστος 2,07€/W τελειωμένο με ευρωπαικά πανέλα, Συνολικός προυπολογισμός 680.000 + 55.000 όροι σύνδεσης = 735,000€ με 60+% ιδία συμμετοχή (450.000€) ζητάμε δηλ 285.000€ και απλά μας κοροιδεύουν. "Ασε λίγες μέρες να εξετάσει το θέμα σου τα κεντρικά και θα σου πούμε σε 10-20 μέρες" 1 μήνα τώρα....
  12. Έχει κανένας εμπειρία από μονοπάσσαλες δηλ κατά πόσο είναι αξιόπιστες (δεν τις παίρνει ο αέρας, κτλ) όπως και ενδεικτικό κοστολόγιο. Ξέρω ότι ελληνική εταιρεία διαθέτει τέτοιες αλλά δεν ξέρω ούτε τιμές ούτε σχόλια.
  13. Το θέμα είναι ότι καμία τράπεζα δεν δίνει χρήμα, όταν παράλληλα δεν σε διώχνει αλλά αντιθέτως σε βάζει σε διαδικασίες «αίτησης», «υποβολής φακέλου», «εκτίμησης», «ελέγχου», κτλ. Αν την ρωτήσεις πότε χρηματοδότησε τελευταία φορά, η απάντηση είναι παντού ίδια. «δεν είμαι σίγουρος, πάει λίγος καιρός όμως – μερικούς μήνες ίσως…» Γιαυτό ρωτάω αν έχει κάποιος συγκεκριμένη ιδία άποψη για χρηματοδότηση ανεξάρτητα αν είναι από τράπεζα εσωτερικού, εξωτερικού, leasing, εργολάβου, ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να χρηματοδοτήσει ένα έργο.
  14. Έχω ακούσει για διάφορα σενάρια. Έχουμε δει όλοι πιστεύω διαφήμιση στην τηλεόραση για 100% χρηματοδότηση κτλ. Με το που μίλησα μαζί τους είδα ότι είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ. (Όποιος θέλει λεπτομέρειες να μου στείλει p.m.) Άλλοι είναι όλο μέλια και χαρές μέχρι να καταλάβεις ότι σου χρεώνουν το 1 άλλο 1 Άλλοι προσπαθούν να σε καθυστερήσουν να ζοριστείς και να δεχτείς ότι σου πετάξουν. Δεν συζητάω για το άγχος των πελατών που έχουν μοιράσει τα εσώψυχα τους (Ε2, Ε3, Ε9, εκκαθαριστικά, ταυτότητες, κινήσεις λογαριασμών κτλ) από εδώ και από εκεί, προκειμένου να «ελεγχθούν». Συνεχίζω να ψάχνω…
  15. Καλησπέρα. Θεωρώ προφανή την απάντηση αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έχει κανείς άποψη σχετικά με οποιαδήποτε τρόπο χρηματοδότηση πάρκου? (80ΚW) (από τράπεζα, από κατασκευαστή που θα το υλοποιήσει, κάποιον που θα συμμετάσχει ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων) Έχω πελάτες οικονομικά αξιοπρεπή (δηλ χωρίς κανενός είδους φορολογικές ή χρηματοπιστωτικές εκκρεμότητες, και με μέτριο ετήσιο εισόδημα της τάξης των 30.000€ π.χ.) αλλά αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση του έργου τους, άλλοι εξ ολοκλήρου και άλλοι με μικρή συμμετοχή. 2 Τράπεζες που είχαν προχωρήσει σε προεγκρίσεις τώρα κωλώνουν. Εντωμεταξύ οι προθεσμίες τρέχουν…..και η απελπισία έρχεται…
  16. Όχι δεν είναι τα πεθαμένα φορτία. (καλό ε??) Είναι η περιβάλλουσα των εντάσεων αν άξονα βάση του eurocode για πινακίδα και στέγη 30μοιρών. Το ίδιο βάρος του είναι περίπου στα 1.90kN.
  17. Σωστός ο gianniskriti. Μιλώντας για την λύση που ξέρω εγώ, το σύστημα δεν κάνει θόρυβο, (τουλάχιστον όταν δουλεύει κανονικά!!). Η λύση της έδρασης του επί δοκών που πρότεινε ο rodag παραπάνω είναι αυτή που προτείνω και εγώ με μικρές αλλά σημαντικές τροποποιήσεις. Στατικά φορτία είναι μικρά (αλλά όχι ασήμαντα.) Με βάση την στατική ανάλυση που έχω κάνει έχω μέγιστες αντιδράσεις (κατακόρυφος άξονας ο Ψ) της τάξης του Fx 0.0 έως -5 kN, Fy +1.51 έως -15.1 kN, Fz 0,0 έως 14.1 kN, Mx 0.0 έως 15 kNm My 0.0 έως 3.53 kNm, Mz 0.0 έως -6.09 kNm
  18. Πήραμε τις άδειες μικρής κλίμακας επιτέλους….. Σχετικά με την απόσταση από τα όρια η Πολεοδομία δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα για να επιβάλει απόσταση άνω των 2,5μ που ορίζει και η σχετική νομοθεσία. Δεν θεωρείται δομημένος χώρος η εγκατάσταση φωτοβολταικών πλαισίων επί σταθερών βάσεων έως 2,5μ ύψος κτλ…, και κατά συνέπεια δεν έχει εφαρμογή ο ΓΟΚ από τον οποίο σαφώς εξαιρεί τα πλαίσια, την περίφραξη, τον μικρό οικίσκο και γενικά όλα τα γνωστά απαιτούμενα έργα (μην τα αναλύω) . Ο νόμος σχετικά με την τοποθέτηση και απόσταση των πλαισίων από τα όρια είναι σαφής και ΔΕΝ ξεχωρίζει περιπτώσεις αν το όριο είναι ρέμα. Αν έχει διαφορετική άποψη η πολεοδομία κάνε αυτό που συνέστησα στο προηγούμενο post. Στην δικιά μου περίπτωση που το όριο του αγροτεμαχίου είναι ρέμα, άφησα στο διάγραμμα κάλυψης απόσταση 10 μ (μιας και έχω πρακτικά θέματα σκίασης από τα όμορα δέντρα και δεν είχα μεγάλο πρόβλημα με την μικρότερη χρηστική επιφάνεια του γηπέδου + ότι βιαζόμουν και δεν μπορούσα να καθυστερήσω με τα νταϊλίκια που σας περιγράφω ……… ) . Έτσι και εγκρίθηκε η ΑΜΚ.
  19. Υπομονή λίγες μέρες και θα ξέρω σίγουρα. Για να του σπάσεις λίγο τον τσαμπουκά ζήτησε του την απάντηση γραπτώς και τεκμηριωμένη. Κοινοποίησε το και στο αντίστοιχο ΠΕΧΩ και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
  20. Ξέρω λύση που παίρνει 9 τράκερ 2 αξόνων με 4 πάνελ των 275 η ακόμα καλύτερα υψηλής απόδοσης (π.χ. sunpower) σε κάναβο 5χ5 μ με πολύ μικρές σκιάσεις (δεν μπορείς να μην έχεις καθόλου σκιάσεις, π.χ. νωρίς το πρωί) με μέγιστο ύψος τα 2.2μ Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στερέωση των τράκερ στην ταράτσα.
  21. Σήμερα άλλος ένας Αιγύπτιος 43 ετών στο Ρέθυμνο χαροπαλεύει.
  22. Τελικά δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω από μια απλή επιστολή προς το υποκατάστημα της ΔΕΗ, κοινοποιημένη στην Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου της ΔΕΗ, στην ΡΑΕ, και στο ΥΠΕΚΑ. Την επόμενη μέρα μας καλέσανε να παραλάβουμε τους όρους σύνδεσης………. ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ…..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.