Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπηρεσίες συμβούλου μηχανικού και διοίκηση έργου


OLINAPAL

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Ξέρει κανείς αν χρειάζεται να κατατεθεί στην εφορία συμφωνητικό πάνω από 6000 € για υπηρεσίες συμβούλου μηχανικού σε κατασκευή και διοίκηση έργου;

Link to comment
Share on other sites

Για σύμβαση έργου πάνω από 5000€ καλό θα ήταν να υπογραφεί συμφωνητικό σε 3 αντίγραφα και να κατατεθεί στην ΔΟΥ του συμβούλου.

Δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό αλλά για ποσά μεγαλύτερα απο 5000€ πρέπει να υπάρχει επικυρωμένο συμφωνητικό για ενδεχόμενο έλεγχο από την εφορία.

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησε και το λογιστή μου και μου είπε ότι ο νόμος λέει ξεκάθαρα πως πάνω από 6000 πηγαίνουν υποχρεωτικά στην εφορία μόνο τα τεχνικά έργα. Τα άλλα πηγαίνουν μόνο εφόσον το θέλουμε εμείς για κάποια περαιτέρω εξασφάλιση.

Link to comment
Share on other sites

Μα αφού πρόκειται για συμφωνητικό για υπηρεσίες συμβούλου μηχανικού σε κατασκευή και διοίκηση έργου, δεν εμπίπτει στην κατηγορία του τεχνικού έργου?

Σε κάθε περίπτωση, εγώ πάντα καταθέτω τις συμβάσεις μου στην εφορία, όποιο και να είναι το ποσό, για να είμαι σίγουρος, για να δείξω την νοικοκυροσύνη μου σε ενδεχόμενο έλεγχο και να για δημιουργώ την εντύπωση στους πελάτες μου ότι είμαι τακτικός, σχολαστικός και σοβαρός. Αυτό το τελευταίο δημιουργεί και ένα "φόβο" στους επίδοξους πιστολέρος, που ακόμα δεν μου έχουν τύχει.

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε τως τεχνικό έργο είναι η εργολαβία. Ο σύμβουλος είναι παροχή υπηρεσίας

 

Η κατάρτιση συμφωνητικού στην παροχή υπηρεσίας δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει. Αν όμως υπάρχει συμφωνητικό τότε καλό είναι να κατατεθεί στην ΔΟΥ (με τη διαδικασία των τριμηνιαίων καταστάσεων ).

Εκτός και αν υπάρχουν λόγοι για τη μη κατάθεσή του....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.