Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροχός «αζυγοσταθμίας»- αεικίνητο


aginor

Recommended Posts

αυτο που λενε στα αγγλικα overbalanced wheel

http://www.lhup.edu/~dsimanek/museum/machines/machines.htm

οκ. δεν υπαρχει αεικίνητο. αλλα το 2 σχεδιο γιατι θα σταματισει να γυρναει?? αφου δεν μπορει να ισοροπισει σε καμια θεση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μην αφήνεις την πρώτη οπτική εντύπωση να πλανά την σκέψη σου... Κάνε έλεγχο ροπών:

 

390+456+402+235-88-247-343-340-247-189-102=-73 (θετικές οι δεξιόστροφες)

 

Όχι μόνο δεν θα περιστραφεί προς τα δεξιά, αλλά η θέση ισορροπίας είναι λίγο αριστερότερα από αυτό που δείχνει το σκίτσο!

 

Επιπλέον, το σκίτσο έχει και ένα λάθος: η άνω δεξιά σφαίρα έπρεπε να είναι στην συνεπτυγμένη θέση... πότε πρόλαβε και "άνοιξε";

post-33925-131887258882_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

ξεχασα να αναφερω οτι εχω δει κατι παρομοιο στην ΕΜΟ 2007 στο ανοβερο - γερμανια. το ειχε μια εταιρια για να μαζευει κοσμο στο περιπτερο της. ο μηχανικος εκει μου ειχε πει οτι δεν ειναι αεικινητο και ασταματαει καποτε αλλα οσο κραταει η εκθεση δλδ 4 μερες δεν χρειαζετε να το επανεκινησει....

δλδ αν με μια αλλη διαταξη οι αριστερες ροπες βγουν θετικες ειμαστε οκ??

Link to comment
Share on other sites

Όχι, ποτέ. Είναι αδύνατον. Αν βγαίνουν θετικές προς κάποια κατεύθυνση σημαίνει βέβαια ότι θα στραφεί προς τα εκεί, όμως η ροπή θα βαίνει μειούμενη και τελικά θα καταλήξει να εκτελεί ταλαντώσεις γύρω από την θέση ηρεμίας. Την οποία μπορείς να βρεις πολύ εύκολα από την συνθήκη ΣΜ=0.

 

Άρα για να περιστραφεί πρέπει κάποιος να το σπρώξει. Τώρα, αν θες να δεις τι θα γίνει μετά το σπρώξιμο, είναι νομίζω προφανές ότι πρέπει να ολοκληρώσεις για μία περιστροφή 360° τις θετικές και τις αρνητικές ροπές με τις αντίστοιχες γωνίες στροφής και να δεις τι σου μένει. επειδή αυτά τα ολοκληρώματα εκφράζουν έργο, δεν χρειάζεται όλος αυτός ο κόπος: απλά εφαρμόζεις την ΑΔΕ. Το αποτέλεσμα γνωστό, αεικίνητο δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Καλές αυτές οι ιδέες και μπράβο σ' αυτούς που τις σκέφτικαν αλλά όλες αυτές παραβιάζουν τον Β' θερμοδυναμικό νόμο και πολύ απλά ... δεν θα δουλέψουν.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα το ειδα με τα ματια μου στην Γερμανια να κανει κυκλους!!! δεν εκανε ταλαντωση. Δεν σταματουσε σε 1-2 κυκλους. γύριζε συνέχεια.

Βρηκα αυτην την φωτογραφια. δεν το εχω σε βιντεο και δεν φαινονται και πολλα. την εχω σε 3.2mpixel αλλα δεν ανεβαινει.

θελω να το φτιαξω οταν μινει χρονος και χρημα, να το δω ζωντανο. πιστευω να εχει ενδιαφερον.

post-7499-131887258898_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανε ταλάντωση διότι το έθετε σε κίνηση ο υπάλληλος (προσδίδοντάς του μεγάλη ορμή). Έστω μία φορά την ημέρα όπως λες.

Link to comment
Share on other sites

Θα γύριζε ακόμα περισσότερη ώρα αν οι σφαίρες δεν κινούταν γύρω από την άρθρωση και ήταν απλά δεμένες με τον τροχό (δηλαδή αν είχαμε ίδια ροπή αδράνειας). Η κίνηση των σφαιρών δημιουργεί τριβές με τον αέρα και κρούσεις που φυσικά δεν είναι ελαστικές. Χρησιμοποιούνται καθαρά σαν εφέ, κατά τα άλλα είναι ένας απλός σφόνδυλος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.