Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάρτηση μεταλλική επί μπετονένιας κατασκευής


elliath

Recommended Posts

χρειάζεται να αναρτήσω μία μεταλλική (χαλύβδινη για την ακρίβεια) κατασκευή (διαστάσεων 3.70x5.00x5.00) σε κατασκευή από Ο.Σ.. Η μεταλλική ανάρτηση θα έχει και μεταλλικό σκελετό με υποστυλώματα και δοκούς IPE. το ερώτημά μου είναι: πώς θα συνδεθεί η ανάρτηση στην μπετονένια κατασκευή ( που είναι και το κυρίως κτίριο)??? θα την κοχλιώσω στα Ο.Σ. υποστυλώματα ή μπορεί να κοχλιωθεί και στην τούβλινη τοιχοποιία?? μήπως πρέπει εναλλακτικά να συγκολληθεί??:confused:

Link to comment
Share on other sites

για εργασία οικοδομικής φαντάζομαι πρόκειτε.επειδη και εμεις στην εργασία μας είχαμε μια όμοια περίπτωση αναρτήσαμε τον μεταλλικό όγκο απο δυο φεροντα τοιχία (απ ότι κατάλαβα να αναρτάς απο τουβλα είναι απαγορευτικό)τωρα τα πλαίσια της μεταλικής κατασκευής βιδώνωνταν πάνω στο σκυρόδεμα αλλα εμεις έιχαμε πλαίσια μορφής U απ ότι καταλαβα αν είχαμε πλαισια τύπου IPE τότε έπρεπε μεταξύ του μεταλότυπου και του σκυροδέματος να βάλουμε λάμες (καλύτερη επαφή σκυροδέματος - μεταλικών πλαισίων)και μεσω αυτών κοχλιώνεται ο μεταλική κατασκευή στον ξυλότυπο.ελπίζω να βοήθησα εστω και λίγο.αυτη την στιγμή δεν μπορώ να ανεβάσω καμία κατασκευ. λεπτομέρια αλλα μολις μπορέσω θα το κάνω ισως σε βοηθήσουν αυτές πολύ.αυτα ξερω λοιπόν οπου να ναι θα χωθούν πολ μηχ και θα αρχίσουν τα παπατζιλίκια αλλα θα βοηθήσουν.κρατα την ψυχραιμία σου.καλως όρισες :wink:

Link to comment
Share on other sites

"παπαντζιλικι" Νο.1 :

 

elliath θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη ως προς τη μεταλλική κατασκευή που επιθυμείς να αναρτήσεις? Οι 3 διαστάσεις που δίνεις δεν αρκούν για τη κατανόσηση του φορέα... Η ανάρτηση γίνεται εξ'ολοκλήρου στο φορέα του Ω.Σ. ?

Προφανώς απογορευτική (δεδομένων των διαστάσεων) η ανάρτηση στη τοιχοποιία(δεν έχει άξια λόγου φέρουσα ικανότητα για κάτι τέτοιο).

Ιδανικό είναι η ανάρτηση να γίνεται στο διάφραγμα (πλάκα) της κατασκευής του Ω.Σ. που ως επιφανειακός φορέας διασπείρει σημαντικά τις επιβαλλόμενες τάσεις στο σώμα του.

(Τουλάχιστον αυτή είναι η επιθυμητή ανάρτηση σε μεταλλικά υπόστεγα επί κατασκευών Ω.Σ.)

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ πολύ..ναι για εργασία οικοδομικής στο α.π.θ. προκειται...κι εμεις ετσι τα χαμε σκεφτει, οπως τα λες triky. civilcald, δεν ειναι δυνατή η ανάρτηση από την πλάκα (λόγω αρχιτεκτονικής σύνθεσης αναρτάται ψηλότερα γύρω στο 1μ.). παρ' όλα αυτά κι εμένα μου φαίνεται λογικότερη η ανάρτηση από πλάκα ως πιο ασφαλής από στατικής άποψης. όταν μιλάς για διαστάσεις, εννοείς πως αν είναι αξιοσημείωτα μικρότερες θα μπορούσε να αναρτηθεί και από την τοιχοποιία. ρωτάω επειδή έχουμε να ανάρτήσουμε και δύο παράθυρα μεταλλικά από την ίδια μπετονένια κατασκευή. απλά είναι επίφοβο να το κάνουμε μην μας κράξουν οι καθηγητές. από την άλλη δεν υπάρχει και αλλη λύση, καθώς δεν μπορούμε να βγάλουμε δοκάρι κάπου στη μέση της τοιχοποιίας μονο και μονο για να αναρτήουμε.....

Link to comment
Share on other sites

νομιζω κατάλαβα.φοιτητηκόν τέκνον της τεχνολογίας (2ο έτος).ή κάνω λάθος?πήγαινε να βρείς τον Παναγιωτόπουλο να του μιλήσεις γι αυτο.σίγουρα θα σε βοηθήσει σε αυτα είναι μανούλα.εμείς πέρσυ μαζί του λύσαμε μια όμοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

επειδη πρόκειται για εργασία αρχιτεκτονικής και οι κλίμακες φτάνουν έως 1:5 η μόνη λεπτομέρια που φαίνεται σχετικά με την σύνδεση είναι οι κοχλιώσεις (το πώς ακριβώς δένει η μεταλική στο μπετόν(οπλισμο) με τι διαταξη πόσα σίδερα κτλ δεν είναι δική μας δουλεια ακριβως.:D

Link to comment
Share on other sites

....(το πώς ακριβώς δένει η μεταλική στο μπετόν(οπλισμο) με τι διαταξη πόσα σίδερα κτλ δεν είναι δική μας δουλεια ακριβως.:D

 

Α ! παπατζιλίκια δηλαδή..

Link to comment
Share on other sites

παπατζιλίκια δηλαδή, μόνο που η δική μας υπεύθυνη καθηγήτρια σε μια κρίση πολιτικομηχανικίστικη μάς ζήτησε να δείξουμε ΚΑΙ τα σίδερα ΚΑΙ με τι διάταξη κοχλιώνονται στο μπετόν σε κλίμακα 1:50 ( στην οποία κατ εμέ η μόνη πληροφορία έπρεπε να ναι μια μεταλλική διαγράμμιση)..πάλι καλά που δεν μας ζήτησε τις βίδες...το κεφάλι μου θα σπάσει καθώς προσπαθώ να φανταστώ τη σύνδεση των μεταλλικών δομικών στοιχείων, τελικώς νομίζω θα εισαγάγω καινοτόμες μεθόδους σύνδεσης και χαίρομαι τόοοοοσο που ΔΕΝ ειμαι πολ μηχ......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.