Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρση αυθαιρεσίας κτίσματος


Recommended Posts

Χαίρετε...

Επλίζω να μη σας μπέρδεψε ο τίτλος, αλλά δεν ήξερα πως να το θέσω καλύτερα...

Σε ένα διαμέρισμα (~80τμ), υπάρχουν δύο αυθαίρετα δωμάτια. Έχει γίνει καταγγελία εδώ και καιρό και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να τα ρίξει, επαναφέροντας το διαμέρισμα στην νόμιμη κατάστασή του. Έχει πάρει κάποιες εγκρίσεις απο την πολεοδομία όσον αφορά το κομμάτι της κατεδάφισης. Γνωρίζετε άλλες απαιτούμενες διαδικασίες; Νομίζω πως πρέπει να γίνει κάποια δήλωση μηχανικού στο Α.Τ της περιοχής. Στο τέλος πρέπει να υπογράψει ο μηχανικός για την ορθότητα του κτιρίου απο τετραγωνικά ή έρχονται πάλι απο την πολεοδομία για έλεγχο; Και το πιο βασικό, τί ευθύνες έχει ο μηχανικός;

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς , "έχει πάρει εγκρίσεις από την πολεοδομία για το κομμάτι της κατεδάφισης?" . Άν έχει βγάλει άδεια κατεδάφισης, δεν χρειάζεται κάτι άλλο παρά να υλοποιηθεί.

Αυτό με την δήλωση μηχανικού στο ΑΤ, το αναφέρει το διάταγμα των επικινδύνων, και λέει ότι υποβάλλεται τεχνική περιγραφή των εργασιών που θα γίνουν, καθώς και δήλωση ανάθεσης του ιδιοκτήτη και ανάληψης μηχανικού ο οποίος θα επιβλέπει τις εργασίες κατεδάφισης. Αυτά μπορούν να υποβληθούν και στην Πολεοδομία ή στο Α.Τ

Για να πάψει το πρόστιμο διατήρησης, πρέπει να γίνει αίτηση στην Πολεοδομία , η οποία προφανώς έχει συντάξει την έκθεση αυθαιρέτου, γίνεται αυτοψία για να διαπιστωθεί η κατεδάφιση και συντάσσεται απο την Πολεοδομία ειδικός πίνακας για την ΔΟΥ.

 

ΥΓ. Βέβαια καλά είναι να ρωτήσεις την Πολεοδομία της περιοχής σου, διότι μικροδιαφορές συναντάς ανά τις πολεοδομίες της χώρας.. :D

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις παρει αδεια κατεδαφισης θα πρεπει μονο να την θεωρησεις στο ΑΤ της περιοχης.

Για τις ευθυνες , αν αναφερεσαι στην κατεδαφιση η ευθυνη σου ειναι να λαβεις τα καταλληλα μετρα ασφαλειας για να μην συμβει κανενα ατυχημα , βλαβη σε αλλα κτιρια κλπ.

 

Για την ΔΟΥ , κατα την διαδικασια επιβολης των προστιμων αυθαιρετου η Πολεοδομια συντασει καποια στιγμη πινακα με τα οφειλομενα ποσα και τον στελνει στην εφορια , οποτε στα παιρνουν απο εκει . Οταν κανεις αρση ακολουθειται η ιδια διαδικασια για να απαλλαγη ο ιδιοκτητης απο τα προστιμα που θα εισεπρατε η εφορια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.