Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή Οριοθέτησης Αιγιαλού


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

Έχω να κάνω την εξής ερώτηση:

Μου είπε κάποιος συνάδελφος οτι σχετικά με οριοθέτηση αιγιαλού για το πέρας της διαδικασίας ελέγχουν τι δελτίο έχεις κόψει στον πελάτη και αν το ποσό είναι μικρότερο από 3000-4000 ευρώ θεωρούν οτι έχεις κρύψει αμοιβή και η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται.

Καταρχήν ποιος καθορίζει την ακριβή αμοιβή του αιγιαλού αφού δεν υπάρχει (όσο γνωρίζω) στις αμοιβές του τεε ή στο πινάκιο.

Δεύτερον μου φαίνεται λίγο κουλό όλο αυτό, αν δηλαδή κάνεις εργασίες σε περιοχή επίπεδη χωρίς κατασκευές, χωρίς βλάστηση και τέλος πάντων είναι το πιο εύκολο μέτρημα που έχεις κάνει ποτέ, τί θα πεις στον πελάτη? Θα σου έπαιρνα 2000€ αλλά θα σου πάρω 4000€ γιατί υπάρχει ελάχιστη αμοιβή που δεν ορίζεται όμως πουθενά??

 

Αν ξέρει κανείς τι γίνεται ας μου πει.

 

Βρήκα ένα αρχείο στο δίκτυο από μια υπηρεσία της Θεσ/κης όπου έλεγε ελάχιστη αμοιβή που δέχονται για αιγιαλό είναι 1600€ αλλά τελείως άτυπα.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά θα έπαιρνα τα άρθρα των προδιαγραφών μελέτης και θα εφάρμοζα τις τιμές.

 

Αν εφαρμόσεις τις τιμές που αναγράφονται για τα άθρα επί τοπογραφικών μελετών από τις αμοιβές του ΤΕΕ μάλλον θα σου βγει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που αναφέρεις. αν μάλιστα αποτυπώσεις ζώνη 200μ(νομίζω) εκατέρωθεν(εκτός αν σου πουν διαφορετικά - συνήθως 50μ) το ποσό αυξάνεται. από τη στιγμή μάλιστα που χρειάζονται οι αμοιβές μηχανικού μάλλον δε μπορείς να το αποφύγεις.

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν αμοιβές δεν απαιτούνται, είναι ιδιωτικό έργο που αφορά το όριο του γηπέδου του ιδιώτη.

Άρθρο για αμοιβή οριοθέτησης αιγιαλού δεν υπάρχει.

Εαν εφαρμόσω το πινάκιο με αμοιβές για ταχυμετρικές αποτυπώσεις κτλ.. η αμοιβή δεν βγαίνει παραπάνω. (δεν λέω, αν θέλω μπορώ να την βγάλω και 20000€ αλλά μιλάμε με την λογική και οτι θέλω να ξαναπάρω δουλειά στην περιοχή)

Το ερώτημα μου είναι αν ισχύει οτι υπάρχει ελάχιστη αμοιβή επι δελτίου για οριοθέτηση αιγιαλού και πόσο είναι αυτή.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή για τοπογραφικές εργασίες με βάσεις τις αμοιβές (αλήθεια τι γίνεται με αυτές, ισχύουν ακόμα ? ;) ) είναι 5000 λ και μάλλον προς τα εκεί πάει το 1600 που άκουσες.

Από εκεί και πέρα, όταν λες οτι θα κάνουν έλεγχο, ΠΟΙΟΣ εννοείς οτί θα κάνει τον έλεγχο?? Θα διασταυρώσει η ΔΟΥ εργασίες οριοθέτησης αιγιαλού με κάποιο τρόπο και θα έρθει να σε ελέγξει? Μάλλον σε τρόμαξε κάποιος χωρίς λόγο.

Θεωρώ πως πρεπει να κοστολογήσεις την εργασία σου σωστά και ικανοποιητικά, λαμβάνοντας υπόψην το τρέξιμο που έχει η δουλειά αυτή πέραν της αποτύπωσης και απόδοσης ενός σχεδίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε οι εργασίες που απαιτούνται γι' αυτήν την τοπογραφική μελέτη περιγράφονται όπως και οι αμοιβές τους στα ΠΔ 696/74 και ΠΔ 515/89.

 

Εργασίες που τυχόν θα κάνεις και δεν περιγράφονται αμείβονται ανά ώρα εργασίας επιστήμονα αντίστοιχης εμπειρίας με εσένα.

 

Η ελάχιστη αμοιβή της μελέτης είναι 5000*λ + ΦΠΑ 23%

 

Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να ελέγξει και την αμοιβή και εάν κατατέθηκαν οι απαιτούμενες κρατήσεις αλλά και αν τηρήθηκαν οι ανάλογες προδιαγραφές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μίλησα με άνθρωπο της ΚΥΔ,

μπορεί όντως να γίνει έλεγχος του δελτίου από την ΚΥΔ αλλά όχι τόσο τραγικά όσο μου τα είχαν περιγράψει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.