Μετάβαση στο περιεχόμενο

N.1337/83 γ΄ φάση ή N.3843/10 για υπόγειο


giatrasof

Recommended Posts

καλησπέρα. παρακαλώ όποιος θέλει και μπορεί ας με βοηθήσει γιατί πελάγωσα.

έχω κτίριο 3/οροφο με υπόγειο με άδεια 1975 στην Πετρούπολη. το υπόγειο χρησιμοποιείται από το 1979 ως κατοικίες. σχέδια δεν υπάρχουν από την άδεια λόγω καταστροφής του αρχείου του Αιγάλεω. το μόνο που έχω στα χέρια μου είναι σχέδια από τη α΄+ β΄φάση του ν.1337/83 για το οποίο όμως δεν έκαναν την γ΄ φάση. αν δηλώσουν μόνο το δικό τους διαμέρισμα με τον 3843/10 θα έχουν πρόστιμο περίπου 7000 ευρώ, η πολεοδομία δέχεται να υποβάλλω φάκελο με τα σχέδια της α΄+β΄φάσης. Αν κάνω την γ΄ φάση στο τότε πληρώνουν "κάτι ψιλά"!!

 

όμως δεν έβγαλα άκρη με τη νομοθεσία ούτε με την πολεοδομία γιατί λόγω φόρτου δεν μπορούν να βρουν το φάκελο να μου εξηγήσουν ακριβώς τι να κάνω.

 

κάνω γ΄ φάση από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπόλοιπο Σ.Δ.?

 

πρέπει να έχω αποτυπώσει και τα υπόλοιπα διαμερίσματα που βρίσκονται σε αυτό το υπόγειο από τη στιγμή που δεν γνωρίζω λοιπούς ιδιοκτήτες και αν είναι σύμφωνοι με τη διαδικασία?

 

απαιτείται στατική μελέτη και δεν ξέρω κατά πόσο είναι "φρόνιμο" να υπογράψει κάποιος στατική μελέτη υπάρχοντος από το 1975 για το οποίο δεν έχουμε ούτε ένα ξυλότυπο.

 

θα το δήλωνα με 3843/10 και θα ησύχαζα αλλά δεν μου πάει καρδιά να πληρώσουν τόσα χρήματα πρόστιμο και τελικά να υπήρχε απλούστερος ή σωστότερος τρόπος.

 

συγνώμη αλλά τα αυθαίρετα δεν είναι το φόρτε μου !

ευχαριστώ πολύ !!

Link to comment
Share on other sites

Το απλό είναι σίγουρα ο 3843...

Το φτηνότερο δεν ξέρω... άλλωστε δεν θα έχεις κι εσύ διαφορετικές αμοιβές για όλα τα υπόλοιπα που λες;

Link to comment
Share on other sites

Το απλό είναι σίγουρα ο 3843...

Το φτηνότερο δεν ξέρω... άλλωστε δεν θα έχεις κι εσύ διαφορετικές αμοιβές για όλα τα υπόλοιπα που λες;

 

ευχαριστώ καταρχήν που ασχολήθηκες. έτσι έλεγα να κάνω κι εγώ (απλό = σίγουρο) αλλά ξαναπήγα σήμερα στην πολεοδομία και ο υπάλληλος στο Τεκ μου είπε ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να κάνω την γ΄ φάση. μετά θα μπορεί να μεταβιβαστεί κτλ.

πάνω που το παίρνω απόφαση και κάνω να φύγω βρίσκω μια φίλη-συνάδελφο και μου λέει πως δεν μπορώ να κάνω γ΄ φάση αφού δεν έχω υπόλοιπο Σ.Δ.

Κι ότι χαρεί γιατί έλεγα φυσικά να πάρω μεγαλύτερη αμοιβή από τα 233 του νόμου 3843.

και μέσα σ΄ όλα δεν μπορώ να βρω και το στέλεχος της οικοδομής γιατί έχει καταστραφεί το αρχείο στο Αιγάλεω, έχει καταστραφεί και το στέλεχος και οι ιδιοκτήτες είναι αγοραστές από το 1978 !!!

έμπλεξα χειρότερα ή μου φαίνεται ???

Link to comment
Share on other sites

η πολεοδομία δέχεται να υποβάλλω φάκελο με τα σχέδια της α΄+β΄φάσης.

 

Τιιιιιιιι?????? Έχω διώξει ίσα με δέκα υποθέσεις, σε περιοχές που παραμένουν εκτός σχεδίου βέβαια (αλλά δεν νομίζω να αλλάζει το σκεπτικό της απάντησης), οι οποίες είχαν περάσει α' και β΄φάση, αλλά η Πολεοδομία και μετά η κα Γαρδίκη της ΔΟΚΚ, μου απάντησαν πως για να υπαχθούν τα ακίνητα στον 3843/10 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η γ΄φάση και το νούμερο αυτής να γραφτεί στη γραμμή της αίτησης και της υ/δ που γράφει «αντί αδείας».

 

Και επίσης μπερδεύτηκα. Έχει άδεια του 1975, αλλά έκανε κι άλλες αυθαιρεσίες τις οποίες τις δήλωσε με το νόμο του Τρίτση;

Αν έχει υπερβεί το σ.δ. τότε την επιφάνεια της υπέρβασης την «εξαιρείς από κατεδάφιση» με βάση το άρθρο 9 του Ν.1512/83. Οπότε πάλι γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια; Έχει κανείς τακτοποιήσει ακίνητα α΄και β΄φάσης του νόμου Τρίτση;

Link to comment
Share on other sites

μη νομίζεις κι εγώ μπερδεύτηκα !! κι όσο πάει μπερδεύομαι και χειρότερα !

καταρχήν το κτίριο έχει άδεια (υπόγειο + 3 όροφοι) του 1975. τα σχέδια όμως και το στέλεχος της αδείας έχουν καταστραφεί από το αρχείο της πολεοδ. αιγάλεω.

είχαν ξεκινήσει α΄+ β΄φάση για να δηλώσουν την αλλαγή χρήσης από υπόγειο βοηθητικό χώρο σε υπόγειο διαμέρισμα και μάλιστα στην τεχνική έκθεση του τότε μηχανικού (1985) που είχε ξεκινήσει τη διαδικασία αναφέρει πως το υπόγειο είναι κατασκευασμένο βάσει της οικ. αδείας αλλά γίνεται αλλαγή από βοηθητικό χώρο σε κατοικία.

το γεγονός ότι για να κάνεις 3843/10 απαιτείται η γ΄ φάση του νόμου τρίτση, ισχύει εφόσον στην άδεια δεν υπήρχε υπόγειο. στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει... μάλλον.

ξαναρώτησα στην πολεοδομ. και μου είπαν πως δεν εξετάζουν στην γ΄ φάση αν έχω ή όχι υπόλοιπο σ.δ.

... ότι κατάλαβες, κατάλαβα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.