Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Χρησικτησία


dk121

Recommended Posts

Όχι. Στο παράδειγμά μου, ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε ο καταπατητής γνώριζαν την καταπάτηση επί 30 χρόνια.

.

 

Πως είναι δυνατών να πήγε η ιστορία μέχρι τα δικαστήρια και να μην ήξερε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ?

Πως έκανε χρησικτησία ο άλλος χωρίς να ξέρει σε ποιανού αγροτεμάχιο εργαζόταν και που εργαζόταν ?

Ξανά λεω ότι εάν υπάρχει Τίτλος Κυριότητας σε ένα αγροτεμάχιο είναι παράνομο να γίνει συμβόλαιο χρησικτησία από την μεριά του συμβολαιογράφου .

Εάν ο ιδιοκτήτης που έχει τον Τίτλο Κυριότητας γνωρίζει και τα μέτρα του αγροτεμαχίου και έχει τοπογραφικό σχέδιο του αγροτεμαχίου ο άλλος που του κάνει την καταπάτηση χωρίς να την γνωρίζει ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να του το πάρει το αγροτεμάχιο στα δικαστήρια .

Link to comment
Share on other sites

Λάζαρε, πέραν όσων αναφέρονται στον Α.Κ. περί προϋποθέσεων χρησικτησίας τακτικής και έκτακτης, οι συνάδελφοι προσπαθούν να σου πούν οτι όλοι οι τίτλοι δεν έχουν την ίδια βαρύτητα για τα δικαστήρια.

Κάποιοι τίτλοι δεν έχουν τοπογραφικό, αλλά και κάποιοι που έχουν τοπογραφικό δεν το έχουν εξαρτημένο μονοσήμαντα στο κρατικό δίκτυο, ωστε να μην αμφισβητείται η σχέση τίτλου με επίδικο.

Οπότε στα δικαστήρια οι αποφάσεις δεν προδιαγράφονται πάντα εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Χρησικτησια μεταξύ συγγενών δεν γίνεται στα 20 χρόνια, θέλει 40 και αν...

 

Αγαπητέ, επειδή αντιμετωπίζω θέμα χρησικτησίας από συγγενή δεύτερου βαθμού, παρακαλώ να μπορείτε να παραθέσετε το νόμο ή την πηγή που βασίζεστε και λέτε ότι θέλει 40 χρόνια και αν... Στη δική μας περίπτωση έχουν περάσει 21 και ο μόνος νόμος που βρίσκω στον αστικό κώδικα είναι για 20 χρόνια. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

 Γεια σας! Θα ήθελα να μάθω για ένα εντός εγκ. ρυμ. σχεδίου πόλης οικόπεδο(πράσινο χρώμα) προ '55 με συμβόλαιο και τοπογραφικό της τότε εποχής σύμφωνα με τα οποία εμφανίζεται ορθογώνιο με κτίσμα εντός του. Τότε, ο πίσω δεξιά ιδιοκτήτης έπεισε τον ιδιοκτήτη του πράσινου οικοπέδου να εισέλθει εντός του οικοπέδου του αλλά και στου δίπλα(δεξία)! και να σηκώσει ισόγειο κτίσμα(κόκκινο) και ο δεύτερος πείσθηκε και δέχθηκε λόγω καλής γειτνίασης(αθώα χρόνια κλπ..) Κανείς από τους δύο δεν είναι εν ζωή πλέον. Τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Οι κληρονόμοι του κάτω δεξιά οικοπέδου μπορούν να επικαλεσθούν χρησικτησία και να χάσουν οι πάνω τα τμήματά τους? Παραθέτω ένα πρόχειρο κροκκί που δείχνει την υφιστάμενη κατάσταση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

post-84477-0-70100200-1432586907_thumb.jpg 

Edited by fotis91
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.