Jump to content

fotis91

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

57 Καλή

About fotis91

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,195 profile views
 1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν είναι οριοθετημένο το τεμάχιο. Ως πρώτη μου σκέψη είναι να αναγράψω στο τοπογραφικό το εμβαδόν της αποτύπωσης και το εμβαδόν του αναδασμού και την εφαρμογή του αντίστοιχα ώστε να συνυπάρχουν και τα δύο εμβαδά και να απεικονίζονται στο τοπογραφικό. Μήπως μπορεί το θεωρηθεί περιττό λόγω του ότι είναι εργασία για δήλωση ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο στην προκειμένη περίπτωση; Ενδεχομένως να προκύψει ζήτημα αρτιότητας οικοδομησιμότητας στο μέλλον αλλά προηγείται και αυτό με αγχώνει να δηλωθεί το σωστό εμβαδόν, διότι μου φαίνεται περίεργο το εμβαδόν των 4000 τ.μ του συμβολαίου, ενώ υπήρχε ήδη κυρωμένος αναδασμός στα 3990 .τμ
 2. 1. Έχω μόνο την αναφορά του συμβολαίου για την ιδιόγραφη διαθήκη-θάνατος(1991) και πως η δημοσίευση έγινε το 1992 από μονομελές πρωτοδικείο το οποίο όρισε και τους κληρονόμους. 2. Για το συγκεκρίμενο τεμάχιο του κληρονόμησε εξ ολοκλήρου ο ένας αδερφός εκ των δύο 3. Με την αποδοχή του 1992 αποδέχθηκαν κάποια χωράφια και οικόπεδα του πατέρα. 4. Ότι κατείχε καλόπιστα με διάνοια κυρίου , αδιατάραχτα και αδιαφιλονίκιτα το συγκεκρίμενο τεμάχιο με αριθμό πρωτ. αποφ. προέδρου κοινοτητας. .... (ο πατέρας) Το ερώτημα είναι ότι προκύπτουν 2 εμβαδά (, 4000 συμβόλαιο, 3990 αναδασμός). Που θα πρέπει εγώ να στηριχτώ για να δηλωθεί σωστά το εμβαδόν στο τοπογραφικό και στο Κτηματολόγιο κατ΄' επεκταση.??
 3. Ευχαριστώ για την απάντηση! Το έτος της αποδοχής κληρονομιάς των αδερφών από τον πατέρα είναι το 1992-το έχω στην κατοχή μου (έπειτα από χρησικτησία 30 ετών με πιστοποίηση προέδρου κοινότητας 1992), ο αναδασμός έγινε το 1973.
 4. Καλησπέρα και καλή χρονιά συνάδερφοι! Κατόπιν αποτύπωσης γεωτεμαχίου με σκοπό την σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος για την υποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο, ο ιδιοκτήτης μου προσκόμισε τον τίτλο ιδιοκτησίας(απόδοχή κληρονομιάς) . Ο ιδιοκτήτης με διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για τεμάχιο εντός αναδασμού ή διανομής(δεν αναφέρεται και στο συμβόλαιο). Ως νέος μηχανικός μη γνωρίζοντας καλά την περιοχή δεν έφερα αντίρρηση τηρώντας όμως τις επιφυλάξεις μου. Σε επίσκεψή μου για έρευνα στην υπηρεσία της Περιφέρειας διαπίστωσα πως το τεμάχιο είναι εντός ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ. Επομένως έχουμε, εμβαδόν συμβολαίου 4000 τ.μ και εμβαδόν αναδασμού 3990 τ.μ Και αναρωτιέμαι τώρα, για το τοπογραφικό διάγραμμα που θα προσκομισθεί για τον εντοπισμό στο Κτηματολόγιο τι πρέπει να αναφέρω στο τοπογραφικό ? Λίγο τα φώτα σας συνάδερφοι!! Ευχαριστώ!
 5. Στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, όσοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει δηλώσεις μέσω της θέασης 2015-2016 τι αποτελέσματα να περιμένουν; Θεωρητικά και (πρόχειρα) έχουμε: 1. σφάλμα λόγω εντοπισμού μέσω ορθοφωτοχάρτη + 2. σφάλμα οριζόντιας μετόπισης υποβάθρου(15-16). Τα 2α θα τα επιδιορθώσει μόνο του κτηματολόγιο (π.χ πρόδηλα σφάλματα λέω εγώ??) ή θα ακολουθείται η γνωστή διαδικασία σύνταξης διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών όπου απαιτείται με πολλαπλάσιο κόστος σαφώς για τον ιδιοκτήτη?
 6. Καλησπέρα συνάδερφοι, Στην βεβαίωση αδομήτου για αγροτεμάχιο εντός αναδασμού, ως είδος χρήσης στο σύατημα του ΤΕΕ τι βάζουμε ? Επίσης απαιτείται κάποια σχετική δήλωση και του ιδιοκτήτη ? Ευχαριστώ
 7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έχω κάνει επανειλημμένα εξ' αρχής. Το κτηματολόγιο δεν βρίσκει λάθη στα αρχεία μου και επίσης η εταιρεία που προμηθεύτηκα το usb token μου απάντησε πως εφόσον μπορώ και υπογράφω κανονικά δεν μπορούν να εντοπίσουν σφάλμα ευθύνης τους...
 8. Καλησπέρα συνάδερφοι, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Ενώ έχω υποβάλλει κανονικά μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά τοπογραφικά διάγραμμα στο κτηματολόγιο, στην υποβολή που "τρέχω" αυτή τη στιγμή κατά την επισύναψη των .zip και pdf μου εμφανίζει το μήνυμα "Προέκυψε σφάλμα στην εφαρμογή" και το κάνει επανειλημμένα εδώ και δύο μέρες. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι αντίστοιχο? Επικοινώνησα με το email υποστήριξης του κτηματολογίου αλλά μάλλον είναι πολύ χαλαροί αυτή την περίοδο, και εγώ πιέζομαι για την σύνταξη του συμβολαίου.
 9. Καλησπέρα σας, Παίρνοντας θέση στη θεματολογία του τοπικ, εκτιμώ πως το επάγγελμα του μηχανικού το έχουμε απαξιώσει πρωτίστως εμείς οι ίδιοι. Ο παλαιότεροι μηχανικοί που έζησαν τις εποχές "ευημερίας"" και ανάπτυξης το γνωρίζουν καλύτερα αυτό. Για παράδειγμα εποχή αντιπαροχών ( Πολλοί εργολάβοι δεν είχαν την ιδιότητα του μηχανικού-που ήταν το ΤΕΕ!??) Καθως επίσης τα εξωφρενικώς διευρυμένα επαγγελματικά δικαιωμάτα σε ευνοημένες ειδικότητες διαχρονικά (και με 0 χρόνια εμπειρία!!!) χωρίς έστω κάποια διαβάθμιση ή αποκλεισμό απαξίωσαν από μόνα τους το επάγγελμα μας. (Ο ορθοπαιδικός κάνει και τον Καρδιολόγο κ.τ.λ.π) Που ήταν το ΤΕΕ και πάλι να θέσει βάσεις και διαχωρισμούς? Υ.Γ Όσο για τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ, για τα οποία μερικοί "συνάδελφοι" (ευτυχώς όχι όλοι) αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του τύπου (Πραγματικοί και μη πραγματικοί μηχανικοί) τους το επιστρέφω θεωρώντας ότι το κάνουν εν αγνοία του και λόγω αγανακτησης και τους θυμίζω πως τα πρώην ΤΕΙ (2001και μετά) ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας και διεθνώς αναγνωρίζονται ώς πτυχία βασικής διάρκειας σπουδών Πανεπιστημιακής στάθμης.
 10. Καλησπέρα συνάδερφοι. Καθότι είμαι νέος τοπογράφος, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από τους συναδέρφους διαθέτει στοιχεία (Ορόσημα, Πλάκες κλπ) από την περιοχή των Αλεποσπίτων του Δήμου Λαμιέων. Όποιος συναδελφος θέλει μπορεί να μου στείλει σε Π.Μ να του δώσω περισσότερα στοιχεία για την περιοχή που ενδιαφέρομαι. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!! Ευχαριστώ!
 11. Τι να πει κανείς.... κρίμα και άδικο, όποια και να ήταν τελικά τα αίτια του δυστυχήματος.
 12. Απλώς να προσέχουμε τι λέμε, διότι δημιουργούνται ενδεχομένως εντυπώσεις και ορέξεις και σε μή μηχανικούς. Πιστεύω πως και κάποιος που δεν έχει ιδέα από την τεχνική ωρολογία του paper αρκεί να διαβάσει τη συμπερασματολογία στο τέλος για να καταλάβει ότι αυτή η πρακτική δεν ενδείκνυται και δεν υποκαθιστά τους γεωδαιτικούς δέκτες GNSS σε καμία περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή με τη δεδομένη τεχνολογία.
 13. Αν το δούμε outside of the globe οι σχολές μηχανικών (4ετής - 5ετης) μειώνονται συνολικά στο άθροισμά τους μετά και την εφαρμογή ολόκληρου του πλάνου Γαβρόγλου. Τμήματα Μηχανικών των ΤΕΙ καταργούνται ή καταργήθηκαν. (Π.χ κατάργηση τμήματος πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας-Λάρισα, Πολτικών Μηχανικών Δομικών Έργων ΤΕΙ Πειραιά). Κάτι που σημαίνει λιγότερους απόφοιτους στο μέλλον. Όσον αφορα τα δικαιώματα, αποτελούσαν και αποτελούν "καυτή πατάτα" για όποιον θελήσει να ξεκινήσει την επίλυση τους. Είναι τόσο μεγάλες οι επικαλύψεις σε επαγγελματικές δραστηριότητες ειδικοτήτων, τόσοι ήδη απόφοιτοι από υφιστάμενα προβληματικά (από άποψη δικαιωμάτων) τμήματα όπου κάποιος πραγματικός διαχωρισμός, θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως από συγκεκριμένες ειδικότες και φορείς..
 14. Αν καταλαβαίνω σωστά όπως κάποιοι αναφέρουν πως πρέπει να αφαιρεθούν τα δικαιωματα για παράδειγμα, των υδραυλικών και συγκοινωνιακών μελέτών από τους Τοπογράφους. Τότε ποιος ποιος ο λόγος αυτή η σχολή να είναι 5ετής(και κατ' επέκταση και άλλες) με ειδίκευση μόνο στην Τοπογραφία, Τηλεπισκόπηση, Φωτογραμμετρία, Γεωδαισία κλπ; Σε αυτή την περίπτωση όπως αναφέρετε θεωρώ πως ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών θα υπερκάλυπτε τις απαιτήσεις. Μιλάτε για άλλη δομήση του εκπαιδευτικού συστήματος ουσιαστικά των σχολών μηχανικών-πολυτεχνικών. Ίσως κάποιος να πει πως οι 5ετείς σπουδές στα πολυτεχνεία να γεννά αυτομάτως πατήματα για μεγάλες αλληλοκαλύψεις επαγγελματικών δικαιωμάτων τα οποία κακώς κατ' εμέ δίνονται έστω και στα ιδιωτικά έργα απεριόριστα με τη λήψη του διπλώματος. Όλα αυτά τα προβλήματα προφανώς και είναι παθογένειες του παρελθόντος που πρέπει να λυθούν, "χάνοντας" όλοι από κάτι ως δικαίωμα το οποίο δεν αποτελεί κύριο αντικείμενο της κάθε ειδικότητας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.