Jump to content

fotis91

Members
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

57 Καλή

About fotis91

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,155 profile views
 1. Στην ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, όσοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει δηλώσεις μέσω της θέασης 2015-2016 τι αποτελέσματα να περιμένουν; Θεωρητικά και (πρόχειρα) έχουμε: 1. σφάλμα λόγω εντοπισμού μέσω ορθοφωτοχάρτη + 2. σφάλμα οριζόντιας μετόπισης υποβάθρου(15-16). Τα 2α θα τα επιδιορθώσει μόνο του κτηματολόγιο (π.χ πρόδηλα σφάλματα λέω εγώ??) ή θα ακολουθείται η γνωστή διαδικασία σύνταξης διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών όπου απαιτείται με πολλαπλάσιο κόστος σαφώς για τον ιδιοκτήτη?
 2. Καλησπέρα συνάδερφοι, Στην βεβαίωση αδομήτου για αγροτεμάχιο εντός αναδασμού, ως είδος χρήσης στο σύατημα του ΤΕΕ τι βάζουμε ? Επίσης απαιτείται κάποια σχετική δήλωση και του ιδιοκτήτη ? Ευχαριστώ
 3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έχω κάνει επανειλημμένα εξ' αρχής. Το κτηματολόγιο δεν βρίσκει λάθη στα αρχεία μου και επίσης η εταιρεία που προμηθεύτηκα το usb token μου απάντησε πως εφόσον μπορώ και υπογράφω κανονικά δεν μπορούν να εντοπίσουν σφάλμα ευθύνης τους...
 4. Καλησπέρα συνάδερφοι, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Ενώ έχω υποβάλλει κανονικά μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά τοπογραφικά διάγραμμα στο κτηματολόγιο, στην υποβολή που "τρέχω" αυτή τη στιγμή κατά την επισύναψη των .zip και pdf μου εμφανίζει το μήνυμα "Προέκυψε σφάλμα στην εφαρμογή" και το κάνει επανειλημμένα εδώ και δύο μέρες. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι αντίστοιχο? Επικοινώνησα με το email υποστήριξης του κτηματολογίου αλλά μάλλον είναι πολύ χαλαροί αυτή την περίοδο, και εγώ πιέζομαι για την σύνταξη του συμβολαίου.
 5. Καλησπέρα σας, Παίρνοντας θέση στη θεματολογία του τοπικ, εκτιμώ πως το επάγγελμα του μηχανικού το έχουμε απαξιώσει πρωτίστως εμείς οι ίδιοι. Ο παλαιότεροι μηχανικοί που έζησαν τις εποχές "ευημερίας"" και ανάπτυξης το γνωρίζουν καλύτερα αυτό. Για παράδειγμα εποχή αντιπαροχών ( Πολλοί εργολάβοι δεν είχαν την ιδιότητα του μηχανικού-που ήταν το ΤΕΕ!??) Καθως επίσης τα εξωφρενικώς διευρυμένα επαγγελματικά δικαιωμάτα σε ευνοημένες ειδικότητες διαχρονικά (και με 0 χρόνια εμπειρία!!!) χωρίς έστω κάποια διαβάθμιση ή αποκλεισμό απαξίωσαν από μόνα τους το επάγγελμα μας. (Ο ορθοπαιδικός κάνει και τον Καρδιολόγο κ.τ.λ.π) Που ήταν το ΤΕΕ και πάλι να θέσει βάσεις και διαχωρισμούς? Υ.Γ Όσο για τους αποφοίτους των πρώην ΤΕΙ, για τα οποία μερικοί "συνάδελφοι" (ευτυχώς όχι όλοι) αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του τύπου (Πραγματικοί και μη πραγματικοί μηχανικοί) τους το επιστρέφω θεωρώντας ότι το κάνουν εν αγνοία του και λόγω αγανακτησης και τους θυμίζω πως τα πρώην ΤΕΙ (2001και μετά) ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας και διεθνώς αναγνωρίζονται ώς πτυχία βασικής διάρκειας σπουδών Πανεπιστημιακής στάθμης.
 6. Καλησπέρα συνάδερφοι. Καθότι είμαι νέος τοπογράφος, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από τους συναδέρφους διαθέτει στοιχεία (Ορόσημα, Πλάκες κλπ) από την περιοχή των Αλεποσπίτων του Δήμου Λαμιέων. Όποιος συναδελφος θέλει μπορεί να μου στείλει σε Π.Μ να του δώσω περισσότερα στοιχεία για την περιοχή που ενδιαφέρομαι. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!! Ευχαριστώ!
 7. Τι να πει κανείς.... κρίμα και άδικο, όποια και να ήταν τελικά τα αίτια του δυστυχήματος.
 8. Απλώς να προσέχουμε τι λέμε, διότι δημιουργούνται ενδεχομένως εντυπώσεις και ορέξεις και σε μή μηχανικούς. Πιστεύω πως και κάποιος που δεν έχει ιδέα από την τεχνική ωρολογία του paper αρκεί να διαβάσει τη συμπερασματολογία στο τέλος για να καταλάβει ότι αυτή η πρακτική δεν ενδείκνυται και δεν υποκαθιστά τους γεωδαιτικούς δέκτες GNSS σε καμία περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή με τη δεδομένη τεχνολογία.
 9. Αν το δούμε outside of the globe οι σχολές μηχανικών (4ετής - 5ετης) μειώνονται συνολικά στο άθροισμά τους μετά και την εφαρμογή ολόκληρου του πλάνου Γαβρόγλου. Τμήματα Μηχανικών των ΤΕΙ καταργούνται ή καταργήθηκαν. (Π.χ κατάργηση τμήματος πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας-Λάρισα, Πολτικών Μηχανικών Δομικών Έργων ΤΕΙ Πειραιά). Κάτι που σημαίνει λιγότερους απόφοιτους στο μέλλον. Όσον αφορα τα δικαιώματα, αποτελούσαν και αποτελούν "καυτή πατάτα" για όποιον θελήσει να ξεκινήσει την επίλυση τους. Είναι τόσο μεγάλες οι επικαλύψεις σε επαγγελματικές δραστηριότητες ειδικοτήτων, τόσοι ήδη απόφοιτοι από υφιστάμενα προβληματικά (από άποψη δικαιωμάτων) τμήματα όπου κάποιος πραγματικός διαχωρισμός, θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κυρίως από συγκεκριμένες ειδικότες και φορείς..
 10. Αν καταλαβαίνω σωστά όπως κάποιοι αναφέρουν πως πρέπει να αφαιρεθούν τα δικαιωματα για παράδειγμα, των υδραυλικών και συγκοινωνιακών μελέτών από τους Τοπογράφους. Τότε ποιος ποιος ο λόγος αυτή η σχολή να είναι 5ετής(και κατ' επέκταση και άλλες) με ειδίκευση μόνο στην Τοπογραφία, Τηλεπισκόπηση, Φωτογραμμετρία, Γεωδαισία κλπ; Σε αυτή την περίπτωση όπως αναφέρετε θεωρώ πως ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών θα υπερκάλυπτε τις απαιτήσεις. Μιλάτε για άλλη δομήση του εκπαιδευτικού συστήματος ουσιαστικά των σχολών μηχανικών-πολυτεχνικών. Ίσως κάποιος να πει πως οι 5ετείς σπουδές στα πολυτεχνεία να γεννά αυτομάτως πατήματα για μεγάλες αλληλοκαλύψεις επαγγελματικών δικαιωμάτων τα οποία κακώς κατ' εμέ δίνονται έστω και στα ιδιωτικά έργα απεριόριστα με τη λήψη του διπλώματος. Όλα αυτά τα προβλήματα προφανώς και είναι παθογένειες του παρελθόντος που πρέπει να λυθούν, "χάνοντας" όλοι από κάτι ως δικαίωμα το οποίο δεν αποτελεί κύριο αντικείμενο της κάθε ειδικότητας.
 11. Και μία ερώτηση. Γιατί να μην εφαρμόζεται παράλληλα η πρόσβαση στα Eπ. δικαιώματα και να συνυπάρχουν απόφοιτοι με καθεστός 5ετούς προπτυχιακού κύκλου σπουδών, και κάποια τμήματα με καθεστώς 4 + 1 ή 2 έτη μεταπτυχιακού από τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Και μη μου πει κάποιος ότι υποβαθμίζεται η παιδεία και τα Πολυτεχνεία. Διαφορετικά ας μου εξηγήσει κάποιος με ποια προσέγγιση το ελληνικό κράτος, ο ΔΟΑΤΑΠ και το ΤΕΕ δέχονται αποφοίτους από κράτη (Ε.Ε ενδεχομένως...) με αμφιβόλου ποιότητας εκπαίδευση-κτήση πτυχίου (και αποφυγή των Πανελληνίων εξετάσεων που κάποιοι πάλι τόσο πολύ θεοποιούν για να κρίνουν επαγγελματίες και επιστήμονες!!!!) Αυτά από εμενα!
 12. Με συγχωρείς αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί πιστεύω πως κάπου χανόμαστε(και πως να μην, με αυτό το "τσουνάμι" αλλαγών). Θεωρώ πως άλλο το πρέπει(που το ευχόμαστε όλοι αλλά δεν ισχύει προς το παρόν έστω) και άλλο το είναι (υφιστάμενη κατάσταση). Η ουσία είναι να μην μείνουν και οι νέοι απόφοιτοι ξεκρέμαστοι από το κράτος, όπως οι Μηχανικοί ΤΕΙ μέχρι σήμερα. υ.γ Η χρήση των όρων <<πρέπει>> και <<είναι>> έγινε καταχρηστικά από τις επιλύσεις οδεύσεων ως Τοπογράφος που είμαι.
 13. Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση μιας και αναφέρθηκε το ΠΔ 99/2018 από τον Alexios. Το Προεδρικό αυτό Διάταγμα, μιλά κατά γράμμα για αποφοίτους Διπλωματούχους Μηχανικούς από Πολυτεχνικές Σχολές ή Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Δεν μιλά για τους νέους αποφοίτους Πτυχιούχους Μηχανικούς Σχολών Μηχανικών Πανεπιστημιών (πχ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κλπ.), τίτλοι που αποδίδονται από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια στο πρόγραμμα σπουδών τους. Επίσης, δεν προβλέπεται η πρόσβαση σε περαιτέρω δικαιώματα με την απόκτηση κάποιου σχετικού Μάστερ.
 14. Συνάδελφε Steelman, τι θελεις να πεις με αυτό ; Αν εννοείς τη φράση << A' κύκλου σπουδών>> ,αναφέρει τις ειδικότητες σε προπτυχιακό επίπεδο, που μπορούν να γίνουν αποδεκτές στο σχετικό Π.Μ.Σ. Αν εννοείς κάτι άλλο σε παρακαλώ διευκρίνισε.. Υ.Γ Να σου υπενθυμίσω πως δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο συνεκτίμησης προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου (ως ξεχωριστοί κύκλοι σπουδών που έχουν αποκτηθεί σε ελληνικό Πανεπιστήμιο) τα οποία να συνεκτιμώνται από κάποιο φορέα του κράτους και να αποδίδούν τα αντίστοιχα δικαιώματα. Για πτυχία και μεταπτυχιακά που έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό υπάρχει ο ΔΟΑΤΑΠ που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλεία.(υποχρέωση σε επιπλέον μαθήματα ή όχι) και εν συνεχεία αναλαμβάνει το ΤΕΕ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.