Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποστράγγιση υπογείων υδάτων και επιρροη στον υδροφόρο ορίζοντα


dim_x

Recommended Posts

Ένας γνωστός αντιμετωπίζει το εξής θέμα και θέλω τη γνώμη σας. Στο σπίτι του κατασκεύασε εξωτερικά ένα στραγγιστήριο για τα υπόγεια ύδατα, για να αντιμετωπίσει την εντονη υγρασία στο υπόγειό του. Τα νερά τα παροχετεύει σε αγωγό ομβρίων στο επίπεδο του πεζοδρομίου. Σε κάποια φάση, στο υπόγειο της μεθεπόμενης κατοικίας παρουσιάστηκε έντονη υγρασία έως και εφίδρωση του τοίχου. Σημείωση 1: Η ενδιάμεση κατοικία δεν έχει υπόγειο. Σημείωση 2: Η άλλη κατοικία, (όχι αυτή του γνωστού μου) βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη.

 

Περιτό να σας πω ότι υπάρχει έντονη ... γκρίνια από τον ιδιοκτήτη της άλλης κατοικίας ο οποίος θεωρεί υπέυθυνο το στραγγιστήριο του γνωστού μου. Οι απορίες που μου δημιουργούνται είναι 2:

Α. Μπορεί ένα (όχι και τόσο αποτελεσματικό αφού η υγρασία του γνωστού μου καλά κρατεί) στραγγιστήριο να επηρρεάσει τη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα;

Β. Ακόμα κι αν μπορεί να επηρρεάσει τη στάθμη του υ.ο. πώς θα την επηρρεάσει; (Η λογική μου λέει ότι θα πέσει η στάθμη του υ.ο. και δεδομένου ότι ο γείτονας βρίσκεται σε χαμηλότερη στάθμη, η υγρασία του υπογείου δε μπορεί να οφείλεται στη δημιουργία του στραγγιστηρίου. Με άλλα λόγια μάλλον καλό του κάνει του γείτονα. Αλλά πάλι αυτά τα λέω εγώ...)

 

Εσείς τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά επειδή έχω δει παρόμοια περίπτωση μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Η λύση είναι γεωρανταρ όπου και θα δεις τα πράγματα ξεκάθαρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Από την εμπειρία μου, αρχικά, ελέξτε το σύστημα αποστράγγισης ομβρίων (τις υπόγειες σωλήνες εάν έχουν φράξει και υπερχειλίζουν) επί του οικοπέδου της πολυκατοικίας με το πρόβλημα υγρασίας στο υπόγειο.

 

Σε δεύτερη φάση ελέξτε για διαρροές στο σύστημα αποστράγγισης ομβρίων του γείτονα.

 

Τρίτον ελέξτε το ύψος της στάθμη των υπόγειων νερών στην περιοχή (η περιοχή έχει υπόγεια νερά ? υπάρχει πηγάδι σε κάποιο σπίτι με κήπο στην περιοχή?).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.