Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαερισμός με εναλλάκτη αέρα-αέρα σε λουτρό


kosmas85

Recommended Posts

Καλή σαρακοστή παιδιά ...!!! 'Εχω ερώτηση ...

Τι διαφορά σε ανανεώσεις αέρα πρέπει να υπολογίσουμε στις δυο περιπτώσεις εξαερισμού , με εναλλάκτη αέρα αέρα και σε απλό σύστημα ? δεδομένο ότι ο εναλλάκτης είναι μια ακριβή λύση αλλα θεωρώ πιο αποδοτική σε σχέση με ένα απλό βαρελάκι που θα πετάει όλη τη θερμότητα απο το λουτρό μας. Το απλό σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να τραβήξει αέρα απο το υπόλοιπο σπίτι απο τις χαραμάδες της πόρτας με αποτέλεσμα να ζορίζεται και να μην αποδίδει αυτο που του ζητάμε, ενω ο εναλλάκτης θα μας δώσει ακριβώς οσο θέλουμε αφού εχει επικοινωνία με το περιβάλλον. θα μπορούσαμε να βάλουμε κατι μικρότερο και φθηνότερο στη τελίκη αφου θα τραβάει χωρίς δυσκολίες και μάλιστα νωπό?

Link to comment
Share on other sites

Εξήγησέ μας αν θες λίγο καλύτερα τι θες να κάνεις. Θες να θερμάνεις-ψύξεις ένα μπάνιο, ή να το εξαερήσεις? Τι μπάνιο είναι αυτό? (αν έχω καταλάβει καλά δεν πρόκειται για μπάνιο σε γυμναστήριο ή κάτι αντίστοιχο αλλά για ένα απλό οικιακό λουτρό). Μήπως είναι πολύ πιό ενεργοβόρο να συλλέγεις την υγρασία με μεθόδους τύπου "condenser" παρά να παρέχεις φρέσκο αέρα? Και με τις οσμές? Ενεργός άνθρακας? Μήπως είναι λίγο "εξωπραγματικά" όλα αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε ενα λουτρο-wc 10m^2 και θελουμε να πετυχουμε το καλυτερο δυνατο εξαερισμο με χαμηλη σταθμη θορυβου. Δεν κλιματιζεται ο χωρος , εχουμε μονο την κεντρικη θερμανση η οποια ειναι αμφιβολο ποσο αποδοτικη ειναι (παλιο σπιτι - δισωλήνιο συστημα με ελαχιστες ωρες λειτουργιας ) για να μην εχουμε σπαταλη της πολυτιμης θερμοτητας σκεφτομουν αντι για ενα ισχυρο βαρελακι ενα μικρο εναλλακτη αερα αερα οπου θα εξαεριζει το χωρο και θα φερνει προκλιματισμενο αερα. θεωρητικα θελουμε περιπου 800m^3/ h. για 30 εναλλαγες την ωρα . Αν τοποθετηθει εναλλακτης που θα παιρνει την υγρασια και τις οσμες αλλα ταυτοχρονα θα ανανεωνει τον αερα με προκλιματισμενο νωπο τι τιμες παροχης μπορουμε να δεχτουμε ?

Ποσο λαθος ειναι αντι για νωπο να προσαγουμε μεσω του εναλλακτη , αερα απο το χωρο του σπιτιου που κλιματιζεται ωστε να εχουμε το καλοκαιρι δροσια στο wc χωρις μοναδα ξεχωριστη αλλα να πεταμε στο περιβαλλον υγρασια και οσμες ?

 

εννοω κατι τετοιο σαν εναλλακτης.. εχει και pdf με λεπτομερειες.. οχι condenser!!

http://www.kaffe.gr/product.asp?catid=119

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρε παιδιά 30 εναλλαγές την ώρα; :shock:

 

Ναι δε ξερω τι εγραψα.. 30 m^3 ειναι ο χωρος ... :o ... θελουμε για τουαλετες 15-20 εναλλαγες..

Link to comment
Share on other sites

30 εναλλαγές είναι υπερβολικές, ούτε σε βιομηχανικό κτίριο δεν κάνουμε τόσες...

άλλωστε μας δείχνεις ένα πολύ ωραίο "συστηματάκι" του καφφέ που εάν δεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ξεπερνάει τα 275 m3/h

Τουαλέτα είναι, πάνω από 4-5 εναλλαγές δεν χρειάζονται

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι τα WC "κλιματίζονται" διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια (πολύ χαμηλές ταχύτητες και υψηλή θερμοκρασία) για ευνόητους λόγους.

Δεν ξέρω την τιμή του εναλλάκτη που μας παράθεσες, καλό φαίνεται, αλλά δεν χρειάζεται τίποτα σπουδαίο για ένα WC, ούτε και οι απώλειες είναι σοβαρές με ένα απλό "βαρελάκι" για εξαερισμό.

Link to comment
Share on other sites

Μμμμ... δεν ακούγεται άσχημο, αφού έχει να κάνει με "φασόν" κατασκευή. Εάν το κόστος εγκατάστασης και το επικείμενο μερεμέτι δεν είναι μεγάλα... τόλμησέ το. Θα δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Αδικα χαρηκα παιδια ...η τιμη ειναι απαγορευτικη τελικα... μιλησα με την εταιρεια και μαλιστα μου κανουν ειδικη τιμη για να το παρει καποιος ωστε να δουν αν μπορει να περπατησει σαν ειδος. Και ο λογος ειναι οτι εχει 97% αποδοση και δε πετας καθολου θερμοτητα στο περιβαλλον. Υπαρχουν και εναλλακτες ομως που γνωριζω με χαμηλοτερη αποδοση (70%) και χαμηλοτερη τιμη φυσικα. αξιζει να μπει τετοιο συστημα σε πολυτελες λουτρο η ειναι υπερβολη και δεν αξιζει, οποτε βαζουμε ενα απλο εξαερισμο? Για δροσισμο μπορουμε να κανουμε κατι που δε γνωριζω περα απο κλιματισμο που το θεωρω απο ασκοπη και δαπανηρη λυση μεχρι τεχνικα λαθος? ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.