Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Αμοιβή γιατρού


karavlaxos

Recommended Posts

Mετα απο ψαξιμο και εδω και στην ιστοσελιδα του ΤΣΜΕΔΕ καταλαβα οτι αν πας σε συμβεβλημενο γιατρο τον πληρωνεις 20€ για την επισκεψη και μετα πας στο ταμειο να σου τα δωσουν πισω (1η επισκεψη). Το βιβλιαριο υγειας ομως, στην 4η σελιδα 2η παραγραφο γραφει τα εξης:

 

"Οταν ο ασφαλισμενος απευθυνεται σε συμβεβλημενο με το ταμειο ιατρο, εργαστηριο ή κρατικο νοσοκομειο και αφου εχει τηρηθει η διαδικασια που προβλεπεται (θεωρηση απο ελεγκτη ιατρο του ταμειου) συμπληρωνει τα στοιχεια του στο λευκο αποκομμα του βιβλιαριου, το υποργραφει και το παραδιδει στο συμβεβλημενο με το ταμειο ιατρο ή εργαστηριο καταβαλλοντας την συμετοχη του οταν υπαρχει και στην συνεχεια ο συμβεβλημενος ιατρος, εργαστηριο κλπ εισπρατει απο το ταμειο την δαπανη βασει του ΠΔ..."

 

 

Αν καταλαβαινω καλα αυτο λεει οτι ΔΕΝ πληρωνουμε εμεις τον γιατρο αλλα ο γιατρος παει στο ταμειο να πληρωθει (βεβαια αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αυτο που λεει για την θεωρηση απο ελεγκτη ιατρο, δηλαδη να πας πρωτα στον ελεγκτη και μετα στον γιατρο; Ειχα την εντυπωση οτι αυτο ισχυει μονο για συγκεκριμενες εξετασεις οι οποιες ειναι ακριβες ή για φαρμακα πανω απο 150€). Εδω λοιπον υπαρχει μια αντιφαση του ιδιου του τσμεδε που στην ιστοσελιδα του λεει αλλα. Τελικα τι ισχυει; Το λευκο αποκομμα που αναφερει το βιβλιαριο μεσα τι ειναι; Εμενα το βιβλιαριο μου δεν εχει πουθενα τιποτα αποκομματα.

Αν ξερει καποιος ας πει δυο κουβεντες μιας και δεν εχω παει ποτε σε γιατρο και με αυτα που γραφουν με εχουν μπερδεψει.

Link to comment
Share on other sites

Άκου να δεις: Τα μπέρδεψες λίγο...

 

1) Πας σε όποιον γιατρό θέλεις και τον πληρώνεις κανονικά

2) Ζητάς γνωμάτευση (για ποιο λόγο τον επισκέφτηκες) και απόδειξη όλου του ποσού που έδωσες

3) Υποβάλλεις στο ταμείο την γνωμάτευση και την απόδειξη και παίρνεις πίσω 20 ευρά

4) Αν εσύ έχεις δώσεις π.χ. 50 ευρά, κρατάς το μπλε απόκομμα που θα σου δώσει το ταμείο και το βάζεις στην φορολογική σου δήλωση για να σου εκπέσουν τα υπόλοιπα 30 ευρά...

 

ΥΓ Για τους οδοντογιατρούς ισχύει διαφορετικά (Στο επόμενο μάθημα...;))

Link to comment
Share on other sites

Τι άλλο ρε Τζων ; Εννοείς τα παρωχημένα τιμολόγια του Δημοσίου (σφράγισμα 5Ε και δεν συμμαζεύεται ; )

 

Η διαδικασία πάντως είναι η ίδια (απλά οι τσέπες γεμίζουν λιγότερο - να μην πω καθόλου).

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι πάνω από ένα ποσό (νομίζω 150ευρώ) θέλει προέγκριση από τον οδοντίατρο του ταμείου. Αλλιώς πρέπει να πας (μετά) να σε δει ο οδοντίατρος του ταμείου και να σου σφραγίσει κάτι χαρτιά. (δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ...)

 

Εγώ προσωπικά έδωσα κάποια (αρκετά) ευρά πέρισυ και μάλιστα χωρίς απόδειξη (είπα στον οδοντίατρο να περιμένει να αποκτήσει το ταμείο μας σύμβαση με γιατρό) και τελικά δεν έχω κάνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.