Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Εισφορές ωρομισθίων σε ΤΕΙ


nik kats

Recommended Posts

Σημερινή ενημέρωση από υπάλληλο:

 

Για τους μήνες που η αμοιβη είναι κάτω απο 693Ε πλέον πρέπει να γινεται συμψηφισμος του ποσου που πληρωνει το τει και οχι να πληρωνουμε ολο το ποσο των εισφορων σαν ελ. επαγγελματιες. Ωστόσο επειδή δεν έχει δημιουργηθει το καταλληλο μηχανογραφικο συστημα για αυτή τη δουλεια, συμψηφισμος δεν μπορει να γινει. Θα πρεπει να πληρωθει όλο το ποσο για να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα και ταυτοχρονα κάνουμε μια αιτηση συμψηφισμου η οποία θα εξετασθει όταν (και αν) γινει το σύστημα για να επισταφουν οι διπλο-εισφορες. Απο ότι μου είπαν, αυτη τη στιγμη δεν γίνεται τιποτα και ειναι αγνωστο αν θα το βάλουν να το φτιαξουν.

 

 

Σκεφτειτε οτι υπάρχουν ατομα που δουλευουν σε δυο ή περισσότερα τει, και οι συνολικές αποδοχές υπερβαίνουν το όριο κατά πολύ άρα το τσμεδε εισπράτει πληρεις εισφορές και πρέπει να πληρώσουν και ως ελ. επαγελματιες απο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εδω στο ΤΣΜΕΔΕ Λαρισας παμε ενα χαρτι απο τα ΤΕΙ που λεει τι εισφορές εχουν πληρώσει αυτοι και το παμε στο ΤΣΜΕΔΕ,ομως επειδη δεν έχουν την μηχανογραφηση τα υπολοιπα δεν τα πληρωνουμε.Οταν και αν γινει η μηχανογραφηση θα βγαλουν τι χρωσταμε και θα τα πληρωσουμε.Παρολαυτα παραμενω σφαλιστικα ενημερη γιατι λενε οτι δεν μπορω να πληρωσω τις υπολοιπες εισφορες με υπαιτιοτητα δικια τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εδω στο ΤΣΜΕΔΕ Λαρισας παμε ενα χαρτι απο τα ΤΕΙ που λεει τι εισφορές εχουν πληρώσει αυτοι και το παμε στο ΤΣΜΕΔΕ,ομως επειδη δεν έχουν την μηχανογραφηση τα υπολοιπα δεν τα πληρωνουμε.Οταν και αν γινει η μηχανογραφηση θα βγαλουν τι χρωσταμε και θα τα πληρωσουμε.Παρολαυτα παραμενω σφαλιστικα ενημερη γιατι λενε οτι δεν μπορω να πληρωσω τις υπολοιπες εισφορες με υπαιτιοτητα δικια τους.

 

Α) Σου ερχεται χαρτι να πληρωσεις εισφορες ως ελ. επ.?

ή σε εχουν δηλωσει απο το ΤΕΙ ως μισθωτος (παρολο που εισαι ωρομισθιος)?

Θα βοηθουσε πολυ να μας αναλυσεις αυτα που περιγραφεις πιο πανω...

Δες κι εδω

 

Β) Επισης, ειδα οτι σας βαλανε κι εσας (ΤΕΙ Λαρισας) για απογραφη φετος... καταρχας μπηκε δωρο Χριστουγεννων? Εγω δεν εχω παρει κατι ακομη.

Edited by eng11
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Επειγον

Θα σας περιγραψω το προβλημα που αντιμετωπιζω με το τσμεδε ως ελ επαγγελματιας (μετα του 1993 ) απ την στιγμη που ηρθε το β εξαμηνο του 2013 .

Τον οκτωβριο του 2012 μπηκα ωρομισθιος στο ΕΠας του οαεδ εως και ιουνιο 2013 .Τον Ιουνιο του 2013 παω να πληρωσω το Α εξαμηνο στο τσμεδε .Μου λένε επειδη φαινεται στο συστημα μας οτι απασχοληστε ως μισθωτος πρεπει να περαστει στο συστημα η ημερομηνια απολυσης  σας ωστε να προκυψει η διαφορα που πρεπει να πληρωσετε .Ποτε θα γινει αυτο ρωταμε οταν απαντανε! .Περνουμε την απολυση αμεσα εμεις διοτι δεν μπορουσαμε να παρουμε ασφαλιστικη αν δεν πληρωναμε την στελνουμε στα κεντρικα περνανε την ημερομηνια στο συστημα τους και ξαναπηγενουμε στο τοπικο τσμεδε .

Ωραια λενε τωρα εχουμε την ημερομηνια μου βγαζουν την διαφορα με το παλιο συστημα εισφορων παμε στην αττικη πληρωνουμε και περνουμε ασφαλιστικη ολα οκ λεμε!

Ερχεται το Β ειδοποιητηριο 2013 με σημειωση πανω οτι υπαρχει εκρεμοτητα !Πρωτο εγκεφαλικο !Παμε στο τμεδε το τοπικο και αρχιζει ο γολγοθας μας λενε οτι δεν εχουν αποδοθει οι κρατησεις προσωπικες απο τον οαεδ και πρεπει να περαστουν διαφορετικα δεν μπορει να βγει η διαφορα που οφειλουμε !?Το τσμεδε μας ενημερωνει οτι αυτο ηταν υποχρεωση του οαεδ !Επικοινωνουμε με τον οαεδ μας λενε οτι υπαρχει αιωνιο προβλημα στο συστημα αλλα δεν ειναι υποχρεωμενοι να αποδοσουν προσωπικες κρατησεις καθως οι αποδοχες ειναι μικροτερες απο 639 ευρω .Αποστελουμε αιτημα στην κεντρικη διοικηση οαεδ να μας απαντησουν σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζουμε  η κεντρικη διοικηση μας ενημερωνει οτι συμφωνα με αυτο που ισχυει χρονια τωρα δνε οφειλαν να αποδοσουν προσωπικες εισφορες .Αντιθετα το τσμεδε αναφερει ενα νεο νομο του 2011 οπου ο οαεδ επρεπε να το κανει .Αυτη την στιγμη

 Ζητησαμε να πληρωσουμε εμεις οι ιδιοι το τσμεδε για το α εξαμηνο ομως μας βγαζει ενα υπερογκο ποσο λογω προασυξησεων λεει απο καθυστερηση πληρωμης μας

Γνωριζει καποιος

Α) Ο οαεδ εχει καταβαλει μονο εργοδοτικες εισφορες προς το τσμεδε για το διαστημα που απασχολουμαστε το ποσο αυτο δεν πρεπει να συμψηφιστει στις συνολικες εισφορες που οφειλουμε για το Α εξαμηνο ?

Β) Το τσμεδε μας ζηταει τα χρηματα που ειχαν ερθει στο α ειδοποιητηριο τα οποια καταγγελθηκαν λογω υπερβολικων ποσων  και τελικα ισχυσαν οι παλιες εισφορες με τις οποιες πληρωσαν ολοι για το εξαμηνο αυτο μεχρι στιγμης δεν γνωριζουμε τον λόγο ?

 

Γ) Εχει αντιμετωπισει το προβλημα καποιος προσφατα και ποιες ενεργειες εκανε ?

 

Το σιγουρο ειναι οτι θα λυσω το ασφαλιστικο της ελλαδος τον προσεχη μηνα !

Link to comment
Share on other sites

gsakel, εσυ στο ωρομισθιο σου τι ακριβως επαιρνες? Εννοω οτι αν σου κανανε προσωπικες κρατησεις απο τον ΟΑΕΔ θα τις ειχες δει στο μισθο σου.

Πώς και δεν το καταλαβες?

Link to comment
Share on other sites

Στα 15 ευρω που εδιναν την ωρα εκαναν κρατηση καποιο ποσοστο που ηταν υπερ ικα !Επισης αποδοσαν εργοδοτικες εισφορες προς το τσμεδε τα οποια δεν πρεπει να συμψηφιστουν ?

Το πρόβλημα ειναι οτι ο μεν οαεδ λεει δεν καναμε προσωπικες κρατησεις το δε τσμεδε οτι επρεπε ο οαεδ να κάνει .Δεν μπορω να πληρωσω αν δεν πληρωσει ο οαεδ πρωτα και μετα να βγει η διαφορα κατα το τσμεδε .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μια ερωτηση: ημουν ωρομισθιος εκπαιδευτικος σε ΙΕΚ (με συμβαση εξαρτημενης εργασιας) το 2010. Γινανε κανονικα εργοδοτικες εισφορες (εστω 100 ευρω), οχι ομως προσωπικες. Εγω πληρωσα κανονικα τις εισφορες μου ως ελευθερος επαγγελματιας, γιατι δεν συμπληρωνοτανε κανονικο μηνιατικο απο τα ιεκ.

Υπαρχει η εξης απορια:

Εαν εγω δεν εργαζομουνα στα ιεκ, τοτε το τσμεδε θα επαιρνε εισφορες που με αφορουν αυτες που πληρωνω ως ελευθερος επ., ας πουμε 1000 ευρω.

Τωρα που εργασηκα στα ιεκ και γινανε και εργοδοτικες εισφορες υπερ ΤΣΜΕΔΕ (δε μιλαω για το ΙΚΑ) 100 ευρω, τοτε το ΤΣΜΕΔΕ πηρε εισφορες που με αφορουν 1000 (απο μενα) και 100 (απο εργοδοτη) = 1100 ευρω.

Γιατι αυτη η διαφορά? Δε θα επρεπε, αφου ο εγοδοτης πληρωνει για μενα 100 ευρω, τοτε εγω να πληρωσω τα υπολοιπα 900?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.