Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκό και ανεμογεννήτρια


Bill22

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να συνδυαστεί φωτοβολταϊκό με ανεμογεννητρία για πώληση ρεύματος στη ΔΕΗ από οικιακούς παραγωγούς? Ρωτάω γιατί το έχω ακούσει και θα ήθελα να δω αν ίσχυει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να αναφερεται πουθενα αυτος ο συνδιασμος.Το προγραμμα που τρεχει για φωτοβολταικα στη στεγη το λεει ξεκαθαρα ο τιτλος του -φωτοβολταικα-.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι!Τεράστιας σημασίας το θέμα που θίγει ο συνάδελφος. Αλλά δυστυχώς για ηλεκτροπαραγωγή δεν μπορεί να συνδυαστούν αυτές οι δύο μορφές ενέργειας. Τα οφέλη δεν θα ήταν όχι μόνο οικονομικά για τον εκάστοτε επενδυτή, διότι θα αυξήσει την παραγωγή του με συνδυασμό και μη των δύο τεχνολογιών,αλλά επίσης βοηθά την ίδια τη λειτουργία των δύο αυτών υποσυστημάτων ξεχωριστά. Παρακολουθώντας τις χαρακτηριστικές λειτουργίας και την απόδοση των δύο υποσυστημάτων αυτών, μπορεί κανείς να διακόψει όποτε κριθεί σκόπιμο τη λειτουργία του ενός , δηλαδή να το "ξεκουράσει" και να θέσει το άλλο σε λειτουργία.. Ειδικά στην περίπτωση ανεμογεννητριών στα νησιά όπου καταπονούνται συχνά από δυνατούς ανέμους, και βέβαια όλο αυτό το βγάζουν στην συντήρησή τους κάθε τόσο και αντίστροφα. Δηλαδή αυξάνεις το χρόνο ζωής και των δύο συστημάτων.

Βέβαια, άσχετα αν επιτραπεί στο μέλλον αυτού του είδους το σύστημα για ηλεκτροπαραγωγή, μην ξεχνάμε και την τεράστια αξία ενός τέτοιου συνδυασμού για αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση. Γνωστός μου σε μικρό ξενοδοχείο χρησιμοποίησε αυτό που λέει ο συνάδελφος και πλέον έχει αυτονομία, διότι όχι μόνο το κόστος μεταφοράς του ρεύματος ήταν πολύ ακριβότερο στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή, αλλά και γιατί δεν του έδινε ρεύμα λόγω natura και μ...ς. Τελικά πράσινη ανάπτυξη είναι η γραφειοκρατία και η άχρηστη νομολογία ή η παράνομη πατέντα του ξενοδόχου?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε με το τελευταίο που γράφεις θα διαφωνήσω γιατί αν δεν μπορούσε να πάρει ρεύμα λόγω του ότι είναι σε natura μάλλον θα έχει χτίσει παράνομα....

 

Πάντως δεν σου απαγορεύει κανείς νόμος να εγκαταστήσεις αυτόνομο σύστημα παραγωγής-ιδιοκατανάλωσης ενέργειας από φ/β σε συνδιασμό με ανεμογεννήτρια-ες. Αλλά το συνολικό αρχικό κόστος μιας τέτοιας επένδυσης είναι αρκετά μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

Σύστημα για ιδιοκατανάλωση με τα σημερινά δεδομένα δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση. Εκτός αν θες μόνο να ανάβεις μια λάμπα, άντε και μια τοστιέρα.

Στο αρχικό ερώτημα, δεν υπάρχει κάτι που να αναφέρεται σε συνδυασμό των 2 τεχνολογιών για πώληση. Λογικά όμως, θα μπορείς να έχεις χωριστό συμβόλαιο για ΦΒ και ΑΓ. Δεν αποκλείει το ένα το άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.