Μετάβαση στο περιεχόμενο

mechanic_student

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

mechanic_student's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, διάβασα όλο το νημα σχετικά με την νέα ΥΔΕ και τα φωτοβολταικά (και για το αν τελικά αφήνουμε αρκετα κενά με την αντίστοιχη υποσημείωση ή όχι λόγω ασαφειας του ΕΛΟΤ HD384 ως προς τα φβ). Θα ήμουν πολύ ευγνώμων όποιος συνάδελφος θέλει να μου στείλει με email μία που έχει συντάξει να την έχω σαν οδηγό στην πρώτη νέα ΥΔΕπου θέλω να συμπληρώσω για οικιακό φβ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Συνάδελφε, το να εγκατασταθεί φ/β σύστημα που να μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια και μετέπειτα να καταναλώνεται για θέρμανση νερού είναι έγκλημα... και όσον αφορά την απόδοση και όσον αφορά το κόστος. Γιατί δεν πας κατευθείαν σε ηλιακούς θερμοσίφωνες ?
  3. Κοίταξε : Επειδή είναι η Διπλωματική σου (και όχι καμία υποχρεωτική εγασία κάποιου μαθήματος) σημαίνει ότι διάλεξες εσύ το θέμα άρα σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς. Άρα ψάξτο παραπάνω και σε αγγλική βιβλιογραφία μέσω του διαδικτύου. 2) Στην τελική παρουσίασε 2 διαφορετικές λύσεις συγκρίνοντας κόστη κλπ. σε συνάρτηση με την παραγωγή ενέργειας. 3) Αύριο μεθαύριο θα στο ρωτήσει κάποιος πελάτης και θα πρέπει να ξέρεις να το δικαιολογήσεις κιόλας. Καλύτερα να το πεδέψεις μόνος σου ώστε να μάθεις τώρα περισσότερα.
  4. Συνάδελφε με το τελευταίο που γράφεις θα διαφωνήσω γιατί αν δεν μπορούσε να πάρει ρεύμα λόγω του ότι είναι σε natura μάλλον θα έχει χτίσει παράνομα.... Πάντως δεν σου απαγορεύει κανείς νόμος να εγκαταστήσεις αυτόνομο σύστημα παραγωγής-ιδιοκατανάλωσης ενέργειας από φ/β σε συνδιασμό με ανεμογεννήτρια-ες. Αλλά το συνολικό αρχικό κόστος μιας τέτοιας επένδυσης είναι αρκετά μεγάλο.
  5. Εννοείται φυσικά ότι οι βάσεις-αγκύρια έχουν ελενχθεί-πιστοποιηθεί για να αντέχουν στα ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να εμφανιστούν στην εκάστωτε περιοχή. Π.χ. στις νησιωτικες περιοχές κοντά στη θάλασσα μεγαλύτερες ανεμοπιέσεις. Και ο εγκαταστάτης θα κάνει την εγκατάσταση βάσει των σχεδίων και της μελέτης. (qwert +1)
  6. Καλά εννοείται, αν την ηλεκτρολογική εγκατάσταση την κάνει ο ηλεκτρολόγος ουσιαστικά δεν χρειάζεται τεχνίτης με ειδικότητα-γνώσεις ΘΨΚ. Ο ηλεκτρολόγος που κάνει την εγκατάσταση μπορεί να έχει και 2-3 απλούς εργάτες που του στοιχίζουν λιγότερο τα μεροκάματα από ένα μάστορα για το στήσιμο των βάσεων και την τοποθέτηση των πλαισίων. Εγώ αναφέρομουν στην περίπτωση που θέλει να κάνει την κυρίως δουλειά (ηλεκτρολογική εγκατάσταση) ο kostantinosvita.
  7. Να σου πω και γω την άποψή μου επειδή τελευταία όλοι εγκαθηστούν φ/β. (βοήθησε και η γενική κρίση σε άλλους κλάδους). Μπορεί να να έχεις μεγάλη εμειρία στις εγκαταστάσεις θέρμανσης-ψύξης-κλιματισμού (όπως μας είπες από το '93) αλλά η εγκατάσταση φ/β είναι εντελώς διαφορετική από τις σωληνώσεις.
  8. Η ΔΕΗ κάνει αυτοψία ούτως η άλλως γιατί ελένχει και αν υπάρχει προστασία έναντι του φαινομένου της νησιδοποίησης. Νομίζω ότι αυτό δεν το δέχεται η ΔΕΗ. Βάσει του εντύπου της ΔΕΗ μετά την ενεργοποίηση της σύνδεσης ο πελάτης έχει καταθέσει Υ.Δ. ότι δεν θα προβεί σε κανενός είδους τροποποιήσεις στην εγκατάσταση στο μέλλον. Αλλά ίσως εξαρτηθεί και από τον υπάλληλο... Εκτός αυτού θα έχεις προβλήματα με τον αντιστροφέα. Δηλαδή αν βάλεις έναν 10kw αντιστροφέα και στην αρχή συνδεθούν μόνο 6kW πάνελς θα έχεις πολύ χαμηλή απόδοση.
  9. Ναι αλλά είναι ριψοκίνδυνο με την έννοια ότι μπορεί η πολεοδομία να μην εγκρίνει το σκίαστρο άρα ο πελάτης δεν θα μπορεί να το κατασκευάσει. Θα μου πεις ίσως ότι θα το κατασκευάσει χωρίς να πάρει άδεια από την πολεοδομία, όμως τι γίνεται αν σκάσει καταγγελία από γείτονα ? και ο ιδιοκτήτης έχει χρεωθεί στην τράπεζα για τον εξοπλισμό ?
  10. Φυσικά συνάδελφε, αν δεν υπάρχει το σκίαστρο πως θα κάνεις αίτηση στη ΔΕΗ ? Όταν έρθει η ΔΕΗ και δεν δει το σκίαστρο που αναφέρεται στην αίτηση θα στην απορρίψει χωρίς να σου διατυπώσει ούτε προσφορά σύνδεσης.
  11. Σε οικοδομή με 2 ιδιοκτήτες οριζόντιων ιδιοκτησιών (αδέρφια) για εγκατάσταση στο δώμα από κοινού η αίτηση της ΔΕΗ αναφέρει πρακτικό γενικής συνέλευσης με ευθύνη του διαχειριστή αν εγκατασταθεί από κοινού στα κοινόχρηστα ενώ αν εγκατασταθεί από ένα ιδιοκτήτη μετά από παραχώρηση του χώρου απαιτείται έγγραφη συμφωνία. Στην περίπτωσή μου λόγω του ότι είναι 2 ιδιοκτήτες και αδέρφια δεν έχουν γενική συνέλευση και πρακτικά. Αρκεί να γίνει μια φόρμα σφραγισμένη στα ΚΕΠ που θα αναφέρει ότι συμφωνούν μεταξύ τους για την εγκατάσταση ?
  12. Έτσι είναι, εδώ είναι ένας χώρος που μπορούμε να ρωτήσουμε-διευκρινίσουμε θέματα που μας απασχολούν π.χ. σαν μηχανικοί και να ανταλλάξουμε απόψεις. Άλλωστε όλοι δουλεύουμε κάπου και έχουμε τεχνικές γνώσεις οπότε θα μπορούσαμε να απαντάμε στο στύλ "πάρε αυτό το τηλέφωνω 1234567890" και οι ειδικοί θα σε καθοδηγήσουν..." αλλά εδώ δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους διαφήμιση συνάδελφε...
  13. Δυστηχώς και εγώ πιστεύω ότι είναι μεγαλη η γραφειοκρατία και η ευθύνη του μελετητή μηχανικού με τις υπεύθυνες δηλώσεις που πρέπει να υπογράψει.... Και το κέρδος μικρό.... σε σχέση με τις εγκρίσεις που πρέπει να μαζέψει αν αναλάβει την μελέτη από υποψήφιο πελάτη. Όσον αφορα την Αρχαιολογία εγώ σε ερώτηση παλιότερα σε υπηρεσία Αρχαιολογίας πήρα την απάντηση ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμμένες περιοχές σε χάρτες που να αναφέρουν αν υπάρχουν ή όχι αρχαία !!! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η υπηρεσία να κάνει αυτοψία στο χώρο. Ακόμα στα δικαιολογητικά ήθελαν και την τεχνική μελέτη του φ/β σταθμού !!! Τι τους ενδιαφέρει στην αρχαιολογία π.χ πόσα πάνελ θα μπουν ή αν θα μπουν τρακερ ή άλλες βάσεις ? Αφού αυτά είναι θέματα της ΔΕΗ και της πολεοδομίας. (Αυτοί πρέπει να γνωμοδωτήσουν στο αν υπάρχουν ή όχι αρχαία ευρήματα....)Γραφειοκρατία....
  14. Ναι αλλά δεν θα πρέπει να κατασκευάσεις σύστημα γείωσης ? Θα αναγκαστείς να σκάψεις κάποια χαντάκια για την τοποθέτηση των ηλεκτροδίων γείωσης, έστω και αν τα καλώδια μετά τα οδεύσεις επιφανειακά.
  15. Κάποιοι κατασκευαστές-εγκαταστάτες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ανοξείδωτες βίδες για την στήριξη των καγκέλων και τις ονομάζουν κατηγορίας Α2 ή Α4.(από ότι ξέρω η Α4 είναι μεγαλύτερης αντοχής σε διάβρωση-καλύτερη ποιότητα). Μήπως ξέρει κάποιος την επίσημη ονοματολογία του κράματος που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κοχλιών αυτών ή δεν είναι επίσημη τυποποίηση αυτή ? Είναι ποιοτικό κράμα ή είναι ότι ποιο φτηνό υπάρχει σε ανοξείδωτο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.