Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΧΟΠ


Recommended Posts

Εχω περιπτωση οικοπεδου εντος οριων οικισμου με αρτιοτητα 700μ2. Το οικοπεδο αυτο εχει εμβαδον 5390μ2 και εχει προσωπο σε δημοτικο δρομο 35μ. Θελω να δημιουργησω δρομους εντος του οικοπεδου και στην Πολεοδομια μου ειπαν να καταθεσω τοπογραφικο με τους προτεινομενους δρομους, κατα προτιμηση πλατους 6μ. για να περασει πιο ευκολα και να δημιουργηθει ετσι η προυποθεση για κατατμηση. Ασχετα με τη 1828/08 του ΣΤΕ που δεν μπορει να ανιρεσει το νομο υπ'οψιν, αν περασει απο ΣΧΟΠ εξασφαλιζω τη νομιμοτητα της συμβολαιογραφικης πραξεως που θα γινει μετεπειτα για τις καταμησεις που επιθυμω. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: πρεπει εκτος απο το τοπογραφικο να αναγραφω και τα εμβαδα των δρομων που δημιουργουνται και τα εναπομενοντα εμβαδα των οικοπεδω που δημιουργουνται? Εχει τυχει αυτη η διαδικασια σε καπιο συναδελφο να αναγραψει λεπτομερειες? Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Καλό είναι να αναγράφουν οι διαστάσεις και τα εμβαδά.

Βέβαια πρώτα θα κόψεις 700άρια και μετά θα παραχωρείς τα τμήματα των δρόμων γιατί το παραχωρηθέν μετέχει στον υπολογισμό του συντελεστή δόμησης. Αυτό εσένα δεν σε ενδιαφέρει μιας και με τέτοια αρτιότητα εξαντλείς τα 400m2 για κάθε οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον GRTOPO. Όμως για την εφαρμογή της ΣτΕ 1828/2008 δεν συμφωνώ: το πιθανότερο είναι πολύ σύντομα το ΥΠΕΧΩΔΕ να βγάλει εγκύκλιο προσωρινής αναστολής του ΠΔ (δεν πρόκειται για νόμο) και έτσι να μην προλάβεις όλες τις διαδικασίες. Ενημέρωσε λοιπόν τον πελάτη σου γι' αυτή την πιθανότητα ώστε να είσαι καλυμένος.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ csou καλησπέρα (είμαι ο παθών από το 1828/2008) συμφωνώ απόλυτα με τον vapan. Η άποψή μου είναι να μη βιαστείς να προχωρήσεις σε παραχωρήσεις, γιατί κανείς δεν ξέρει ακόμη τι συμβαίνει... Το υπουργείο δεν ξέρει πως να χειριστεί το θέμα και να παρακάμψει το ΣτΕ και οι πολεοδομίες δεν ξέρουν τίποτα ακόμη...

Link to comment
Share on other sites

Εφ'οσον το εγκρινει το ΣΧΟΠ, η Διοικηση δεσμευεται για τη νομιμοτητα της πραξεως. Δηλαδη εφ'οσον η εγκριση γινει σημερα,σε μεταγενεστερη ημερομηνια απο τη 1828/2008, δεν μπορει κανεις να ανακαλεσει τη Διοικητικη πραξη. Επισης, οσον αφορα σε αυτο που ανεφερες οτι εισαι παθων, απο τα ελαχιστα νομικα που γνωριζω ξερω οτι η Διοικηση ακολουθει πρωτα το Νομο, κατοπιν το ΠΔ και εφαρμοζει την αποφαση του ΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΦ'ΟΣΟΝ καποιος πολιτης προσφυγει εναντιον της ανεγερσης της οικοδομης που θα γινει στα οικοπεδα που θα κατατμηθουν. Κατσε να γινει η οικοδομη, κατσε να βρεθει γειτονας που να εχει παραπονο και αν γινουν ΟΛΑ αυτα, τοτε επικαλεισαι τη νομιμοτητα της πραξης της Διοικησης. Εγω προσωπικα επι τουτου θα το περασω απο ΣΧΟΠ για να ειμαι κατοχυρωμενος. Αν ηθελα δεν θα εκανα δρομους μεγαλυτερους των 50μ, επιτηδες το κανω για να περασει επι τουτου απο ΣΧΟΠ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε csou αυτή είναι η διαδικασία που ακολούθησα με έγκριση ΣΧΟΠ, απόφαση νομάρχη και ΦΕΚ. αυτό ήρθε να ακυρώσει η μείζον σύνθεση (7μελές) του ΣτΕ. Διάβασε την απόφαση για να καταλάβεις το σκεπτικό της

Link to comment
Share on other sites

Θα επαναλαβω οτι οι αποφασεις του ΣΤΕ ισχυουν αποσπασματικα. Δεν ειναι νομοι ή ΠΔ. Αρα σε μια αλλη περιπτωση δεν μπορει να ακυρωθει μια τετοια προσπαθεια ντε και καλα επειδη ισχυσε μεμονωμενα. Τωρα, αν οπως ειπα και πιο πριν στο σταδιο κατασκευης προσφυγει κανεις στο ΣΤΕ, τοτε την πατησε πανηγυρικα. Δεν νομιζω ομως να απορριφθει οποιαδηποτε προταση παει σε ΣΧΟΠ επειδη σε μια περιπτωση,τη δικη σου εγινε οτι εγινε. Δεν αποτελει ΝΟΜΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ. Κατισχυουν οι νομοι και τα ΠΔ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.