Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελλοντική προσθήκη ανελκυστήρα.


path

Recommended Posts

Γεια σας και συγχαρητήρια για το site. Αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς συνεργασίας μεταξύ συναδέλφων και εύχομαι την συνέχιση και ανάπτυξη του.

Θα επιθυμούσα κάποια άποψη σχετικά με την περίπτωση μελλοντικής προσθήκης ανελκυστήρα σε μεζονέτα που υπολογίζω τώρα. Είναι δυνατή η αποφυγή του φρεατίου από μπετόν; Υπάρχει δυνατότητα στήριξης των οδηγών του ανελκυστήρα σε διπλανή δοκό; Σε αυτή την περίπτωση αρκεί η διαστασιολόγηση της δοκού με επιπλέον μεμονωμένο φορτίο λόγω στήριξης του οδηγού;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς μπορείς αν στο σημείο αυτό έχεις δοκούς σε κάθε στάθμη να στηρίξεις έναν απλό μεταλλικό σκελετό και να φτιάξεις το ασανσερ.

Όσο για το φρεάτιο, υπάρχουν κάποιοι ανελκυστήρες που απαιτούν 20 εκ βύθιση αλλά νομίζω (?) είναι μόνο για εσωτερική χρήση. Αν δεν σου πει κάποιος καλλίτερα ενημερωμένος συνάδελφος θα πρέπει να ρωτησεις κατασκευαστή.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πανοραμικοί ανελκυστήρες οι οποίοι δεν απαιτούν φρεάτιο ανελκυστήρα. Εγώ το 2005 "έβγαλα" μία άδεια για τετραόροφη χωρίς φρεάτιο δηλώνοντας στην Τεχνική Έκθεση το είδος του ανελκυστήρα που θα χρησιμοποιηθεί και τις απαιτήσεις αυτού (π.χ. προσφέρεται αλουμινοκατασκευή φρεατίου από τον κατασκευαστή του ανελκυστήρα). Στατικώς στο σημείο του ανελκυστήρα δήλωσα τρύπα. Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://www.kleeman.gr/products_completelift_maisonlift.html

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα έτσι μου έλεγαν κατά την έκδοση, οπότε μου είπαν να δείξω ότι θα γίνει εκσκαφή μέχρι το -1.40μ στον ξυλότυπο της θεμελίωσης άχετα από το πόσο θα γίνόταν τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Η λύση του maison lift προφανώς έχει και το φέροντα οργανισμό της ο οποίος θα ενσωματωθεί εκ των υστέρων στο κτίριο. Αυτή η πιθανή ενσωμάτωση στο κτίριο προσομοιώνεται στο στατικό μοντέλο;

Στις πλάκες θα ανοίξουν τρύπες σε σημεία που μετράνε στο σδ οπότε δε θα υπάρξει πρόβλημα. Βέβαια χάνονται χώροι, άλλα μιλάμε για μια επιλογη σε βάθος χρόνου 20 - 30 ετών, όταν "βαρύνουν" τα πόδια των ενοίκων.

Ας πούμε ότι εξ αρχής κάποιος επέλεγε να τοποθετήσει το maison lift στο κτίριο του. Στην επίλυση του φέροντα οργανισμού θα το λαμβάναμε υπόψη;

Γενικά τα φορτία του ανελκυστήρα λαμβάνονται υπόψη κατά τις επιλύσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ενώ θα έπρεπε καθότι επιβάλλεται από τον κανονισμό φορτίσεων εντούτοις δεν λαμβάνονται στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό συνήθως γιατί οι ανελκυστήρες στηρίζονται στα ισχυρά τοιχώματα του διπλού πυρήνα του κλιμακοστασίου.

Στην περίπτωση του maison lift της Kleeman η στήριξη του μεταλλικού σκελετού έχω ακούσει να γίνεται και στα σκαλοπάτια όταν ο ανελκυστήρας τοποθετείται στο φανάρι της σκάλας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.