Μετάβαση στο περιεχόμενο

path

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by path

  1. Καλημέρα σας Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή τη στιγμή υπάρχει υποχρεωτική χρήση των Ευροκωδίκων 2 και 8 για κτιριακές κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα η αν επιτρέπεται ακόμα η χρήση των ΕΑΚ & ΕΚΩΣ. Υπάρχει μήπως παράλληλη εφαρμογή των Ευρωκωδίκων και των EAK – ΕΚΩΣ; Σας ευχαριστώ
  2. giannist Τι είναι αυτά που λες για μηχανολόγους giannist; Δεν έχουν καμμία σχέση τα δίκτυα θέρμανσης και φυσικού αερίου με ανοιχτούς αγωγούς. Είναι κλασσικό προβληματάκι λεκάνης απορροής και παροχετευτικότητας. Λύνεται μια χαρά στο χέρι, χωρίς υπολογιστές και προγράμματα μαύρα κουτιά. Νομίζω ότι έχει υπερτιμηθεί η επίλυση στον υπολογιστή. Τα προβλήματα μηχανικού λυνονται και με αναλυτικές λύσεις και μάλιστα με καλές προσεγγίσεις. Αρκεί να τα έχει διδαχθεί ο μελετητής. Lalis Το πρόβλημα σου λύνεται με μέθοδο Giandiotti και ροή σε ανοιχτούς αγωγούς. Μπορέι να σε καθοδηγήσει το βιβλίο του Ι. Τέγου "Ολόσωμες Γέφυρες", εκδόσεις Δεδούση.
  3. sundance σε δαπεδα (δωμα) και στεγες με αυτη τη λογικη πρεπει να μπαινει φραγμα υδρατμων ή οχι? Κοίτα κι εδώ: ********************************************** Επίσης για φράγματα υδρατμών υπάρχει πολυ καλό άρθρο του καθ. Δ. Αραβαντινού στο ΚΤΙΡΙΟ - Μάρτιος 2008.
  4. Συνάδελφοι καλημέρα. Σε οικισμό με εγκεκριμένο σχέδιο πόλης δύο οικόπεδα διαχωρίζονται από ασφαλτοστρωμένη οδό πλάτους 3μ. (Τα οικόπεδα έχουν και υποχρεωτικές πρασιές 3μ το καθένα). Ο ιδιοκτήτης του ενός οικοπέδου περίφραξε και έχτισε πριν την ασφαλτόστρωση του δρόμου και μπήκε στον τότε μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο κατά 30εκατοστά. Κολλητά στο φράχτη του έγινε ασφαλτόστρωση του δρόμου πλάτους 3μ με αποτέλεσμα η άσφαλτος να καλύπτει 30 εκατοστά στο άλλο οικόπεδο που τώρα θα χτιστεί. Το δεύτερο οικόπεδο πρέπει να περιφραχθεί στην άκρη της ασφάλτου (προκειμένου να μείνουν 3μ άσφαλτος) ή στο κανονικό του όριο σύμφωνα με το σχέδιο πόλης (και να απομείνουν 2,70μ άσφαλτος); Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Μέχρ πριν κανένα χρόνο δουλεύαμε την μεταφορά αδρανών με 0,33 ευρώ m3/km. Αυτό προέκυπτε από τη χρήση του παλιού ΑΤΕΟ χωρίς όμως να θυμάμαι πως τεκμηριώνεται η ισχύς του. Η άσφαλτος είναι λίγο παράξενη. Απο παλιά έχει κάποιες επιμετριτικές ιδιαιτερότητες.
  6. Πάντα με την προϋπόθεση οτι η συζήτηση γίνεται για διορισμό σε θέση μηχανικού, όχι για θέση παπά ή νεωκόρου, ετσί;
  7. Πήγαινε και πάρε το διορισμό. Αν δε σου αρέσει παραιτήσου. Εγώ αυτό έκανα.
  8. Να σε δω GerorgeS όταν θα σου έρθει μελέτη που δε θα καταλαβαίνεις.. Αλλά εκεί θα μου πείς να ορίσουν ελεγκτή ΠΕ. Για τα δύσκολα είμαστε τώρα? Πέρνα το να πληρωθεί το ρημάδι!!
  9. Μην ανησυχείς τόσο πολύ. Απλά προσπάθησε να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, όποια και αν είναι. Οι εικασίες και τα σενάρια δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Στο τέλος θα παραλήσεις και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα. Εξάλλου κάτσε λίγο εκεί και επιδίωξε μια μετάταξη σε πιο αξιόλογη υπηρεσία.
  10. Υπάρχουν νομοί που οι ΤΥΔΚ συνεργάζονται με τους μηχανικούς των Δήμων σε μελέτη και επίβλεψη και άλλοι που δεν έχουν καμμιά σχέση. Η προγραμματική σύμβαση απο μόνη της δε θα κάνει τίποτα. Πρέπει να σου αναθέσει ο προιστ της ΤΥΔΚ. Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι μελετάς το επιβλέπεις. Αν έχεις επίβλεψη μπορεί να πιεστείς απο το δήμο στις πιστοποιήσεις. Νομίζω πως το πιο καλό είναι να κάνεις μελέτες και να αφήνεις την επίβλεψη στην ΤΥΔΚ. Τουλάχιστο για αρχή. Εξάλλου να πας μια μελέτη υπογεγραμμένη από εσένα δε νομίζω να σου αρνηθεί θεώρηση. Αν ναι τότε ρώτα την περιφέρεια. Γενικά σπάνια κυνηγάνε το μελετητή του δημοσίου. Να προσέχεις όμως στατικά, τοπογραφικά - ιδιοκτισιακά κ.α.
  11. Καλημέρα συνάδελφοι. Κοιτάζοντας τις διάφορες ανακοινώσεις βλέπω ότι κάποιοι συνάδελφοι ρωτούν κάποια βασικά πράγματα περί δημοσίων έργων. Ανοίγοντας αυτό το θέμα θεωρώ οτί θα βοηθηθούν όλοι.
  12. Συνάδελφε Χάρη το όχι αφορά την επιλογή του τοιχείου στύλου στο Α η την αύξηση του πάχους του στύλου στο Β;
  13. Σας ευχαριστώ για τις απόψεις. Τελικά καταλήγω σε τραπέζιο. Χωρίς προβληματικά δοντάκια στο καλούπωμα και νομίζω λειτουργει πιο ξεκάθαρα. Η δοκός BC είναι στηριζόμενη δοκός επί δοκού. Όντας δοκός χωρίς ΑΑΠ απαιτεί αύξηση του πάχους στο στύλο στη θέση C;
  14. Σε δοκό επί δοκού η οποία είναι χωρίς ΑΑΠ ισχύουν τα παραπάνω μήκη αγκύρωσης;
  15. Πράγματι είναι πιο σωστή λύση. Το υποστύλωμα θεωρείτε ότι υποκαθιστά την κρυφοκολώνα του τοιχείου;(Αν τοποθετηθεί παράλληλα στον άξονα του τοιχείου. Έτσι όμως βγάζει δοντάκι έξω απο το περίγραμμα του κτιρίου και μπαινει στην κάλυψη - δόμηση)
  16. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις μη διαθέσιμες διαστάσεις για να επιτευχθει η αγκύρωση. Η δοκός 25/50 οπλίζεται με Φ14. Το τοιχείο είναι 25αρι όπως και το διαγώνιο δοντάκι.
  17. Προβληματικη σύνδεση δοκου (πράσινο χρώμα) σε τοιχειο (μωβ) στο σημείο Α. Τι θα προτείνατε;
  18. Το ΑΤΗΕ δεν άλλαξε ποτέ. Είναι ακόμα σε αναμονή. Αν πέσεις σε σφιχτή διαχειριστική δεν θα σε αφήσουν εύκολα να περάσεις νεες τιμες. Σε έργα εθνικών πορών το ξεπερνάνε με "σχετικά" άρθρα.
  19. Σε έργα από ευρωπαικούς πόρους μπορεί να ζητηθεί η έγκριση των νεων άρθρων από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ίσως είναι καλό να αναζητήσεις σε κάποια παλαιότερη μελέτη της υπηρεσίας κάποιο παρόμοιο άρθρο και να το βάλεις αυτούσιο.
  20. Η λύση του maison lift προφανώς έχει και το φέροντα οργανισμό της ο οποίος θα ενσωματωθεί εκ των υστέρων στο κτίριο. Αυτή η πιθανή ενσωμάτωση στο κτίριο προσομοιώνεται στο στατικό μοντέλο; Στις πλάκες θα ανοίξουν τρύπες σε σημεία που μετράνε στο σδ οπότε δε θα υπάρξει πρόβλημα. Βέβαια χάνονται χώροι, άλλα μιλάμε για μια επιλογη σε βάθος χρόνου 20 - 30 ετών, όταν "βαρύνουν" τα πόδια των ενοίκων. Ας πούμε ότι εξ αρχής κάποιος επέλεγε να τοποθετήσει το maison lift στο κτίριο του. Στην επίλυση του φέροντα οργανισμού θα το λαμβάναμε υπόψη; Γενικά τα φορτία του ανελκυστήρα λαμβάνονται υπόψη κατά τις επιλύσεις;
  21. Γεια σας και συγχαρητήρια για το site. Αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς συνεργασίας μεταξύ συναδέλφων και εύχομαι την συνέχιση και ανάπτυξη του. Θα επιθυμούσα κάποια άποψη σχετικά με την περίπτωση μελλοντικής προσθήκης ανελκυστήρα σε μεζονέτα που υπολογίζω τώρα. Είναι δυνατή η αποφυγή του φρεατίου από μπετόν; Υπάρχει δυνατότητα στήριξης των οδηγών του ανελκυστήρα σε διπλανή δοκό; Σε αυτή την περίπτωση αρκεί η διαστασιολόγηση της δοκού με επιπλέον μεμονωμένο φορτίο λόγω στήριξης του οδηγού; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.