Μετάβαση στο περιεχόμενο

Io-Mais

Members
  • Περιεχόμενα

    65
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Io-Mais

  1. Έχουν δίκιο ότι δεν ισχύει για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Άρθρο 28 του ΓΟΚ όπως ισχύει από 13.06.2000. παρ.2 "Οι διατάξεις του πολεοδομικού κανονισμού (άρθρα 2-25 του παρόντος) ισχύουν για τις περιοχές εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου". παρ.2 Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένου σχεδίου, από τις διατάξεις του πολεοδομικού κανονισμού εφαρμόζονται: Τα άρθρα 2,3,4,5, το άρθρο 7 εκτός από τις παρ.1Βι,1βστ,1Βζ και 3, το άρθρο 8 παρ.3, το άρθρο 9 παρ.4 εκτός αν ορίζεται μεγαλύτερη απόσταση από άλλες διατάξεις, και παρ. 9 και 10, τα άρθρα 11,17,18,20,22 και το άρθρο 23 εκτός της παρ.5......)
  2. Καταλήγουμε λοιπόν στην "τρέλα". Αλήθεια πώς μπορεί να βρεί το δίκιο του ο ελεύθερος επαγγελματίας όταν εξαρτάται από το πώς ξύπνησε ο δημόσιος υπάλληλος το πρωί; Ποιός είναι αυτός που θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα πει φτάνει πια ως εδώ ήταν; Τι κάνει το ΤΕΕ για αυτό; Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για αυτό, που έχουμε καταλήξει να ρωτάμε τους υπαλλήλους πως θέλουν να χειριστούμε κάθε υπόθεση ώστε να μην βρούμε το μπελά μας κατά τον έλεγχο λες και δεν υπάρχει νομοθεσία;;;
  3. 'Εχετε απόλυτο δίκιο, συγγνώμη για την παρανόηση. Είχα στο μυαλό μου παλαιότερη χρονολογία.
  4. Το πατάρι αφού είναι βοηθητικός χώρος καλώς δεν μετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης. Το ύψος του βέβαια είναι απαγορευτικό, γιατί για βοηθητικούς χώρους ο κτιριοδομικός δίνει 2.20μ. Το ότι δεν έχει πρόσβαση δεν είναι καλό, γιατί σε μία περίπτωση νομιμοποίησης που είχα έφαγα ένα μήνα ταλαιπωρία μέχρι να αποφασίσει ο υπάλληλος ότι θα πρέπει να δείξω κάπου μία σκάλα προς το πατάρι έστω και αν δεν υπήρχε. Η άδεια ήταν του 1979 στην περίπτωσή μου. Δεν ξέρω βέβαια ακόμη κατά πόσο αυτή ήταν και η σωστή λύση.
  5. Τις εισφορές ΦΕΜ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ του Μηχανικού κανονικά πρέπει να τις καταβάλει ο μηχανικός, συνηθίζεται όμως να ζητείται από τον ιδιοκτήτη το κόστος αυτών μαζί με όλα τα υπόλοιπα φορολογικά.
  6. Η απόδειξη που δίνει ο μηχανικός αφορά την αμοιβή του+το ΦΠΑ επί της αμοιβής. Για τα κατατεθημένα φορολογικά μπορείς να δόσεις στον πελάτη αντίγραφα των αποδείξεων κατάθεσης στις εν λόγω υπηρεσίες. Το σύνολο της δικής σου απόδειξης+των αποδείξεων των κατατεθημένων φορολογικών θα πρέπει να σου δίνει το γενικό σύνολο (π.χ. 3.500,00 ευρώ).
  7. Τελικά πρέπει να γίνει αναθεώρηση των Δέκα Εντολών και να προστεθεί και η "Ου Μπλέξεις με το Δημόσιο"!
  8. Και εμένα έτσι μου έλεγαν κατά την έκδοση, οπότε μου είπαν να δείξω ότι θα γίνει εκσκαφή μέχρι το -1.40μ στον ξυλότυπο της θεμελίωσης άχετα από το πόσο θα γίνόταν τελικά.
  9. Φρεάτιο όχι. Μήπως εννοείς βάθος πυθμένα φρεατίου 20εκ;
  10. Νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα για φέρουσες τοιχοποιίες του statiks, όπου μπορείς να δηλώσεις και τα ανοίγματα, αλλά θα δηλώσεις υλικό Ω.Σ.
  11. Υπάρχουν πανοραμικοί ανελκυστήρες οι οποίοι δεν απαιτούν φρεάτιο ανελκυστήρα. Εγώ το 2005 "έβγαλα" μία άδεια για τετραόροφη χωρίς φρεάτιο δηλώνοντας στην Τεχνική Έκθεση το είδος του ανελκυστήρα που θα χρησιμοποιηθεί και τις απαιτήσεις αυτού (π.χ. προσφέρεται αλουμινοκατασκευή φρεατίου από τον κατασκευαστή του ανελκυστήρα). Στατικώς στο σημείο του ανελκυστήρα δήλωσα τρύπα. Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://www.kleeman.gr/products_completelift_maisonlift.html
  12. Πες τους να στο πουν εγγράφως. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν τα λόγια!!!!
  13. Έλεγχος ιδεατού στερεού γίνεται πάντα και τοποθετείται σκαρίφημα στο διάγραμμα κάλυψης.
  14. Βιβλιογραφία δεν γνωρίζω, το μόνο που έχω είναι το ΦΕΚ451/Β/93 "Κανονισμός για Κατεδαφίσεις Κτιρίων" το οποίο και σου αποστέλω. Ελπίζω να βοηθήσει. fek_451_b_93_katedafish_165.pdf
  15. Ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.drivingschool.gr/pratiria.htm
  16. Η διεύθυνση συγκοινωνιών θα σε κατατοπίσει σίγουρα, γιατί θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αυτοψία για να σου εγκρίνουν κόμβο.
  17. Όταν το υπόγειο είναι υπερυψωμένο κατά 1.5μ τότε και ο σεισμός αρχίζει στο μέσο του έψους του υπογείου, όπου και βρίσκεται το έδαφος(Στάθμη 1 με ύψος -1.5μ και στάθμη 2 με +1.5μ).Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως μπορούμε χάριν απλούστευσης να δώσουμε ως στάθμη 1 ύψος 0.00 (στάθμη θεμελίωσης) και στάθμη 2 με ύψος +3.00 ("μετράει" όλο το υπόγειο στον αντισεισμικό). Ο σεισμός θα είναι λίγο μεγαλύτερος στην δεύτερη στάθμη σου, αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή και βέβαια υπέρ της ασφάλείας.
  18. Κι εγώ αυτό θα έκανα στην θέση σου. Βάλε μέσα στο φάκελο και το χαρτί της πολεοδομίας σχετικά με την απώλεια φακέλου και κράτα το πάνω πάνω.
  19. Δεν έχει σημασία ποιός την έβγαλε, σημασία έχει ότι η υπηρεσία του έχει στο αρχείο της ένα δημόσιο έγγραφο το οποίο δεν μπορεί να μην το λάβει υπόψιν του. Κανονικά στον φάκελο της τελευταίας εκδοθήσας αδείας πρέπει να έχει και στοιχεία νομιμότητας των υπαρχόντων κτιρίων,π.χ. οικ. άδειες, βεβαιώσεις προ του '55, αποτυπώσεις κ.ο.κ. Βρήκες κάτι από αυτά;Κανονικά από την στιγμή βέβαια που υπάρχει έγγραφο της υπηρεσίας για καταστροφή του φακέλου θα πρέπει να δεχτεί την κατάσταση ως έχει ή να ζητήσει ανασύσταση του φακέλου αν είναι εφικτό. Αν συνεχίσει να μην σε ακούει απευθύνσου στον προϋστάμενο-η.
  20. Φυσικά! Η νομιμότητα των κτιρίων ελέγχθηκε κατά την έκδοση της τελευταίας οικοδομικής αδείας.
  21. Όχι δεν μπορείς να ξανακαταθέσεις με τον ίδιο κωδικό. Αν η διαφορά προκύπτει από επιλέον μελέτες, δηλώνεις τις πρόσθετες μελέτες και πέρνεις νέο κωδικό. Αν η διαφορά προκύπτει στις ήδη δηλωμένες μελέτες θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το τμήμα του ΤΕΕ να στείλεις με fax τον πίνακα των αμοιβών που έλενξε η πολεοδομία και τον νέο προϋπολογιμό και να ζητήσεις κωδικό για συμπληρωματική κατάθεση.
  22. Θα πρέπει να απεθυθνθείς στο ΤΕΕ για να παραλάβεις αντίγραφα έτοιμων υπεύθυνων δηλώσεων και αιτήσεων που έχουν για αυτές τις περιπτώσεις. Ακόμη θα χρειαστείς τον υπολογισμό των αμοιβών του έργου και αν δεν κάνω λάθος αντίγραφο του συμβολαίου ιδιοκτησίας.
  23. Κάτι βρήκα. "Η σύνταξη μελέτης του ακαλύπτου χώρου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών ιδιωτικών έργων στις περιπτώσεις έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών (εγκύκλιος 57/90)". Ως επιφάνεια ακαλύπτου χώρου λαμβάνεται σε κάθε περίπτωση (εντός σχεδίου, ή οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο, ή εκτός σχεδίου) κατ'αρχήν η πραγματική συνολική επιφάνεια του ακαλύπτου χώρου. Είναι δυνατόν όμως να λειφθεί ως επιφάνεια διαμόρφωσης ακαλύπτου χώρου έκταση με την επιτρεπόμενη κάλυψη του οικοπέδου γηπέδου σε περίπτωση που ο ακάλυπτος χώρος είναι μεγαλύτερος της επιτρεπόμενης κάλυψης(εγκύκλιος 57/90). Ακόμη για την έκδοση οικοδομικής αδείας δεν απαιτείται αμοιβή για την διαμόρφωση ακάλυπτου χώρου στις περιπτώσεις Γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, κτιρίων ιχθυοτροφειών, αγροτικών αποθηκών, ξηραντήριων καπνών κλπ. (εγκύκλιος 21/92).
  24. Απ'ότι γνωρίζω η αμοιβή διαμόρφωσης ακαλύπτου υπολογίζεται πάντα,αλλά πληρώνεται μόνο μία φορά. Για πάράδειγμα δεν υπολογίζεται στις προσθήκες, λόγω του ότι πληρώθηκε με την πρώτη άδεια. Αν γνωρίζει κάτι άλλο κάποιος συνάδελφος ας με συμπληρώσει/διορθώσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.