didroug Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Θέλω να μελετήσω ένα μηχανοστάσιο (7χ9) του οποίου οι τοίχοι περιμετρικά θα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και θα έχει περιμετρικά κάποια ανοίγματα. Την προσομοίωση θα την κάνω σαν να έχω κάθε πλευρά του κτιρίου ένα μεγάλο υποστύλωμα-τοιχίο? χρησιμοποιώ το στατικό πρόγραμμα statiks αν κάποιος το χρησιμοποιεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Io-Mais Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα για φέρουσες τοιχοποιίες του statiks, όπου μπορείς να δηλώσεις και τα ανοίγματα, αλλά θα δηλώσεις υλικό Ω.Σ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SREVEL Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Μπορείς να θεωρήσεις ενσωματωμένα υποστυλώματα στο περιμετρικό τοιχείο. π.χ 4 γωνιακά 50/25/50 και τέσσερα στα μέσα των πλευρών 50/25 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
SREVEL Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2008 Επίσης θα βάλεις στύλους ενσωματωμένους στα τοιχώματα, στους λαμπάδες των ανοιγμάτων σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Ναι είναι κτίριο με φέρουσα τοιχοποιία από σκυρόδεμα. Ο τρόπος όπλισης πο προτείνουν οι συνάδελφοι είναι άψογος. Προτείνω να βάλεις και περιμετρικό δοκαράκι στην συναρμογή τοιχείων - πλάκας. Την πλάκα λύσε με προσοχή και τα υπόλοιπα όπως σε βολεύει. Αν μπορέις βάλε και υποστύλωμα στην μέση για να γλιτώσεις κυβικά από την πλάκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Αυτό το κτίριο δεν έχει σοβαρά φορτία. Ειδικά αν έχει μεταλλική στέγη (έχει?). Ένα διπλό πλέγμα είναι Τ-131 υπέρ αρκετό. Η άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζονται καν υποστυλώματα παρά μόνο εκεί που θα πατήσει η μεταλλική (αν υπάρχει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2008 που να βάλει το πλέγμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
didroug Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2008 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2008 thankx tee Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2008 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2008 Αυτό το κτίριο δεν έχει σοβαρά φορτία. Ειδικά αν έχει μεταλλική στέγη (έχει?). Ένα διπλό πλέγμα είναι Τ-131 υπέρ αρκετό. Η άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζονται καν υποστυλώματα παρά μόνο εκεί που θα πατήσει η μεταλλική (αν υπάρχει). ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα