Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση μονοφασικής γεννήτριας σε τριφασικό δίκτυο


aginor

Recommended Posts

καλησπερα,

ενεκα οικονομικης κρισης και αναδουλειας, η ατιμη η ΔΕΗ, σε ενα συνεργειο βαρεων μηχανηματων εκοψε το ρευμα. ο απληρωτος ειχε φτασει τα 1500 ευρω......

για να δουλεψει εστω και μονοφασικο το μαγαζι, δωσαμε σε μια μπριζα ρευμα απο την γεννητρια. φυσικα οπως ειναι λογικο, αναψε μονο τι ηταν συνδεμενο σε εκεινη την φαση.

Ετσι γεφυρωσαμε τις τρεις φασεις του πινακα και τις καναμε 1.

Βγηκαν απο την μπριζα οτι τριφασικοι καταναλωτες υπηρχαν.

το παραλογο ειναι οτι οπως και να βαλει την πριζα στην γεννητρια το δοκιμαστικο αναβει παντα πανω στην γεφυρα και ποτε στον ουδετερο.

κανονικα δεν επρεπε να πηγαινει η φαση μια στον ουδετερο και μια στην γεφυρα που καναμε, οταν γυρναμε το φις κατα 180 μοιρες?? ολες οι συσκευες λειτουργουν κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

Οι γεννήτριες δεν δημιουργούν φάση και ουδέτερο , δημιουργούν διαφορά δυναμικού . Εμείς για διάφορους λόγους γειώνουμε το ένα άκρο και το βαφτίζουμε ουδέτερο.

Η γεννήτρια που αναφέρεις προφανώς είναι φορητή , τα άκρα της είναι κάτι σαν δευτερεύον μ/τ 1 προς 1 που συνδεόμενα στην εγκατάσταση το ένα γειώνεται και γίνεται ουδέτερος . Αν το γυρίσεις ανάποδα γίνεται το άλλο ουδέτερος .

Link to comment
Share on other sites

ok. ετσι στεκεται. ναι. στον πινακα τις ΔΕΗ που καποτε ειχε τον μετριτη γεφυρονεται η γειωση με τον ουδετερο. απλο ειναι αλλα δεν εκανε "μπιπ" το μυαλο.

 

 

αλλη απορια. κατα ποσον ειναι εφικτο και νομιμο να ζητησει καποιος διακοπη συνδεσης απο την ΔΕΗ και να λειτουργει με γεννητρια? για να μιωθουν τα παγια και να γλειτωσει κανεις τα δημοτικα τελη που ειναι στον λογαριασμο της ΔΕΗ??

το διπλανο κτηριο ΠΡΩΗΝ αποθηκη με 9 υπαλληλους ειχε το 2008 12 στρεματα καληψη- χρηση και δημοτικα τελη 3.500 ευρω!!!! το 2010 ειχε καληψη 12.000τμ χρηση μονο τα 2.000τμ 7 υπαλληλους και παλι 3.500 ευτω δημοτικα τελη.

το 2011 ΔΕΝ ειχε χρηση ειχε καληψη 12 στρεματα και ΔΕΝ πληρωνει δημοτικα τελη αφου δεν υπαρχει πια...... για τους υπαλληλους πιος νοιαζετε.....

Link to comment
Share on other sites

Εξοφλείς το χρέος και κάνεις διακοπή στη ΔΕΗ. Άμεση διαδικασία, απλή και φυσικά νόμιμη.

 

Αμφιβάλλω όμως αν σε συμφέρει οικονομικά. Φυσικά εσύ μόνο μπορείς να το ξέρεις αυτό, λόγω ιδιαιτεροτήτων.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφος μου είχε πει παλιότερα πώς, αν χρειαστείς κάποιο έγγραφο (; ) από το Δήμο, τότε θα διαπιστωθούν οι πιθανές οφειλές σου. Όμως η απάντησή του ήταν μάλλον τύπου ράδιο αρβύλα που του το είχαν πει τρίτοι κτλ. και μου το είπε με μεγάλη επιφύλαξη.

 

Κάποιος συνάδελφος από εδώ θα γνωρίζει σίγουρα-ας περιμένουμε να μας διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.