Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση πλησίον στρατοπέδου


Recommended Posts

Υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη δόμηση κοντά σε στρατόπεδα; Έχω μια υπόθεση για αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου) 9000 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, αλλά σε απόσταση 300 m από στρατόπεδο. Λέτε αυτό να επηρεάσει;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μήπως κάποιο ΓΠΣ στην περιοχή? Εάν υπάρχουν περιορισμοί σε χρήσεις ή δόμηση, λογικά θα αναφέρονται στο ΓΠΣ.

Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου πάντως ποτέ κάτι τέτοιο, και φαντάζομαι πως στην Πολεοδομία θα στο επισημαίνανε. Συν τοις άλλοις, 300 μ. δεν είναι και λίγο.

Link to comment
Share on other sites

εγώ μόνο για νεκροταφεία γνωρίζω περιορισμούς, τώρα αν παίζουν και τα στρατόπεδα θα έχει ενδιαφέρον να το μάθουμε.(το καρατάσος πάντως στην Θεσσαλονίκη μια χαρά υπείρχε).

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει τίποτα από ΓΠΣ, ΣΧΟΑΑΠ κτλ κτλ. Απλώς μου φαίνεται ότι στο στρατόπεδο είδα πυραύλους Hawk (αντιαεροπορικοί) και είπα μήπως προκύψουν από εκεί που δεν το περιμένω περιορισμοί.

Link to comment
Share on other sites

σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς στην πρώην νομαρχία (νην περιφέρεια ? τοπικός Δήμος?). στην περιοχή μου που υπάρχει στρατιωτική βάση θα πρέπει για όλα τα εκτός σχεδίου και για μία εύλογη ακτίνα να πάρεις έγκριση από τη στρατιωτική υπηρεσία ότι δεν έχει δεμευτεί η εν λόγω περιοχή.καταθέτεις (κατέθετες πιο σωστά) τοπογραφικό εις διπλούν σε εγσα στο αρμόδιο τμήμα της νομαρχίας και αυτοί το προωθούν στο στρ.διοικητή για θεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λες gzin αλλά ο τοπικός Δήμος δεν έχει πλέον υπάλληλο στην τεχνική υπηρεσία λόγω Καλλικράτη (όχι πως όταν υπήρχε υπάλληλος βοηθούσε καθόλου) όσον αφορά τη νομαρχία...τρέχα γύρευε. Οπότε λέω να το παίξω ψόφιος κοριός.

Link to comment
Share on other sites

δε στο συνιστώ.στην τελική μπές μέσα στο στρατόπεδο (από την πύλη εννοείται:)) και ρώτα στο διοικητήριο ή τέλος πάντων κάπου.ψάξτο δηλ αντίστροφα.αν κάνεις την πάπια θα έχεις στο μέλλον θέμα...εδώ σε μένα ακόμα και απλή μεταβίβαση θέλει την έγκριση αυτή.και κάπου είναι λογικό...δε μπορεί να είσαι δίπλα σε πυραύλους και να σηκώνεις 2 όροφο..

Link to comment
Share on other sites

στην περιοχή μου που υπάρχει στρατιωτική βάση θα πρέπει για όλα τα εκτός σχεδίου και για μία εύλογη ακτίνα να πάρεις έγκριση από τη στρατιωτική υπηρεσία ότι δεν έχει δεμευτεί η εν λόγω περιοχή.

 

Και ποιά είναι αυτή η "εύλογη ακτίνα"; Σε πόσα μέτρα από τη στρατιωτική βάση δεσμεύεται η περιοχή;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, δεν μίλησε κανείς για δέσμευση περιοχής. Αυτό που είπε ο συνάδελφος παραπάνω είναι οτι ενδεχομένως να επιβάλλονται κάποιοι δυσμενείς όροι δόμησης όπως π.χ. κοντά σε στρατόπεδα της αεροπορίας με αεροδιαδρόμους που απαιτείται έγκριση αεροπορίας. Επιμένω πάντως πως πρέπει να βρεις κάποιον αρμόδιο να ρωτήσεις τι ισχύει στην περιοχή! Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος στην Περιφέρεια έστω να σε βοηθήσει!! Στην ανάγκη ρώτα κάποιον συνάδελφο που δραστηριοποιείται στην περιοχη.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Μετά από 7 χρόνια

Υπάρχει κάποια ενημέρωση (νομοθεσία) αν επηρεάζεται η αρτιότητα-οικοδομησιμότητα αγροτεμαχίων πλησίων στρατοπέδων?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.