Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθεια σε μελετη κατοικιας!


rom

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχάς Centervak που είδες γραμμένο, ότι για ηλιακό θερμοσίφωνα αφήνουμε παροχή 3*2,5 με 16Α ασφαλειοδιακόπτη όταν οι ηλιακοί θεμοσυφ στο σύνολο τους φέρουν αντίσταση 4kw.

Τα ασθενεί ρεύματα (τηλέφωνα) τα εμφανίζουμε στο σχέδιο όταν κάνουμε δίκτυο.

Πρακτικά βιβλία που θα σου πουν πως θα φτιάξεις μια ηλεκ. Εγκατάσταση δεν υπάρχουν. Το μόνο που υπάρχει είναι η πρακτική εξάσκηση ( σφυρί, καλέμι, makita, μυστρί κλπ)

Στα περισσότερα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες που έχω κάνει την ηλεκ εγκατάσταση τα τελευταία 25 χρόνια έχω βάλει μονοφασικούς μετρητές 8kva όπως και στο δικό μου που είναι 140μ2 * 2 και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Για περισσότερο πρακτικό βιβλίο δες του ευγενιδιου ιδρύματος "εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις" που το κατεβάζεις δωρεάν απο το ίντερνετ.

Φυσικά δεν είμαστε όλοι πρακτικοί εδώ μέσα και δεν είναι η δουλειά του ηλεκτρολόγου/μηχανολογου μηχανικού το μυστρί και το makita.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά βιβλία που θα σου πουν πως θα φτιάξεις μια ηλεκ. Εγκατάσταση δεν υπάρχουν. Το μόνο που υπάρχει είναι η πρακτική εξάσκηση ( σφυρί, καλέμι, makita, μυστρί κλπ)

Καταρχάς αυτό δεν το έγραψα για να προσβάλω κανέναν και ζητάω ταπεινά συγγνώμη .

Λέω όμως ότι το να κάνεις αρκετή πρακτική εξάσκηση πριν κάτσεις στο γραφείο, δίπλα σε έναν έμπειρο επαγγελματία ηλεκ εγκαταστάτη ο οποίος είναι ενημερωμένος για της νέες τεχνολογίες και εφαρμογές αυτών, θα σε βοηθήσει στο να κατανοήσεις πως πρέπει να κατασκευάζονται τα έργα στις μελέτες που θα εκπονήσεις.

Προσωπικά μπορεί να βρίσκομε στο κλάδο εδώ και 25 χρόνια αλλά με ευχάριστη να συνεργάζομαι (όταν τυχαίνει) με μηχανολόγο ηλεκτρολόγο που ξέρει την δουλεία του. (εχει τύχει πολλές φορές)

Πάντα μαθαίνω κάτι που δεν το ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει και το τραγούδι: " Η δουλειά κάνει τους άντρες...Το καλέμι, το makita, το μυστρί...", ώπα!!!

 

Πάντως μόνο το δωμάτιό μου εδώ στο χωριό είναι 60 τμ και έχουμε την 8 kVA! Μήπως να βάλουμε έναν οικίσκο με Μ/Σ για μέση τάση;!

Link to comment
Share on other sites

Μην το χλευάζουμε το θέμα με τραγουδάκια εκτός και αν αυτοσαρκαζόμαστε

Γιατί με τη κρίση που υπάρχει , και θα είναι μάλιστα σε μεγάλο βάθους χρόνου

Και αν το ΦΠΑ πάει στο 23% στα καύσιμα και στα τρόφιμα τότε θα κοιτάς το πτυχίο σου και θα του λες ‘’ θα σε πάρω να φύγουμε σ΄άλλη γη σ’αλλα μέρη’’

Όσο για τις παροχές στα διαμερίσματα – μονοκατοικίες η 8kva είναι ότι πρέπει αν αναλογισθεί κανείς τα έξοδα κατασκευής μιας Νο2 όπως και τα πάγια και τις χρεώσεις από τη ΔΕΗ

Μονοφασική 12kva η ΔΕΗ δεν την εγκρίνει εύκολα και σε σπρώχνει στη 3φ Νο2

Link to comment
Share on other sites

ΝΙΚΟΣΤΡΙ: Μακάρι να μπορούσε ο κάθε μηχανικός να δουλέψει πρώτα οικοδομή και μετά να μπει σε ενα γραφείο να το παίξει μελετητής αλλα περισσότερες πιθανότητες έχει να κάνει πρακτική στις φωτοτυπίες οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου αυτο. Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι το μυστρί δε θα σε κάνει μηχανικό αλλα το διάβασμα, η δουλειά διπλά σε ενα εγκαταστάτη θα σε μάθει να συνεργάζεσαι μαζί του, όπως και όλα αυτά που θα σε κάνουν να εκπονείς εφαρμόσιμες μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μιας και είστε η μόνη μου πρακτική βοήθεια, έχω την εξής απορία: πως δείχνω την αναμονή στον ηλιακό? Π.χ έχω ήδη έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα 4 περίπου ΚW, για τον ηλιακό βάζω άλλη μια γραμμή σαν να είναι και αυτός εκεί? Μαλλον όχι, ε?

Ας υποθέσουμε ότι η εγκατάσταση θα γίνει, μιας και θα προβλεφθεί για τον ΚΕΝΑΚ και του ηλιακού και του ηλεκτρικού, και με διακόπτη θα το 'γυρνάει' απο τον έναν στον άλλον. Πρακτικά όμως ο ένας μόνο θα καταναλώνει, σωστα?

Όποιος έχει οποιαδήποτε ιδέα δεκτή..

Link to comment
Share on other sites

Βαζεις κανονικα την γραμμη στον πινακα σου σαν να υπαρχει ο ηλιακος θερμοσιφωνας μονο που σημειωνεις εντος η εκτος παρενθεσεως ενα [αναμονη] η ονοματιζεις τη γραμμη σου [εφεδρεια μελλοντικης συνδεσης ηλιακου θερμοσιφωνα]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.