Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων Μηχανικού απο Αγγλία


Recommended Posts

Μια παρατήρηση σχετικά με τις Ευρωπαϊκες οδηγίες !!

 

Οι ευρωπαϊκές οδηγίες είναι υποχρεωτικό να υιοθετούνται 'αυτούσιες' με την μορφή νόμου από τις εθνικές νομοθεσίες, από τα Κράτη-Μέλη (και να τηρούνται)!!

 

Συμφωνώ απόλυτα αυτό προσπαθώ να περάσω στον συνάδελφο λαζαροσκ αλλά δεν μπορώ να το καταφέρω.

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Τι γίνετε όμως στις περιπτώσεις όπου υπάρχει διαφορά Ε.Δ στον Τίτλο από το ένα Κράτος Μέλος στο άλλο ?

 

Όπως γνωρίζουμε στην χώρα μας οι ΗΜΜΥ έχουν Ε.Δ και των ΜΜ και το αντίθετο .

Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις τι γίνετε ?

Εφόσον η Ευρώπη έχει είδη συμφωνήσει με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδος στο να γίνετε ο έλεγχος των Τίτλων για αυτόν ακριβώς τον λόγο εάν καλύπτουν δηλαδή τα ίδια Ε.Δ με τον Αντίστοιχο Ελληνικό Τίτλο τότε τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση που διαπιστωθεί μια ενδεχόμενη έστω και μικρή διαφορά σε κάποιο τομέα ?

Link to comment
Share on other sites

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως συμφώνησε σε αυτό το πράγμα .

Δηλαδή να γίνετε έλεγχος των Ε.Δ που έχουν οι Τίτλοι από το ένα Κράτος στο άλλο και να σημειώνονται οι όποιες διαφορές μεταξύ τους όπως αυτές περιγράφονται σε λίστες τομέων σύμφωνα με το Νέο Π.Δ που εφάρμοσε την Κοινοτική Οδηγία με την σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης .

 

Άρα λοιπόν τι γίνετε σε μια περίπτωση διαφοράς Ε.Δ του Τίτλου από το ένα Κράτος Μέλος στο άλλο ?

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι Μηχανολόγος θα πάρεις τα Ε.Δ. του Μηχανολόγου !! Ούχι Πολιτικού μηχανικού ή Ηλεκτρολόγου ή Πυρηνικού επιστήμονα !!

Link to comment
Share on other sites

Και πώς θα ξεχωρίζει ο ένας από τον άλλο στην Ελληνική Επικράτεια ?

 

Τι θα του δώσει δηλαδή το ΤΕΕ και πως ένας πελάτης ή ένας εργοδότης θα γνωρίζει εάν αυτός τα έχει ή όχι όλα τα Ε.Δ που έχει σήμερα κάποιος Έλληνας Μηχανικός που σπούδασε την Αντίστοιχη Σχολή στην Ελλάδα ?

 

Πιστεύεις δεν θα δημιουργηθεί σύγχυση στην αγορά εργασίας ?

Link to comment
Share on other sites

Και πώς θα ξεχωρίζει ο ένας από τον άλλο στην Ελληνική Επικράτεια ?

 

Τι θα του δώσει δηλαδή το ΤΕΕ και πως ένας πελάτης θα γνωρίζει εάν αυτός τα έχει ή όχι όλα τα Ε.Δ που έχει κάποιος Έλληνας Μηχανικός που σπούδασε στην Ελλάδα ?

Πιστεύεις δεν θα δημιουργηθεί σύγχυση στην αγορά εργασίας ?

 

Γενικό αυτό που θα πω! Ελεύθερη αγορά και μετακίνηση εντός Ευρωπαϊκών συνόρων των επαγγελματιών ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ σε κανέναν ΑΠΟ κανέναν. Όπως όλοι οι Έλληνες με ελληνικό πτυχίο πηγαίνουν στην Ευρώπη και δεν διαχωρίζονται.

 

Η αγορά σε δοκιμάζει! εάν αξίζεις προχωράς ΕΑΝ δεν αξίζεις η αγορά σε βάζει στο περιθώριο. όλοι όμως έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά και δεν μπορεί κανείς να το απαγορεύσει ή να δημιουργήσει εμπόδια.

 

ΑΛΛΑ όπως είπαν νωρίτερα 2 συνάδελφοι και συμφωνώ απόλυτα εδώ υπάρχουν τα καφενεία και οι παράγκες.

 

 

Το τελευταίο σχόλιο και από εμένα ευχαριστώ όλους του συναδέλφους για τις απόψεις και τις γνώμες τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προσωπικά όπως είπα ήδη ετοιμάζομαι να προσφύγω δικαστικά...αλλά περιμένω μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες την απόφαση της 3μελους επιτροπής και εάν θέλετε θα την κοινοποιήσω στο φόρουμ για να γνωρίζετε πως κατέληξε.

 

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρων να κοινοποιήσεις εάν και εσύ θέλεις έπειτα και από το πέρας του χρόνου της απόφασης που έθεσες από το ΣΑΕΠ για να δούμε όλοι μας εάν αξίζει το κόπο να γίνει κάποιος Chartered Engineer με σκοπό την de facto αναγνώριση και εγγραφή του στο Ελληνικό ΤΕΕ με τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα ακόμα και από σπουδές σε χαμηλόβαθμα ιδρύματα της Αγγλίας .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς chartered engineer. Απλή εγγραφή ζητάει το ΠΔ. Το έχουμε πει 100.000 φορές...

 

Και άλλες τόσες φορές έχουμε πει πως στην Ελλάδα δεν έχουμε μόνο Μηχανικούς από ΑΕΙ αλλά και από ΤΕΙ .Για αυτό και η εγγραφή από μόνη της δεν προϋποθέτει ότι είναι και ισότιμος με τους Έλληνες Μηχανικούς ΑΕΙ εάν πρώτα δεν ελέγξουν και τους τίτλους του .

Διαφορετικά κάλλιστα μπορεί κάποιος να πάει στο τελευταίο πανεπιστήμιο της Αγγλίας και με οποιονδήποτε τρόπο να κάνει την εγγραφή του στο επιμελητήριο της Αγγλίας ενώ ο τίτλος του να είναι ισότιμος με Μηχανικού ΤΕΙ.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση το ΣΑΕΠ μπορεί να τον αναγνωρίσει ως Μηχανικό από ΤΕΙ αφού πρωτίστως ελέγξει τους τίτλους του και να του δώσει τα Ε.Δ των ΤΕΙ όπου και δεν μπορεί με αυτά να εγγραφεί στο ΤΕΕ αλλά στον αντίστοιχο επιμελητήριο των Μηχανικών ΤΕΙ .

Εκεί είναι και η διαφορά και το ενδιαφέρων όλων μας εάν κάποιος από χαμηλόβαθμό ίδρυμα της Αγγλίας πήρε Ε.Δ των Μηχανικών ΑΕΙ από το ΣΑΕΠ ενώ το ίδρυμα του σύμφωνα με το ΔΟΑΤΑΠ ενδέχεται να συγκαταλέγεται στις ισοτιμίες με ΤΕΙ στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.