Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση αιτήσεων για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» και μετά τις 16 Μαΐου


nikmmech

Recommended Posts

Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο ούτε η αναβάθμιση ούτε τα πράσινα κτίρια. Εχει άλλες προτεραιότητες πολύ πιο συμαντικές. Από την στιγμή που βάζεις και από την τσέπη σου (όχι πως θα γινόταν διαφορετικά) ξεχαστε το..δεν παίζει. Φίλος μου από Τρ.Πειρ που χειρίζεται το θέμα, μου είπε ότι ούτε το 1/20 από αυτούς που περιμένανε δεν πήγαν. Δύσκολες εποχές...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» μέχρι εξάντλησης των πόρων ανά περιφέρεια και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων ένταξης στο πρόγραμμα ανακοίνωσε χθες =987&language=el-GR"]το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Όπως έγινε γνωστό, τα νέα κριτήρια θα ισχύσουν τόσο για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν στο εξής όσο και για εκείνες που έχουν υποβληθεί και εκκρεμεί η έγκρισή τους. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η νέα παράταση δόθηκε λόγω του συνεχιζόμενου αυξανόμενου ενδιαφέροντος των πολιτών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Έως σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 30.000 αιτήσεις σε τράπεζες, ενώ οι 15.000 εξ αυτών έχουν λάβει προέγκριση δανείου.

 

Βάσει των νέων κριτηρίων, στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» μπορούν να ενταχθούν τα κτίρια εκείνα που έχουν κατασκευαστεί έως την 31η Δεκεμβρίου του 1989 και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (σημειώνεται πως μέχρι πρότινος δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα είχαν τα κτίρια που είχαν κατασκευαστεί έως τις 31/12/1980 και ήταν σε περιοχές με τιμή ζώνης τα 1.750 ευρώ το τ.μ.).

 

Επιπλέον, επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις, εξέλιξη που μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στη δυσκολία επίτευξης ομοφωνίας στις γενικές συνελεύσεις των πολυκατοικιών για ένταξη ολόκληρου του κτιρίου στο πρόγραμμα.

 

Λεπτομέρειες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη βρε παιδιά, δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα να πάρεις την επιδότηση του 35% χωρίς να περάσεις από τη τράπεζα για δάνειο;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων αφορά ιδιοκτησίες εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Τα αυστηρά κριτήρια και η γραφειοκρατική διαδικασία δεν επέτρεψαν στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να καταθέσουν αιτήσεις.

Πέραν της αύξησης της τιμής ζώνης και της μετάθεσης του χρόνου κατασκευής στο 1989, πολύ σημαντική αλλαγή φαίνεται να είναι η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα σε όποιον ιδιοκτήτη επιθυμεί να αναβαθμίσει ενεργειακά το διαμέρισμά του να το πράξει χωρίς τη συγκατάθεση όλων των υπόλοιπων ιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

H αυτονομία όμως αγαπητέ θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική... Δηλαδή για εξήγησέ μου πως τελικά υπάρχει η ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς έλεγχο της ενέργειας που καταναλώνεται...

Μιλάω για τη θέρμανση και το πετρέλαιο... Αν εγώ έχω κάνει ένα διαμέρισμα κατ.Β σε κτίριο κατ.Ε και δεν ελέγχω το πότε ανοίγω τη θέρμανση και αν τη χρειάζομαι, απλώς θα σκάω και θα ανοίγω παράθυρα ενώ η θέρμανση θα καίει...γιατί οι άλλοι θα τη χρειάζονται.

Θεωρώ ότι με τις επιπόλαιες κινήσεις με στόχο το να χαλάσουν απλώς τα λεφτά, κατέστρεψαν τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η αναβάθμιση του μεμονωμένου διαμερίσματος προς όφελος του ιδιοκτήτη είναι να αποκτήσει αυτονομία στη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης του διαμερίσματός του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.