Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελευθερος επαγγελματιας με ΤΣΜΕΔΕ σε μισθωτη εργασια


danton

Recommended Posts

Εχω εξοφληση το ειδοποιητηριο του ΤΣΜΕΔΕ του Β' εξαμηνο 2010. Απο οτι θυμαμαι προπληρωνουμε 1 εξαμηνο

 

Τωρα επιασα δουλεια σαν μισθωτος. Εστω οτι αρχιζω απο 1 Απριλιου , τι γινετε με τις εισφορες που εχω ηδη πληρωσει απο το 2010; Τα γλιτωνει ο εργοδοτης η θα τα παρω πισω εγω;

Link to comment
Share on other sites

Σε έχασα λίγο. Είπες ότι εξώφλησες τις εισφορές του 2010. Οι εισφορές αφορούν το τρέχον εξάμηνο πάντα (δηλαδή οι εισφορές του Β' εξαμήνου του 2010 αφορούν το Β' εξάμηνο του 2010), άρα έχεις πληρώσει τις εισφορές μέχρι και τις 31/12/2010.

Για το εξάμηνο που τρέχει τώρα δεν έχεις ακόμα πληρώσει (μάλιστα τα ειδοποιητήρια έχουν αργήσει να σταλούν φέτος, ποιος ξέρει τι μας περιμένει).

Αφού θα ξεκινήσει μισθωτή εργασία θα πρέπει να περάσεις από ΤΣΜΕΔΕ να προσδιορίσεις τι θα πληρώσεις εσύ και τι ο εργοδότης σου για αυτό το εξάμηνο.

Link to comment
Share on other sites

Το εξαμηνο το προκαταβαλεις. Και οχι μονο το προκαταβαλεις αλλα πρεπει να το εχεις εξοφλησει και 2 μηνες πριν ξεκινησει.

 

Σιγα μην σου διναν ασφαλιστικες παροχες για ενα εξαμηνο που δεν εχεις προκαταβαλει

 

Σκεψου οταν γραφτηκες που πληρωσες το υπολοιπο του εξαμηνου που ειχες εγγραφει

Link to comment
Share on other sites

Τί είναι αυτά που του λές?

Αυτό που λές δεν ισχύει.

Το ειδοποιητήριο του Α' εξαμήνου του 2011 (το οποίο θα έπρεπε ήδη να είχε σταλεί, αλλά υποτίθεται είχαν πρόβλημα και άργησαν να το στείλουν) αφορά τις εισφορές για το Α' εξάμηνο του 2011 και σου δίνεται διορία εξόφλησης μέχρι 30/4.

Είναι προφανές ότι δεν είναι προκαταβολή για τις εισφορές του Β' εξαμήνου.

Link to comment
Share on other sites

agios μην αγχώνεσαι. Δε σε περιμένει τίποτα χειρότερο από τα συνηθισμένα. Το έλαβα κι εγώ χθες. Απλά έφυγαν οι stage και έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια οπότε πήγαν όλα πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Την δευτερα θα παω απο ΤΣΜΕΔΕ θα ρωτησω και αυτο για να το ξεκαθαρισω. Μου φαινεται παραξενο να μας κανει τετοια χαρη το ΤΣΜΕΔΕ ...

Link to comment
Share on other sites

Ελάτε ρε παιδιά μην μπερδευόμαστε μόνοι μας...ανοίξτε ένα ειδοποιητήριο και δείτε τι λέει για ποιό εξάμηνο πληρώνετε...

 

Αυτό που μου ήρθε προχθες λέει Α εξάμηνο του 2011...άρα στην ουσία πληρώνεις κάθε φορά το τρέχον εξάμηνο...

 

Από 01/01/11 έως 31/12/11 έχεις ασφάλιση και θεωρημένα βιβλιάρια (αλλά ασφαλιστική ενημερότητα ΜΟΝΟ έως 30/06/11) αν έχεις πληρώσει ΚΑΙ το Β εξάμηνο του 2010!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά! Είμαι νέα μηχανικός και έλαβα πρώτη φορά το ειδοποιητήριο..

Έχω ορισμένες απορίες.. Καλώ φυσικά απο το πρωί το τσμεδε και δεν μου απαντάει κανείς, οπότε είπα μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε εσείς..¨

 

Όταν γράφτηκα, τον Οκτώβρη του '10 πλήρωσα το υπόλοιπο του ΄β εξαμήνου του '10 για να πάρω ενημερώτητα, τα βγάλω βιβλιάριο, έναρξη επαγγέλματος κλπ..

Είχε προστεθεί ειδική προσαύξηση, την οποία με αίτηση αφαίρεσα κ τελικά πλήρωσα το ποσό χωρίς αυτή. Όλα καλά ως εδω.

 

Στο ειδοποιητήριο όμως, έχω επιβαρυνθεί πάλι με ειδική προσαύξηση και έχω τώρα να καταβάλλω ένα σύνολο 1.325 ευρώ περίπου! Επιπλέον, έχει κόκκινο χρώμα και γράφει οτι υπάρχουν εκκρεμότητες! Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να έχω εξοφλήσει που δεν το έχω υπ'όψιν μου; Υπάρχει πιθανότητα να είναι λάθος το ειδοποιητήριο; Έχει τύχει μήπως κάτι ανάλογο σε εσάς;

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την ειδική προσαύξηση και το ειδοποιητήριο που σου ήρθε, προφανώς εφόσον είσαι κάτω 35 ετών και με λιγότερα από 10 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν το πληρώνεις. Δυστυχώς θα πρέπει να πας στο ΤΣΜΕΔΕ και να το πληρώσεις με διπλότυπα.

 

Όσον αφορά το κόκκινο χρώμα και τις "εκκρεμότητες", από προσωπική εμπειρία οφείλονται στο ότι όταν πληρώνεις με διπλότυπα δεν ενημερώνεται (ή αργεί να ενημερωθεί) το μηχανογραφικό με αποτέλεσμα να φαίνεσαι ότι χρωστάς. Εμένα πέρασαν κάπου 4 χρόνια μέχρι να μου έρθει το πρώτο μπλε ειδοποιητήριο λόγω του ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας και του μεταπτυχιακού δεν πλήρωνα τον ΚΥΤ. Να ναι καλά το παλικάρι στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/κης που ασχολήθηκε κανά μισάωρο για να μου σουλουπώσει την καρτέλα.

 

Ως εκ τούτου θα σε συμβούλευα όταν πας στο ΤΣΜΕΔΕ να έχεις μαζί σου τα διπλότυπα που πλήρωσες τον Οκτώβριο και να τους ζητήσεις να ελέγξουν εάν είναι καταχωρημένα στην ηλεκτρονική σου καρτέλα.

 

Κατά τα άλλα υπομονή με το ταμείο μας που έμπλεξες.....

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την ειδική προσαύξηση και το ειδοποιητήριο που σου ήρθε, προφανώς εφόσον είσαι κάτω 35 ετών και με λιγότερα από 10 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν το πληρώνεις.

 

Μια επισήμανση σε αυτό για να το χωνέψουμε όλοι: Για να μην υποχρεούται στην ένταξη στην ειδική προσαύξηση, αρκεί να υπάρχει μια εκ των 2 προϋποθέσεων αυτών. Εντάσσεται υποχρεωτικά, μόνο όταν πληρωθούν και οι δύο προϋποθέσεις. Με απλά λόγια εγγεγραμένος στο ΤΣΜΕΔΕ σε ηλικία 23 ετών θα ενταχθεί υποχρεωτικά στα 35 του παρά το ότι 10ετία συμπληρώνει στα 33. Εγγεγραμένος στην ηλικία των 30, θα ενταχθεί μετά 10ετία, δηλαδή στα 40 του χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.