Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση τοπογραφικού


Recommended Posts

Επίσης θεωρώ άδικο ο τοπογράφος να

1. Πληρώνει βενζίνες για να πάει στο έργο

2. Πληρώνει χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό του

3. Πληρώνει υπάλληλο για στοχοφόρο

4. Σπαταλάει το πρωινό του σε μετρήσεις πεδίου και το απογεύμα του για να ολοκληρώσει το σχέδιο στο γραφείο

και για όλα τα παραπάνω να αμοίβεται π.χ. με 300Ε και ο συμβολαιογράφος με ένα copy-paste των ονομάτων στο Word μέσα σε μισή ώρα να βγάζει 3.000Ε.

 

Μην τα λες αυτά έτσι απότομα, γιατί θα βγουν κάτι "ψυχοπονιάρηδες" οπαδοί των "εκπτώσεων" στο όνομα του "κοινωνικού καλού" και θα σε κράξουν! :)

Θα σου πουν το αμίμητο: "μα πως είναι δυνατό να ζητήσω πάνω από 150 ευρώ όταν το προς μεταβίβαση χωραφάκι έχει αξία όλα κι όλα 1000 ευρώ;".

Βέβαια θα ήθελα να μου εξηγήσουν αυτοί οι συνάδελφοι, γιατί ο φαναρτζής όταν πάω το διαλυμένο από τρακάρισμα αυτοκίνητό μου το οποίο δεν άξιζε ίσως πάνω από 3000 ευρώ (όταν ήταν ατρακάριστο) μου ζητάει 8 χιλιάρικα για να το επισκευάσει (γιατί και όλα μεταχειρισμένα τα ανταλλακτικά να τα βάλεις, τόση είναι η αξία τους και τόση η αξία της εργασίας και της βαφής του: 8 χιλιάρικα δηλαδή 5 χιλιάρικα πάνω από την αξία). Εγώ την ξέρω την απάντηση: δεν είναι δυνατό να δουλέψει τσάμπα ο μάστορας, ούτε θα του πέσουν εξ'ουρανού και δωρεάν τα ανταλλακτικά. Τόσο είναι το κόστος για αυτό και τις περισσότερες φορές λέει ο ίδιος: "δεν αξίζει να το φτιάξεις, πέτα το και πάρε καινούργιο".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε spy1551, δεν λέω πως οι εντυπώσεις που δημιουργούνται και οι συνέπειες που τέτοιες "γνωμοδοτήσεις" δηιμουργούν, αποκλείεται να αποδειχθούν σοβαρές, αλλά πως το όλο σκεπτικό και η κρίση εάν επέχει το τοπογραφικό διάγραμμα θέση μελέτης μηχανικού ή οχι, πόσο μάλλον όταν εκφέρεται από μη σχετικούς με το αντικείμενο ανθρώπους, είναι γελοία!!!!

Κατα τα λοιπά, συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις τις δικές σου, του συναδέλφου tpanag και όοοολων των άλλων συναδέλφων που προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τον πόνο μας με την παρούσα κατάσταση, κουβεντιάζοντας όλα αυτά..

Link to comment
Share on other sites

φίλε spy μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ο συμβολαιογράφος κάνει σημαντική δουλείά όταν συντάσει ένα συμβόλαιο και δεν κτυπά απλώς κάποια στοιχεία στο word περιλαμβάνει και άλλα πράγματα η εργασία του όπως και του τοπογράφου μηχανικού δεν είναι μόνο η εργασία γραφείου και στην συνέχεια το να τα σχεδιάσει (σκιτσάρισμα όπως λένε οι μη γνωρίζοντες) Από εμάς εξαρτάται να δώσουμε να καταλάβουν την σημασία της αξίας του σωστού τοπογραφικού και κύρίως από τους παλαιότερους συναδέλφους. Εγώ για παράδειγμα όταν μου λένε να συντάξω ένα τοπογραφικό σε χρόνο dt (που συνήθως στο μυαλό των περισσότερων που το ζητούν είναι από 1 - 3 ημέρες) τους λέω ευγενικά να φύγουν να πάνε αλλού. Η όταν μου ζητούν να συντάξω ένα τοπογραφικό σε άλλη περιοχή από την δική μου και το ποσό της αμοιβής είναι τριπλασιο αυτού που ζητώ για την περιοχή μου κα τους φαίνεται παράξενο τους εξηγώ το τι περιεχόμενο πρέπει να ερευνηθεί και τι γνώση πληροφοριών περιλαμβάνει ένα τοπογραφικό .Δυστυχώς θέλει πολύ δουλειά στην Ελλάδα για να γίνει κατανοητό η σημασία ενός σωστού τοπογραφικού και της αξίας του όγκου των πληροφοριών που πρέπει να περιέχει ώστε να αξιοποιηθεί σωστά. Και το κακό είναι ότι αυτό θα γίνει ορατό μετά από αρκετό καιρό από την σύνταξη του και τότε θα καταλάβει ότι πιθανόν η συπλήρωσή του (αν δεν είναι σωστό ) συνολικά να του κοστίσει περισσότερα χρήματα από αυτά που θα έδινε αρχικά.Πάντως με περιφάνεια έχω να αναφέρω ότι εδώ στην περιοχή μου έχω εν μέρει καταφέρει να μεταφέρω αυτά τα ζητήματα με αποτέλεσμα και τα τοπογραφικά διαγράμματα των συναδέλφων που εργαζονται εδώ και κυρίως των νεων να μην είναι απλά κάποιες γραμμές σε ένα χαρτί με νούμερα και μια δήλωση 651/77-1337/83 και κυρίως να μεταφέρεται από στόμα σε στόμα η αξία ενός σωστού τοπογραφικού Βεβαιά για αυτό χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια ώστε να δουν κάποιοι όταν χρειάστηκε (πράξη χαρακτηρισμού στο δασαρχείο για παράδειγμα ή καποια δικαστική διαμάχη κλπ.) τη σημασία είχε το τοπογραφικό με τις γραμμές που ανάφερα πιο πάνω και του εξαρτημένου με το όγκο των πληροφοριών (πχ πίνακα με συντεταγμένες απόσπασμα 1/5000 , όρια οικισμών , αναδασωταίες εκτάσεις, τρόπος εξάρτησης, υψόμετρα, ελεγχο τίτλων στο υποθηκοφυλάκειο για την δήλωση 651, έλεγχο για κατηγορία δρόμων ή οριοθέτηση ρεμάτων στις τεχνικές υπηρεσίες , έλεγχο για ΖΟΕ κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η γνωμοδότηση έχει πολύ πλάκα αν τη διαβάσει κανείς και αποδεικνύει αρκετά σχετικά με την επάρκεια επί του αντικειμένου αυτού που τη συνέταξε.

 

Τώρα εάν ένα ακίνητο είναι/εάν:

 

  • Εντός ορίων οικισμού,
  • Ζώνης
  • ΓΠΣ
  • ΖΟΕ
  • απέχει 800 μ από τη θάλασσα
  • αιγιαλός
  • δασικά στοιχεία
  • οριοθετημένο ρέμα
  • ποιες χρήσεις επιτρέπονται σ' αυτό

 

Δηλαδή διοικητικές πράξεις που επηρεάζουν την αρτιότητα και απαιτούν εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα είναι ψιλοπράγματα τα οποία τα καλύπτει το άρθρο 5 του Ν 651/77...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.