Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση άδειας χώρου κύριας χρήσης απο κατοικία σε κατάστημα μανικιούρ πεντικιούρ


Recommended Posts

Καλημέρα.

Έχω την εξής περίπτωση: Οικοδομική άδεια 1972 στον πειραιά έχω κάτοψη αδείας ισογείου που δείχνει αριστερά της εισόδου ένα διαμέρισμα κατοικία 78 τμ

Με την κατασκευή το 1973 άντί της κατοικίας έγινε ένα μικρότερο διαμέρισμα 40 τμ με είσοδο απο κεντρική και ένα κατάστημα 38τμ με είσοδο απευθείας από δρόμο.

Η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας το 1973 περιλαμβάνει νέα σχέδια με την υπάρχουσα κατάσταση με χιλιοστά και στο μικρότερο διαμέρισμα και στο κατάστημα, έχω δε και έγγραφο της ΔΕΗ που λέει ότι η αρχική ηλεκ/ση ήταν για κατάστημα και συνεχίστηκε έτσι αδιαλείπτως.

Η πελάτισσα μου το αγόρασε με συμβόλαιο καταστήματος το 2006

Τώρα ενώ ζητάω βεβαίωση άδειας κύριας χρήσης με έγγραφο 34837/10-4-92δεν μου δίνουν με το σκεπτικό ότι άλλαξε η όψη και πρέπει να βγάλω οικοδομική άδεια για όλες τις αλλαγές πού έγιναν ή να πάω σε ημιυπαίθριους με πρόστιμο 6000 ε .

Υπάρχει άλλη λύση και άν όχι άδεια ή τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν έχει γίνει τροποποίηση της οικοδομικής αδείας για τη μετατροπή του αρχικού διαμερίσματος εν μέρει σε κατοικία και εν μέρει σε κατάστημα, τότε το πρόβλημα θεραπεύεται μόνιμα με νέα οικοδομική άδεια ή για 40 χρόνια με το αναλογούν πρόστιμο βάσει του Ν.3843/10.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να πας με τον νόμο 3843/2010 γιατί η αλλαγή χρήσης αφορά κατοικία (κύρια χρήση), που μετατράπηκε σε κατάστημα (επίσης κύρια χρήση). Άρα η αλλαγή χρήσης είναι ό μόνος τρόπος να διευθετηθεί το θέμα!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά ξανάλέω ότι αποδεδειγμένα η άλλαγή χρήσης έγινε προ του 85 συγκεκριμένα το 73 δεν δικαιούμε βεβαίωση κύριας χρήσης με το 34837/10-4-92?

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή χρήσης μπορεί να έγινε αλλά δεν ενημερώθηκε η αρμόδια Πολεοδομία. Για το λόγο αυτό θα κάνεις αλλαγή χρήσης τώρα και νέα διαρρύθμιση η θα κάνεις νομιμοποίηση με 1512/1985 για αλλαγή χρησης και εργασίες διαρύθμισης. Πρόσεξε τα πρόστιμα

Link to comment
Share on other sites

@arina

Nαί αλλά πως θα βγάλω άδεια για αλλαγές τώρα την στιγμή που το συμβόλαιο της τωρινής ιδιοκτήτριας είναι απο το 2006 και το αναφέρει σαν κατάστημα?

Δεν θα το δούν?

Link to comment
Share on other sites

θα κάνεις νομιμοποίηση με 1512/85 για αλλαγή χρήσης , τροποποίηση όψεων και όποια άλλη τροποποίηση έγινε (αλλαγή διαρρύθμισης κλπ). Βάλε μόνο τα απαραίτητα, και να προσέξεις το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.