Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός με Πτυχίο Εξωτερικού


chrmakris

Recommended Posts

Lazarosk κακώς επιμένεις για πράγματα τα οποία λόγω άλλης ειδικότητας αγνοείς . Επειδή ίσως σε σένα δημιούργησε πρόβλημα το ΔΟΑΤΑΠ δεν σημαίνει πως τα ίδια ισχύουν και στις άλλες ειδικότητες .

Το ΤΕΕ για παράδειγμα στους πολιτικούς , σε κατατάσσει στους πολιτικούς μηχανικούς σαν βασική ειδικότητα με δεύτερη ειδικότητα δομοστατικός μηχανικός . Υπογράφεις ό,τι υπογράφει και ο πολιτικός μηχανικός εκτός από οδοποιϊα για παράδειγμα αν σου λείπει αυτό το μάθημα , ή εκτός από λιμενικά και ούτε κάθε εξής ...

'Οσο για εφορία , πολεοδομία κτλ , κινείσαι μια χαρά και δουλεύεις άνετα και δικαιωματικά .

Για το δημόσιο , τα είπαμε θέλεις και την αντιστοιχία .

Link to comment
Share on other sites

adadim

 

1.Καταρχήν δεν είχα κανένα πρόβλημα από το ΔΟΑΤΑΠ .

 

2.Ποιος σου είπε ότι αυτοί που έχουν άλλη ειδικότητα δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα ?

 

3.Ξανά αναφέρω ότι το ΤΕΕ χωρίς αναγνώριση του Ξένου Τίτλου από τις Αρμόδιες Αρχές του Κράτους μας είναι παράνομο να δώσει δικαιώματα σε κάποιον να ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού .

 

4.Η Βεβαίωση Ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ ως κύριο σκοπό έχει στο να πάει κάποιος να κάνει εγγραφή στο Ίδρυμα που του χρέωσαν τα μαθήματα και μετά όλα τα άλλα .Προπαντός όμως για να πάει να δώσει τα μαθήματα .

 

5.Δεν είναι σοβαρά πράγματα σήμερα να μιλάμε και να λέμε ότι α κοίτα με χρέωσαν οδοποιϊα άρα δεν υπογράφω για μελέτες που αφορούν οδοποιϊα .

Δεν είναι σοβαρά πράγματα και δεν ευσταθεί η λογική του χρωστάω μαθήματα άρα υπογράφω για αυτό και αυτό και όταν περάσω και τα άλλα μαθήματα τότε θα υπογράφω και για εκείνο και για το άλλο .

 

6.Δεν ευσταθεί η λογική ότι σου δίνει τα μισά δικαιώματα να υπογράφεις και να σφραγίζεις τα μισά πράγματα και όταν ξεμπερδέψεις με τα μαθήματα θα σου δώσω και τα υπόλοιπα .

 

7.Εάν μπορούσαν να δουλέψουν με τα μισά δικαιώματα δεν θα τους έδιναν παρεμφερείς ειδικότητες .

 

8.Ακόμα και στο Φόρουμ θα διαπιστώσετε πως υπήρχαν άτομα τα οποία πήραν την παρεμφερή ειδικότητα "Δομοστατικός" αλλά δεν μπόρεσαν να ασκήσουν κανένα απολύτως δικαίωμα .Γιατί ?

Διότι στην σφραγίδα ενός Μηχανικού πρέπει να φαίνετε ότι είναι Διπλωματούχος μπροστά από την ειδικότητα και όχι μόνο την ειδικότητα που πήρε από το ΤΕΕ .

 

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ (για σχεδια)

 

* Αγορά σφραγίδας μηχανικού με τα εξής στοιχεία:

 

Διαστάσεις 8 εκ. Χ 3 εκ. σε πλαίσιο

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ (Πολυτεχνείο)

Αρ. Μητρώου ΤΕΕ .......

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ...........Τ.Κ.......... ΠΟΛΗ ...............

ΤΗΛ. ................./ ..................

Α.Φ.Μ.......................ΔΟΥ...........

 

 

Από την στιγμή λοιπόν που ο Ξένος Τίτλος εκκρεμή της Αναγνώρισης τότε δεν μπορεί να ονομάζεται Διπλωματούχος Μηχανικός διότι πολύ απλά δεν είναι .

 

9.Εάν ίσχυε το 1% από αυτά που λέτε περί δικαιωμάτων με παρεμφερή ειδικότητα τότε κανένας απολύτως δεν θα έδινε σήμερα τα μαθήματα και το ΔΟΑΤΑΠ θα είχε κλείσει .

 

Αποδείξεις :

 

1.

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=11626&highlight=%D3%F6%F1%E1%E3%DF%E4%E1+%EC%E7%F7%E1%ED%E9%EA%EF%FD&page=2

 

 

2.

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1393&highlight=%E4%EF%E1%F4%E1%F0&page=23

 

Και υπάρχουν και πολύ άλλοι συνάδελφοι που κάθε χρόνο προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο να αποφύγουν στο να δώσουν τα μαθήματα που τους χρέωσε το ΔΟΑΤΑΠ αλλά χωρίς αποτέλεσμα .

Link to comment
Share on other sites

από όσο ξέρω το σχετικό υπόδειγμα σφραγίδας, δεν είναι πλέον υποχρεωτικό (νομίζω καταργήθηκε αρκετά χρόνια πριν μαζί με το βιβλίο με το υπόδειγμα υπογραφής, που τηρούσε κάθε πολεοδομία), ως προς τις διαστάσεις μιλάω πάντα,

 

υ.γ. η δική μου σφραγίδα αναφέρει και το ΑΦΜ μου

χωρίς κανένα πρόβλημα σε καμία υπηρεσία 11 χρόνια τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά ισχύει, έχει δίκιο ο adadim και σας το λέω από πρώτο χέρι. Γίνεσαι μέλος ΤΕΕ με ειδικότητα που αποφασίζει το ΤΕΕ και μετά τους στέλνεις μια πολύ ωραία επιστολή και τους ρωτάς πχ τι δικαιώματα έχω πάνω στις οικοδομικές άδειες, και αυτοί σου απάντανε συνήθως τα πάντα εκτός στατικών (αν μιλάμε για πολιτικούς μηχανικούς και σου έχουν χρεώσει μπετόν). Όταν με το καλό περάσεις τα μαθήματα τότε ξαναπάς στην Αθήνα για τις εξετάσεις και έχεις τα πλήρη δικαιώματα.

 

Εννοείται πως αν δεν έχεις εξασφαλισμένη δουλειά ή δεν έχεις σκοπό να ανοίξεις γραφείο (πχ επιδότηση οαεδ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεις μέλος ΤΕΕ και να πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ.

 

Αυτά ισχύουν !!! Τώρα όλοι όσοι δεν ξέρουν ... ας μην εκφέρουν γνώμη !

Link to comment
Share on other sites

adadim

 

Στην σφραγίδα του Μηχανικού τι ακριβώς θα γράψει από την στιγμή που η παρεμφερείς ειδικότητες είναι κατώτερες από αυτήν που σπούδασε ?

 

Δεν θα πρέπει στην σφραγίδα να αναγράψει την λέξη Διπλωματούχος ?

 

Και αν Ναι πως δικαιούται να αναγράψει αυτήν την λέξη από την στιγμή που χρωστάει μαθήματα για να γίνει Διπλωματούχος ?

 

Επιπλέον για ποιο λόγο να δώσουν τότε την παρεμφερή ειδικότητα και με ποιον τρόπο ακριβώς θα τον ελέγξουν για κάτι που ενδεχομένως να έχει σφραγίσει ενώ δεν δικαιούται ακόμα ?

 

Για ποιο λόγο δεν επέτρεψαν στον άλλο συνάδελφο από την Βουλγαρία να εργαστεί με αυτόν τον τρόπο που περιγράφετε από την στιγμή που έχει κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία ?

 

Παρακάτω δίνω και άποψη και άλλου συναδέλφου .

 

ΔΕΝ μπορεί να αναγράψει Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, γιατί ΔΕΝ είναι Πολιτικός Μηχανικός ακόμα βάση του ΤΕΕ.

Προφανώς πρόκειται για απόφοιτη πανεπιστημιού του εξωτερικού η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα το θέμα του Δικατσο-Δοαταπ.

 

Προσωπική συμβουλή : εαν οντως ειναι οπως το φανταζομαι, ΜΗΝ βιαστείς να γραφτείς στο ΤΕΕ + ΤΣΜΕΔΕ εκτος και αν εργαζεσαι ηδη.

Edit : Δυστυχώς τώρα που το ξαναδιαβάζω, μάλλον το έκανες και εσύ το λάθος όπως οι περισσότεροι. Οι εισφορές μόλις ξεκίνησαν - Good Luck...

 

Η ερώτηση της συναδέλφου στο ΤΕΕ .

 

Πήρα και τηλέφωνο να ρωτήσω αν είμαι Πολιτικός Μηχανικός με δικαιώματα μόνο Δομοστατικού ή είμαι Δομοστατικός Μηχανικός.

 

Η απάντηση που πήρε από το ΤΕΕ η συγκεκριμένη συνάδελφος .

 

Μου απάντησαν ότι είμαι αυτό που λέει το χαρτί, Δομοστατικός, διαφορετικά θα έπρεπε να αναγράφει Πολιτικός.

Αν ήταν να έγγραφε ο καθένας Πολιτικός Μηχανικός στη σφραγίδα, γιατί τότε να δώσει εξετάσεις τα μαθήματα που ζητάει ο ΔΟΑΤΑΠ για την αντιστοιχία;

 

Και σε όλα αυτά έρχετε να συμπληρώσει ο παρακάτω συνάδελφος .

 

Δεν υπάρχει σχολή Δομοστατικών Μηχανικών φιλαράκι πουθενά στον κόσμο . Και αυτό γιατί πολύ απλά η Δομοστατική Μηχανική είναι μια περαιτέρω ειδίκευση πάνω στην επιστήμη του Πολιτικού Μηχανικού .

 

Εφόσον λοιπόν το ΤΕΕ σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επιτρέπει την χρήση του Τίτλου του Πολιτικού Μηχανικού στην σφραγίδα άρα και αυτός που παίρνει παρεμφερή ειδικότητα που είναι κλάδος του συγκεκριμένου Τίτλου δεν μπορεί να έχει δικαιώματα στην Ελληνική Επικράτεια διότι πολύ απλά δεν έχει τον Κύριο Τίτλο που προϋποθέτει αυτόν τον κλάδος που του δίνουν .

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος σου είπε πως δεν είναι διπλωματούχος ?

Η συνάδελφος που αναφέρεις πρέπει να είναι η μοναδική που δεν κατάφερε να δουλέψει ως μηχανικός . Το γιατί μόνο αυτή το ξέρει ... Υπάρχουν πάντως ιδρύματα που δεν είναι ομοταγή με τα αντίστοιχα Ελληνικά και αν τελειώσεις κάποιο τέτοιο χαμηλού επιπέδου Πολυτεχνείο τότε το Δοαταπ σε επιστρέφει ακόμα και στο 3ο ή 4ο έτος σπουδών ενός Πολυτεχνείου της Ελλάδας .

Στη σφραγίδα του θα αναγράφει "διπλωματούχος δομοστατικός μηχανικός " και θα εξασκεί όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του πολιτικού μηχανικού πλην αυτών που θα του έχει καθορίσει το ΤΕΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Δοαταπ μαθήματα . Για το Δημόσιο είπαμε πως απαιτείται και η αντιστοιχία .

Το ΤΕΕ τους δομοστατικούς τους εντάσσει στους πολιτικούς μηχανικούς και τους βάζει βασική ειδικότητα : πολιτικός μηχανικός , ειδικότητα : δομοστατικός μηχανικός . Ψάξε για λίγο στο site του ΤΕΕ και θα βρεις αρκετά παραδείγματα .

Τα μαθήματα δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τα δώσει και να τα περάσει . 'Εχω πολλούς γνωστούς που αν και έχουν τελειώσει εδώ και χρόνια (κάποιοι ακόμα και πάνω από δέκα) δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα μαθήματα που τους όρισε το Δοαταπ και δουλεύουν κανονικότατα ! Αν όμως θέλεις να έχεις συναλλαγές με το Δημόσιο (και εννοείται πως δεν μιλώ για Πολεοδομίες , Εφορίες κτλ , αλλά να είσαι δημόσιος υπάλληλος ή να αναλαμβάνεις δημόσια έργα) τότε χρειάζεσαι και να τελειώσεις τα μαθήματα έτσι ώστε να λάβεις και την αντιστοιχία . Συνήθως όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η αντιστοιχία δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ακαδημαϊκή αναγνώριση και η μη απόκτησή της δεν αποτελεί τροχοπέδη στη επαγγελματική σου εξέλιξη (είπαμε αυτό βέβαια ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των οριζομένων μαθημάτων).

Αλήθεια γιατί από χθες αφαίρεσες το "ΤU Σόφια" από την ειδικότητά σου ? Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αυτή η ξαφνική αφαίρεση του "Σόφια" τόσο καιρό μετά την εγγραφή σου στο φόρουμ .

Link to comment
Share on other sites

Στη σφραγίδα του θα αναγράφει "διπλωματούχος δομοστατικός μηχανικός " και θα εξασκεί όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του πολιτικού μηχανικού πλην αυτών που θα του έχει καθορίσει το ΤΕΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Δοαταπ μαθήματα .

 

Δεν μπορεί να αναγράψει την λέξη Διπλωματούχος διότι πολύ απλά η παρεμφερή ειδικότητα που παίρνει κάποιος από το ΤΕΕ είναι προσωρινή λόγο των υποχρεώσεων των μαθημάτων χρέωσης του ΔΟΑΤΑΠ.

Για αυτόν τον λόγο του την δίνει το ΤΕΕ .

Επίσης δεν μπορεί να δουλέψει με Κλάδο Σχολής χωρίς να έχει τον Τίτλο της συγκεκριμένης Σχολής του Κλάδου .

.

Τα μαθήματα δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τα δώσει και να τα περάσει .

 

Αν δεν ήταν υποχρεωμένος κάποιος να τα δώσει τότε δεν θα υπήρχε και το ΔΟΑΤΑΠ .

 

 

'Εχω πολλούς γνωστούς που αν και έχουν τελειώσει εδώ και χρόνια (κάποιοι ακόμα και πάνω από δέκα) δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα μαθήματα που τους όρισε το Δοαταπ και δουλεύουν κανονικότατα !

 

Και άλλους τόσους έχω και εγώ που δίνουνε μέχρι τα 35 τους και βάλε για να περάσουν τα μαθήματα και να ανοίξουνε τα γραφεία τους .Χ@ζ0ί λοιπόν

είναι όλοι αυτοί και κάθονται και δίνουν ?

 

Συνήθως όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η αντιστοιχία δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ακαδημαϊκή αναγνώριση .

 

Για άλλη μια φορά δεν γνωρίζεις τι εστί ΔΟΑΤΑΠ .

 

Αλήθεια γιατί από χθες αφαίρεσες το "ΤU Σόφια" από την ειδικότητά σου ? Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αυτή η ξαφνική αφαίρεση του "Σόφια" τόσο καιρό μετά την εγγραφή σου στο φόρουμ .

 

Αυτό σε πείραξε εσένα .Από σήμερα θα το ξανά βάλω για να το βλέπεις .

Εσύ όμως δεν μας είπες που ακριβώς σπούδασες ?

Και ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα ?

Αρά λοιπόν κάποιος που μπορεί να κρύβεται αυτός δεν είμαι εγώ αλλά εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Αν και τελείωσες σε σχολή εξωτερικού όπως λες , φαίνεται πως ντρέπεσαι για αυτό απίστευτα πολύ και για αυτό προσπαθείς να παρουσιάσεις ανεπιτυχώς το πόσο δύσκολο είναι να ξεμπλέξεις από το Δοαταπ , να αποτρέψεις συναδέλφους να εργαστούν αν και έχουν κάθε δικαίωμα και θέλεις να στερήσεις και από μελλοντικούς υποψήφιους συναδέλφους τη χαρά των σπουδών σε ένα καλό πανεπιστήμιο όπου και αν αυτό βρίσκεται .'Aσε που ο τίτλος που αναφέρεις πως κατέχεις (μηχανικός επικοινωνιών και ραδιοεπικοινωνιών) δεν υπάρχει στη λίστα του ΤΕΕ. Αλήθεια είσαι συνάδελφος ή δεν ξέρεις ακόμα το τι τίτλο κατέχεις ή παραποιείς τον τίτλο σου και χρησιμοποιείς άλλον?

Το ρόλο του Δοαταπ κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν δείχνουν να τον αντιλαμβάνονται δυστυχώς αλλά αποτελεί δικό τους πρόβλημα .

Όσοι δίνουν τα μαθήματα , καλά κάνουν γιατί ίσως να θελήσουν μελλοντικά να εργαστούν στο δημόσιο αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι να το κάνουν . Αν το επίπεδο σπουδών τους δε , ήταν τόσο χαμηλό που δεν μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμά τους τότε επιβάλλεται . Στα 35 τους όμως και ακόμα να τελειώσουν ? Αστέρια ...'Οσοι ήταν ικανοί , και δούλεψαν από την αρχή και πήραν την αντιστοιχία ταυτόχρονα για παν ενδεχόμενο και όχι γιατί επιβαλλόταν.

Δεν ήξερα πως το lazarosk είναι το πραγματικό σου όνομα και δεν κρύβεσαι πίσω από αυτό ...Εκτός και αν είσαι ο αντιπρόσωπος του Τινάκι (η κοπέλα έθεσε πριν από καιρό από άγνοια και ως νέα συνάδελφος μηχανικός κάποια ερωτήματα που την απασχολούσαν τότε και κακώς μιλάς εκ μέρους της).

Στο φόρουμ υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά και ποια είμαι και το κατά πόσο κρύβομαι πίσω από τα λεγόμενα μου . Απλώς εσύ δεν αξίζεις να είσαι στα άτομα αυτά που γνωρίζουν το κάτι παραπάνω για μένα .

Και λυπάμαι αλλά στο ξαναείπα και σε άλλα ποστ είσαι βαθιά νυχτωμένος στο τι ισχύει και τι όχι .

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία : έχεις ισοτιμία ? => είσαι τόσο από το ΤΕΕ όσο και από το Δοαταπ αναγνωρισμένος διπλωματούχος μηχανικός , και όσοι την έχουν αντιληφθεί δουλεύουν και δεν βρίσκουν προφάσεις .

Το Δοαταπ σε θεωρεί διπλωματούχο από τη στιγμή που σου δίνει την ισοτιμία και σε κανένα του έγγραφο ακόμα και όταν τελειώσεις και με την αντιστοιχία δεν αναγράφει τον όρο διπλωματούχος μιας και είναι αυτονόητος .

'Εχει εξαντληθεί το θέμα και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με τα ίδια και τα ίδια ...μέχρι να καταλάβεις και εσύ το τι ισχύει και όχι .

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πολύ συγκεκριμένο (και γενικά έχει εξαντληθεί προς το παρόν).

Μην δίνεται συνέχεια σε σχόλια επί προσωπικού θέματα "αληθινής ταυτότητας" έμμεσες προσβολές και τα λοιπά δεν αρμόζουν ούτε εδώ αλλά ούτε και πουθενά αλλού στο internet.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.