Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακατασκευή Φ/Β Πάρκου


tasosgt

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Κάτι νομίζω είχε αναφερθεί αλλά δεν θυμάμαι που ακριβώς να ψάξω και το φέρνω ξανά στο προσκήνιο.

Γνωρίζει κανείς αν κατά την ανακατασκευή του πάρκου, ο επενδυτής παίρνει τιμή την στιγμή που ισχύει όταν ανακατασκευάζει ή αν διατηρεί την παλαιά του τιμή.

Νομίζω ότι κλειδώνει την καινούρια τιμή (νόμος που υπάρχει στη Γερμανία). Συγχωρείστε την αγνοιά μου και ευελπιστώ σε κάποιον που 'γνωρίζει', όχι εικασίες.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς ανακατασκευή πάρκου;

Επέκταση της ισχύος του, αλλαγή όλων των στοιχείων (πλαίσια και μετατροπείς) ή μετεγκατάσταση;

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ πλήρη αντικατάσταση όλων των υλικών όχι μεταγκατάσταση. Ίδιο πάρκο μετά από χρόνια, αλλαγή όλων των υλικών με όχι ίδιας τεχνολογίας. Αν δεν έχετε κάτι υπόψη σας πιθανό να είμαι τελείως λάθος και κακώς το ανέφερα. Συγνώμη αν spamara :)

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς αν κατά την ανακατασκευή του πάρκου, ο επενδυτής παίρνει τιμή την στιγμή που ισχύει όταν ανακατασκευάζει ή αν διατηρεί την παλαιά του τιμή.

Νομίζω ότι κλειδώνει την καινούρια τιμή (νόμος που υπάρχει στη Γερμανία).

 

Ο νόμος Γερμανίας δεν νομίζεις είναι λίγο άσχετος? Ελλάδα δεν είμαστε..? :P

 

Εννοείς μάλλον και αν λήξει το 20ετές συμβόλαιο? Τότε κατά 99% κάνεις νέο με την καινούρια τιμή. Δεν ξέρω αν γίνεται επέκταση του ήδη υπάρχοντος.!?

 

Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι και έχεις συμβόλαιο ισχύει μέχρι το τέλος του, θα χάνεις παραγωγή για λίγο καιρό που θα είσαι offline με το σύστημα της ΔΕΗ για την ανακατασκευή και μετά θα ζητήσεις επανασύνδεση.

 

Νομίζω είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κάποιος με επένδυση 20 χρόνων να σου απαντήσει κάτι τέτοιο. Ρωτάς την ΔΕΗ και ότι σου πούνε (σε 20 χρόνια μπορεί να γίνονται όλα διαφορετικά να μην ισχύει τίποτα απ'ότι λέμε.)

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος Γερμανίας δεν νομίζεις είναι λίγο άσχετος? Ελλάδα δεν είμαστε..?

Ο νόμος της Γερμανίας φαίνεται άσχετος, αλλά μη νομίσεις ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

 

Πιθανότητες αλλαγής μεγάλου μέρους του πάρκου, έχουμε σε περιπτώσεις καταστροφών λόγω καιρικών συνθηκών, σεισμών, φωτιάς, κλπ

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασφάλεια πληρώνει tη ζημιά ή μέρος της (εξαρτάται από την ασφάλεια που έχει το πάρκο) αλλά το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν το πάρκο ξανασυνδεθεί.

Επειδή με είχε απασχολήσει στο παρελθόν το θέμα (λόγω της γερμανικής εμπειρίας; παράλογο νομοθέτημα κατά τη γνώμη μου), θεωρώ ότι οι έλληνες επενδυτές έχουν εξασφαλισμένη την τιμή της αρχικής σύμβασης.

Αν κοιτάξεις τη Σύμβαση Πώλησης με το ΔΕΣΜΗΕ στο άρθρο 15, 3 για την Ανωτέρα Βία, το μόνο που λέει είναι ότι το μέλος που δε δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του επιβάλλεται σε τακτική ενημέρωση προόδου της επιδιόρθωσης της βλάβης και να επαναφέρει τη λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Δεν λέει τίποτα για αλλαγή της τιμής.

 

(Βέβαια και στα Γερμανικά δεν έλεγε τίποτα στην αρχή και το πρόσθεσαν μετά. Στη Γερμανία όμως οι επιτόπου ΔΕΗς πήραν τις παραγράφους του νόμου και τις προσάρμοσαν στις απαιτήσεις τους και στις προσφορές τους, όσο τους δινόταν το δικαίωμα βέβαια, οπότε υπάρχουν διαφοροποιήσεις από κρατίδιο σε κρατίδιο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.