Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β σε στέγη επαγγελματικής αποθήκης από φυσικό πρόσωπο


vagos82

Recommended Posts

οπότε αν είναι το κοινόχρηστο στον ιδιοκτήτη και όλο το υπόλοιπο κτήριο νοικιασμένο είναι όλα καλά;

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ τα είπε πολύ καλά, πράγματι η επαγγελματική στέγη για να αξιοποιηθεί σαν χώρος εγκατάστασης ΦΒ πρέπει να γίνει η σύμβαση στο όνομα της εταιρείας και όχι σε φυσικό πρόσωπο.

Το ειδικό πρόγραμμα για στέγες και ταράτσες έχει ισχύει για μικρές επιχειρήσεις όταν οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν μέχρι 10 άτομα και έχουν κύκλο εργασιών 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τέλος, τα έσοδα από την πώληση ρεύματος είναι αφορολόγητα για την επιχείρηση, θερούνται μέρος του αφορολόγητου αποθεματικού της εταιρείας και μπαίνουν σε ειδικό συντελεστή αφορολόγητου εισοδήματος. Συνεπώς, δε νομίζω, από τη στιγμή που είναι αφορολόγητος έσοδο, να εκπίπτουν ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Η ΔΕΗ τα είπε πολύ καλά, πράγματι η επαγγελματική στέγη για να αξιοποιηθεί σαν χώρος εγκατάστασης ΦΒ πρέπει να γίνει η σύμβαση στο όνομα της εταιρείας και όχι σε φυσικό πρόσωπο. Το ειδικό πρόγραμμα για στέγες και ταράτσες έχει ισχύει για μικρές επιχειρήσεις όταν οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν μέχρι 10 άτομα και έχουν κύκλο εργασιών 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τέλος, τα έσοδα από την πώληση ρεύματος είναι αφορολόγητα για την επιχείρηση, θεωρούνται μέρος του αφορολόγητου αποθεματικού της εταιρείας και μπαίνουν σε ειδικό συντελεστή αφορολόγητου εισοδήματος. Συνεπώς, δε νομίζω, από τη στιγμή που είναι αφορολόγητος έσοδο, να εκπίπτουν ΦΠΑ.

 

Αν λοιπόν δημιουργήσω μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Θοδωρής ΜΕΠΕ) η οποία έχει τουλάχιστον ένα σκοπό την Διαχείριση – Ενοικίαση & Υπενοικίαση ακινήτων (ενδεχομένως να συμφέρει και φορολογικά). Δηλαδή ο ιδιοκτήτης ενοικιάζει στην εταιρία του και η εταιρία του υπενοικιάζει τον επαγγελματικό χώρο στον τελικό ενοικιαστή ΕΚΤΟΣ την στέγη (για τα ΦΒ).

 

οπότε αν είναι το κοινόχρηστο στον ιδιοκτήτη και όλο το υπόλοιπο κτήριο νοικιασμένο είναι όλα καλά;

 

Και επίσης κάνουμε αυτό που είπε ο deathlok με την μοναδική διαφορά ότι αντί του φυσικού προσώπου – Ιδιοκτήτη βάζουμε την εταιρία Θοδωρής ΜΕΠΕ.

 

Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει ή θα έχουμε θέμα με το ότι η εταιρία είναι νεοσύστατη και δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τζίρο…???

 

Φιλικά,

 

Θοδωρής

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα!

 

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

 

Ο ίδιος πελάτης έχει στην κατοχή του 4 επαγγελματικές αποθήκες και θέλει να κάνουμε αίτηση στη ΔΕΗ για 100kWp για κάθε μια από αυτές. Όλες οι αιτήσεις θα γίνουν στο πρόσωπό του ως ατομική επιχείρηση. Η κάθε αποθήκη έχει την δική της οικοδομική άδεια αλλά και οι 4 βρίσκονται στο ίδιο αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου). Πιστεύτε ότι θα εγκριθούν και οι 4 αιτήσεις των 100 kWp και στη πορεία θα κλείσει και την τιμή που ισχύει μέχρι τα 100 ή η ΔΕΗ θα του τα εγκρίνει ως ένα ενιαίο πάρκο των 400kWp που θα απαιτεί συνεπώς και Μ/Σ και θα κλείσει και την αντιστοιχή τίμη πώλησης αργότερα;

 

Μήπως είναι προτιμότερο να ιδρύσει 3 ακόμη εταιρείες με μετόχους συγγενικά του πρόσωπα στις οποίες εταιρείες θα μισθώσει τις στέγες και θα κατατεθούν 4 διαφορετικές αιτήσεις στη ΔΕΗ;

Link to comment
Share on other sites

Θα ιδρυσει αλλες 3 εταιριες στο ονομα του αλλα με διαφορετικη επωνυμια η καθε μια.

Π.χ. Ταδε Ταδοπουλος

Ταδοπουλος Ταδε

ταδοπουλος Ι. Ταδε

Ταδε Κ. Ταδοπουλος

Καταλαβατε το σκεπτικο νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

 

Συγκεκριμένα οι 3 από τις παραπάνω αποθήκες βρίσκονται στο ίδιο αγροτεμάχιο και η 4η βρίσκεται σε όμορο αγροτεμάχιο. Και οι 4 είναι αρκετά μεγάλες ώστε να χωράνε 150 με 200 kWp. Σκέφτομαι να προτείνω στον πελάτη μου να υποβάλουμε μια αίτηση για ένα ενιαίο σύστημα των 700-800 kWp περίπου αντί για 4 των 100kWp σε διαφορετικές εταιρείες. Θα του ετοιμάσω βέβαια πρώτα μια οικονομοτεχνική μελέτη και για τις δυο περιπτώσεις για να έχει εκτίμηση της κατάστασης εξόδων-εσόδων.

 

Γνωρίζετε αν για την 4η αποθήκη, (που είναι και η μεγαλύτερη), θα υπάρχει πρόβλημα να ενταχθεί στο ενιαίο σύστημα ή θα υπάρχει πρόβλημα επειδή ανήκει σε διαφορετικό αγροτεμάχιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.