Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέτρηση κάλυψης σε συνεχές σύστημα


Recommended Posts

Αν μια πλευρα του κτιριου δημιουργει οξεια γωνια με το οριο του οικοπεδου, το τριγωνο που οριοθετηται απο την την γωνια του(σε επαφη με το οριο), την καθετη της αλλης γωνιας του προς το οριο του οικοπεδου, και την πλευρα του (κτιριου), προσμετραται μονο στην καλυψη;

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αυτό το σχήμα δεν μπορείς να το κάνεις. Αν το κάνεις (η μια περίπτωση είναι ότι μπορεί να περάσει ντούκου) η δεύτερη το πιθανότερο ότι θα σου ζητήσουν - αν δεν το απαγορέψουν τελείως - να το μετρήσεις και κάλυψη και δόμηση (σε όλους τους ορόφους) και ογκο. Και πολυ πιθανόν να σου ζητήσουν και να το οριοθετήσεις με τοίχο, (πχ φωταγωγό).

 

 

__________________________________________________________

υγ. Συνεπως κατα την γνώμη μου πρέπει ν'αλλάξεις σχήμα κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά το σχήμα αλλά μιλάς γιά τρίγωνο που είναι έξω από το κτίριο στο τμήμα που είναι υποχώρηση από το άλλο πρόσωπο του οικοπέδου , μιά και πρόκειται προφανώς γιά γωνιακό οικόπεδο .

 

Αν ισχύει αυτό και είσαι με ΓΟΚ/73 τότε μιά λωρίδα πλάτους 4 μέτρων από την ΟΓ μετράει στην κάλυψη και το υπόλοιπο μέχρι το κτίριο θεωρείται ακάλυπτος χώρος .

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο είναι παραβίαση της απόστασης Δ. Το πρόβλημα δεν είναι το "αόρατο" τμήμα (το διαγραμμισμένο του σκίτσου) αλλά το "αντίστοιχό" του εντός του σώματος του κτηρίου, αυτό που ορίζεται αν φέρεις την κάθετη (στο όριο) επάνω στη γωνία.

 

Δεν μιλάμε λοιπόν για το αν μετράει κάτι ή όχι σε κάλυψη/δόμηση. Δεν επιτρέπεται λόγω Δ.

 

(υγ. υποθέτω ότι πρόκειται για νέο κτήριο - αν είναι υφιστάμενο αρχίζουν άλλα...)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.