Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίσφυξη με συρματινη ντίζα


 

Recommended Posts

Κάτι περίπου όμοιο έχει αναφερθεί στην εργασία των Coffman H.L., Marsh M.L. and Brown C.B. (1993), “Seismic durability of retrofitted reinforced concrete columns”, ASCE Journal of Structural Engineering, Vol 119(5), pp 1643-1661, χρησιμοποιήθηκαν υποστυλώματα κυκλικής διατομής, στα οποία ο διαμήκης οπλισμός είχε ηλεκτροσυγκολληθεί σε βλήτρα μικρού μήκους που προεξείχαν από το πέδιλο και ως εκ τούτο ήταν πολύ μικρή η αντοχή των ενώσεων. Η ενίσχυση έγινε τοπικά στον πόδα των υποστυλωμάτων τοποθετώντας συνδετήρες ημικυκλικού σχήματος που περιέβαλλαν τα υποστυλώματα και συνδέονταν στα άκρα τους με ειδική μηχανισμό προέντασης. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ενίσχυση δεν επηρέασε σημαντικά την αντοχή και την δυσκαμψία των υποστυλωμάτων, αυξήθηκε όμως η ανά κύκλο φόρτισης ικανότητα απορρόφησης ενέργειας. Επίσης αυξήθηκε ο μέγιστος δυνατός αριθμός κύκλων φόρτισης. Ως εκ τούτου η ενίσχυση με αυτή την τεχνική προτείνεται για υποστυλώματα στα οποία δεν απαιτείται ιδιαίτερη αύξηση της αντοχής σε διάτμηση και υπόκεινται σε μεσαίου μεγέθους και μεγάλης διάρκειας σεισμικές κινήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

επειδή ρωτάτε πως γίνεται η προένταση (κλείδωμα καθότι Μηχ.Μηχ)

 

http://www.savacable.com/pages/prod_02_05.html

 

και η πολεοδομία το δέχεται αφού ρώτησα σήμερα τον Προϊστάμενο. Απλά το υπολογίζεις όπως το κανονικό τσέρκι ασχέτως εαν έχεις μεγαλύτερη απόδοση. Προσοχή βέβαια στην προένταση να μην πας πάνω απο 1/1000.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.