Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετασχηματιστής σε εργοστάσιο


asxetos222

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς τι τύπο μετασχηματιστη(ελαιου ή ξυρου τύπου) βάζουμε σε ένα εργοστασιο κατασκευης ετοιμων φαγητων για υποβοβασμό ΜΤ σε ΧΤ??

 

ήξερα οτι βαζουνε ξηρου τυπου για αποφυγη μολυνσης του περιβαλλοντος σε περιπτωση διαρροης αλλα εμαθα οτι αυτο ισχυε παλια...

Ακομη ισχυει οτι είναι πολυ πιο ακριβος ο ξηρου τυπου απο τον ελαιου??

Η ισχυς του ΜΣ θα ειναι 630ΚVA

 

καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη!

Link to comment
Share on other sites

Να εγκαταστήσετε ΜΣ ξηρού τύπου και ας είναι πιο ακριβός. Οι μετασχηματιστές με λάδια θα έχουν και έξοδα καθαρισμού από εξειδικευμένες εταιρείες για την απομάκρυνση των επικίνδυνων για το περιβάλλον PCB's.

Link to comment
Share on other sites

Τα μονωτικά έλαια με PCBs έχουν καταργηθεί προ πολλού.

 

Βάλε ελαίου, τους θεωρώ περισσότερο αξιόπιστους. Άλλωστε και η ΔΕΗ τέτοιους χρησιμοποιεί.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη για να καταλαβω τους ΜΣ ξηρου τυπου τους χρησιμοποιουσαμε μεχρι προτεινος για επικινδυνο και εκρηκτικο περιβαλλον και για αποφυγη μολυνσης απο διαρροη ελαιου, αλλα τωρα άλλαξε αυτο το κριτηριο και εγινε ποιο??

 

αυτο ειναι κυριως το προβλημα μου.Ποια ειναι η διακριση μεταξυ ελαιου και ξηρου τυπου.

κ αν δεν εχουν καποια διακριση και ειναι στην κριση του καθε ηλεκτρολογου το τι θα βαλει τοτε γιατι δεν βαζουν ολοι ελαιου που ειναι πιο φτηνοι...??:wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου πολυ ακριβη επιλογη οι ξηρου τυπου,μαλλον θα σου προτεινα τυπου ελαιου,οσο για τα εξοδα καθαρισμου του λαδιου,μιλαμε για μικρο Μ/Σ οποτε το συνεργειο με τους διαχωριστηρες μαλλον μικρη δαπανη ειναι και οχι πολυ τακτικη.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το κόστος δεν είναι πρόβλημα, θα προτιμούσα τους Μ/Τ Ξηρού τύπου, επειδή είναι περισσότρο "maintenance free". Εάν πάλι το κόστος εγκατάστασης ξεφεύγει με τον Μ/Τ ξηρού τύπου, τότε τοποθέτησε Μ/Τ ελαίου, με συστηματική όμως συντήρηση. Ο Μ/Τ ελαίου θέλει σε συχνό ( θα έλεγα όχι περισσότερο από 6 μήνες) έλεγχο της στάθμης του λαδιού, έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση του τζελ σιλικόνης για την κατακράτηση της υγρασίας, και κατ' έτος αφύγρανση μέσω De Laval του λαδιού. Επίσης συχνό έλεγχο στη διάταξη "Μπουλχοτζ" και τους θερμοστάτες του λαδιού. Όπως καταλαβαίνεις η συντήρησή του είναι μάλλον υπόθεση ειδικευμένου εργολάβου και όχι συντηρητή ηλεκτρολόγου, οπότε και το operational cost ανεβαίνει. Θα έλεγα να κάνεις μιά έρευνα αγοράς πρώτα όσον αφορά το κόστος συντήρησης και τη συχνότητα, που απαιτείται για ένα Μ/Τ ελαίου και μετά να εισηγηθείς την αγορά του ή όχι σε σχέση με τον Μ/Τ ξηρού τύπου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ama thes na kaneis sintirisi se metasximatisti elaiou den apefthinesai se ilektrologo. pairneis tin etaireia pou eftiakse to m/s i kapoia elliniki etaireia pou ftiaxnei m/s. Aftoi logika exoun dika tous sinergeia pou stelnoun gia tetoiou eidous sintiriseis. Theleis eksoplismo eidiko gia na sintireis m/s, kai kales gnoseis oso afora tous metasximatistes. Alloste min ksexname oti o m/s einai mia mixani

 

Τα greeklish δεν επιτρέπονται στο φόρου.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι ομάδα συντήρησης διαθέτει το "μαγαζί". Εγώ τους συντηρώ με την δική μου ομάδα και μόνο για De Laval φωνάζω εργολάβο όταν η διηλεκτρική ανάλυση δείξει πολλή υγρασία.

Link to comment
Share on other sites

Alloste min ksexname oti o m/s einai mia mixani

 

Δε νομίζω συνάδελφε... Δε κάνουν την ίδια δουλειά... Δεν είναι μηχανή ο Μ/Σ με καμμία έννοια...

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Καλησπέρα σας

Σε βιομηχανική εγκατάσταση προγραμματίζεται η αντικατάσταση του 3φ μετασχηματιστή 1600kVA ξηρού τύπου με ακριβώς τον ίδιο. 

Αυτό που έχει προκριθεί είναι η προμήθεια είτε από Schneider, ή ΑΒΒ, ή Legrand.

Ποία μάρκα θεωρείτε ότι είναι η πιο αξιόπιστη; 

Σας ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.