Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Οικογενειακή στέγη η Μεταφορά συντελεστή δόμησης


Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει αλλαξει κατι στο θεμα της οικογενειακης στεγης.

Το οικοπεδο για το οποίο ενδιαφέρομαι, εχει χτιστει με το αρθρο 25 του Ν. 1337/83 και θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να κανω προσθηκη ενος οροφου (70τ.μ περίπου), χρησιμοποιωντας τις διαταξεις περι οικογενειακης στεγης.

Το σπιτι εχει χτιστει απο τον ενα δικαιουχο του οικοπεδου και τον οροφο θελει να το χτισει ο αδερφος και δευτερος δικαιουχος του οικοπεδου.

Ηθελα επισης να ρωτησω, αν υπαρχει αλλος τροπος να χτιστουν τα επιπλέον τετραγωνικα μέτρα, π.χ με μεταφορά συντελεστή δόμησης η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Αν χτιστεί τώρα αυτή η προσθήκη ( μη νόμιμα ) θα μπορέσει να ''τακτοποιηθεί'' με το νέο νόμο?

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλα είναι ερωτήσεις απελπισίας, λόγω της οικονομικής κατάστασης που δεν μας επιτρέπει πλέον, την καταβολή ενοικίου.

Να διευκρινησω οτι δεν εχει εξαντληθει το επιτρεπομενο υψος.

Το συγκεκριμενο οικοπεδο στην περιοχη που βρισκεται υπαγεται στις διαταξεις του αρθρου 25 του Ν.1337/83 γιατι ειναι κατω απο 200μ.

Ο συντελεστης δομησης στην περιοχη ειναι 1,2, αλλα λογω των 140μ και του αρθρου που ανεφερα παραπανω ο συντελεστης μειωθηκε κατα 20%, οποτε χτιστικε με 0,96%. Συνολο της οικοδομης ειναι 134τ.μ.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ξαναρωτήσει πριν από μήνες το ίδιο ακριβώς ερώτημα και έχει δοθεί απάντηση.

Στο θέμα αυτό μπορείς να διαβάσεις για την εγκύκλιο με την οποία αποκλείεται να εφαρμοστούν οι ευεργετικές διατάξεις της οικογενειακές στέγης σε οικόπεδο του άρθρου 25 του 1337/1983.

 

Η ΜΣΔ είναι ένας θεσμός που δεν είναι ενεργός για πολλά χρόνια, κυρίως διότι οι ΟΤΑ δεν έχουν προσδιορίσει τις περιοχές στις οποίες μπορεί να εφαρμόζεται, όπως έχει νομολογηθεί από το ΣτΕ.

 

Για την ερώτηση σχετικά με τη μη νόμιμη ανέγερση οικοδομής είναι προφανές ότι δεν περιμένεις απάντηση από ένα forum επιστημόνων που έχουν εκπαιδευτεί να εφαρμόζουν τους νόμους.

 

Για τις υπόλοιπες ερωτήσεις μπορείς να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό που ασχολείται με την έκδοση οικοδομικών αδειών στη συγκεκριμένη περιοχή, ο οποίος αφού του δώσεις όλα τα σχετικά δεδομένα θα σε συμβουλεύσει αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση και συγνώμη για την επανάληψη των ερωτήσεων μου. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο να μάθω, ειναι η μεταφορά συντελέστή δόμησης. Αν επανέλθει και το τονίζω το ''αν'' γιατί ξέρω οτι αυτή τη στιγμή ειναι παγωμένο το θέμα, θα μπορώ να το εκμεταλλευτώ στην δική μου περίπτωση?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Απάντησα ήδη. Η ΜΣΔ θα εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες ζώνες (ΖΥΣ) κάθε ΟΤΑ.

Επομένως, θεωρητικά, θα μπορεί να εφαρμοστεί ο θεσμός, μόνον εάν το συγκεκριμένο οικόπεδο περιληφθεί στη ΖΥΣ (Ζώνη Υποδοχής Συντελεστή) του αντίστοιχου ΟΤΑ, όποτε αυτό γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ήθελα να μάθω. Ότι αν το συγκεκριμένο οικόπεδο,περιληφθεί στη ΖΥΣ (Ζώνη Υποδοχής Συντελεστή) του αντίστοιχου ΟΤΑ, θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω την Μ.Σ.Δ. Άσχετα αν το οικόπεδο χτίστηκε με το άρθρο 25.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.