Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυσικό αέριο: Τοποθέτηση συσκευής σε υπόγειο.


Recommended Posts

1. Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε αλλά αν κάνεις αλλαγές στο χώρο τοποθέτησης φρόντισε να έχεις όγκο χώρου μεγαλύτερο από 6 μ3.

2. Όσον αφορά στη καμινάδα και το εξάρτημα που λες, δες τι κατηγορία το δηλώνει ο κατασκευαστής όταν το βάζεις και μετά τσέκαρε στον κανονισμό τι επιτρέπεται να κάνεις. Όπως είπε κι ο συνάδελφος μεγάλη προσοχή στις αποστάσεις τις καμινάδας από παράθυρα / πόρτες / ανοίγματα αερισμού κλπ και κάτι που πολύ ξεχνάνε τα 8,0μ απόσταση της καμινάδας από απέναντι κτίριο.

3. Εν τέλει καλύτερα να το βάλεις στο ισόγειο, εντός του καταστήματος να ησυχάσεις και να γίνει πιο φθηνή η εγκατάσταση...

4. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει πάλι ο περιορισμός των 6 κ.μ. και πρόσεχε μην έχει καμιά φιάλη υγραερίου (π.χ. αν είναι ψησταριά) γιατί αλλάζει το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, σε αυτά κατέληξα και 'γω...

Σε καμιά θέση ισογείου δεν γίνεται να μπει, είτε γιατί αποτελεί την μοναδική δίοδο διαφυγής, είτε γιατί γενικά δεν βολεύει καθόλου...

 

Κάτι ακόμη :

Είδα σε διάφορα εγχειρίδια λεβήτων Φ.Α. που έχω, να έχουν Φ80/Φ80 σωλήνες με παράλληλη μεταξύ του όδευση (όχι ομοκεντρικά) και μετά την τελική στροφή 90ο της διάταξης αυτής, ώστε να παραλληλιστούν οι σωλήνες με την οροφή, γίνονται ομόκεντρες Φ100/60 μέσω ειδικού εξαρτήματος.

 

Το έχεις υπ' όψη σου αυτό;

πιθανόν κάποιες συσκευές να διαθέτουν τέτοιο τρόπο εγκατάστασης απαγωγής. Προσωπικά δεν μου εχει τύχει με τα μηχανάκια που έχω δουλέψει. Εφόσον το επιτρέπει ο κατασκεταστής μεσα στο εγχειριδιό του λογικά θα το δεχτεί και η ΕΠΑ. Βεβαια καλύτερα ρωτα τους. Ποτε δεν ξερεις.

φυσικα ισχυει και η αποσταση των 8 μετρων ελαχιστα απο απεναντι κτιριο που ειπε ο συναδελφος. για αυτο θα στρεψεις την γωνια διαγωνια αν βγαινουν στο δρομο τα καυσαερια. Σε αυτο βεβαια δειχνουν καποια επιεικια. Μου εχουν περασει εγκατασταση που ειχε κτιριο στα 4 μετρα. Εξαρταται σε ποιον θα πεσεις. Τα 8 μετρα ειναι υπερβολη λες και θα πανε ευθεια τα καυσαερια. χαζομάρες

Link to comment
Share on other sites

Τα 8μ έχουν λογική σε περίπτωση πρασιάς όπου γύρω - γύρω έχεις οικοδομές.

Μην βλέπεις μεμονωμένα μια εγκατάσταση, ο νομοθέτης πρέπει να δει συνολικά τις εγκαταστάσεις.

Στο σπίτι μου, στο πίσω μπαλκόνι έχω σε απόσταση 6-8 μέτρων 6 συσκευές αερίου να κοιτάνε οι καμινάδες τους το μπαλκόνι μου...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά.

 

Μάλλον στο υπόγειο θα μπει, αφού στο ισόγειο, η μόνη δυνατή τοποθέτηση είναι πολύ κοντά στην μοναδική έξοδο-είσοδο, κάτι που απορρίπτεται (κοντά στην δίοδο διαφυγής).

 

Το κατάστημα είναι κάβα ποτών.

 

Ο χώρος του υπογείου ξεπερνάει κατά πολύ τα 6 κ.μ.

Το πλάτος του δρόμου, όπου και θα καταλήγει η καμινάδα είναι λίγο κάτω από 8 μέτρα (συνολικά, με τα πεζοδρόμια, μέχρι την απέναντι οικοδομή), αλλά δεν νομίζω ν' αποτελεί πρόβλημα αυτό. Στην οικοδομή αυτή έχουν βάλει κάποιοι ένοικοι αέριο (με στραμμένες καμινάδες).

 

Κάτι ακόμη...

 

Διάφοροι κατασκευαστές (π.χ. BAXI, SIME) διαθέτουν επίτοιχους λέβητες των 31 και 30 kW (δηλαδή μεγαλύτερη από 28kW) αντίστοιχα και στους πίνακες χαρακτηριστικών τους εντάσσουν στην κατηγορία C (12,32,52,82). Αυτοί, όπως είπε ο electrical salonika, δεν μπαίνουν μέσα σε κλειστό χώρο, ακόμη και αν αυτός έχει κατάλληλο άνοιγμα αερισμού, παραμόνο αν έχει την ένδειξη Χ, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

1. Εφόσον λοιπόν είναι για επαγγελματική χρήση, κάνε το εξής. Καταθέτεις μελέτη προς έγκριση στην Ε.Π.Α. πριν κάνεις την εγκατάσταση που ούτως ή άλλως έτσι πρέπει να γίνει.

2. Έτσι θα πάρεις κι απάντηση για το αν επιτρέπεται να μπει στο ισόγειο ή όχι. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο εμποδίζει την έξοδο κινδύνου. Επίσης, για αυτό το θέμα εμπλέκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού θα χρειαστεί και πυρασφάλεια.

3. Καλό είναι να ρωτήσεις και τις δύο Υπηρεσίες πριν την κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.