Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερικός ανελκυστήρας


Recommended Posts

σε οικοδομή με αδεια το 1981 πελάτης θέλει να κατασκευάσει εξωτερικό ασανσέρ βάση οικοδομικής άδειας ο συντελεστής δόμησης είναι καλυμένος θα μπορούσε να γίνει κάτι με μεταφορά συντελεστή δόμησης? κατά πόσο τέλος εμπλέκεται ο μηχανολόγος στην όλη υπόθεση?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το θέμα της μεταφοράς συντελεστή δόμησης έχει παγώσει αυτή τη στιγμή.

Θα χρειαστεί μελέτη ανελκυστήρα οπότε μπλέκεται και ο μηχανολόγος.

Link to comment
Share on other sites

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς γίνεται με μεταφορα συντελεστή δόμησης? δηλαδή από ένα ακίνητο που δεν έχει καλυφθεί ο συντελεστής δόμησης μπορώ να μεταφέρω το υπόλοιπο του σε ένα άλλο ακίνητο?

και τέλος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές π.χ. της θεσσαλονίκης?

Link to comment
Share on other sites

όχι πρέπει να καθοριστούν ΖΥΣ (ζώνες υποδοχής συντελεστή) πράγμα που έχει μπλοκαριστεί απο το ΣτΕ.

ξέχνα την μεταφορά συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

θα επανέρθω στο θέμα ρωτώντας σχετικά με τα αμεα ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος με προβλήματα (ΑΜΕΑ) που να είναι ιδιοκτήτης κάποιου δ/τος της πολυκατοικίας για να μπορεί να μπει ασανσέρ στην πολυκατοικία ή γίνεται με τις διατάξεις των ΑΜΕΑ έτσι και άλλιώς και τέλος μήπως μπορεί να γίνει κάποια παρέκλιση από την πολεοδομία γιατί στην ουσία μιλάμε για 3 τμ περίπου αύξηση στην δόμηση?

Link to comment
Share on other sites

Σε μια παρόμοια περίπτωση είχαμε χρησιμοποιήσει μία διάταξη από το υπουργείο υγείας και πρόνοιας, νομίζω. Θα προσπαθήσω να βρω τη διάταξη να την ποστάρω. Τέλος πάντων, έλεγε ότι αν κάποιος από τους ενοίκους έχει πρόβλημα υγείας, μπορεί να μπει ανελκυστήρας με τις ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις. Εννοείτε για τετραγωνικά παραπάνω από τον ΣΔ., σε προσθήκη (και ήταν και διατηρητέο). Αν θυμάμαι καλά ήθελε να περάσει από επιτροπή ο ένοικος με το πρόβλημα και έπαιρνε μία βεβαίωση. Δεν ήταν ανάγκη αναπηρία, απλά πρόβλημα κινητικό, ας πούμε μέση, πρόβλημα στο γόνατο, κάτι τέτοιο. Θα προσπαθήσω να βρω τη διάταξη όμως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.