Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατάτμηση έκτασης σε οικισμό κάτω των 2000


Recommended Posts

Σε οικισμο κατω των 2000 κατοικων του π.δ.1985 εκταση 7600τ.μ. και προσοψη σε δρομο προ 1923 140 μ .συνενωθηκε με εκταση 200 τ.μ.και προσωψη σε δρομο προ οικισμου 40μ (ετων αγνωστων μαλλον προ 1923 ) .οριο οικισμου 1000 μ.O κοινοχρηστος αυτος δρομος συνδεεται απο την μια πλευρα με εθνικο δυκτιο και απο την αλλη 150 με 200 μετρα μετα την εκταση των 7800 πλεων τ.μ. σταματαει.ειναι ο κυριος δρομος του οικισμου αυτου και σε μεγαλο μερος ασφαλτος. τα τελευταια 400 χαλικοδρομος 4 μ πλατους.εκει και η εκταση αυτη.ερωτηση ειναι δυνατη η κατατμηση σε οικοπεδα 1000 μετρων οικοδομησημων αν ο δρομος καταληγει σε 150 μετρα μετα απο την μια πλευρα?υπαρχει κατι καινουργιο που το περιοριζει?????

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

 

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να προκυψουν αρτια οικοπεδα στο κανονα. Αυτο προυποθετει οτι θα εχουν προσωπο σε κοινοχρηστη οδο. Βρες το χαρακτηρισμο της οδου απο το δημο-κοινοτητα κ μετα πηγαινε στο μηχανικο σου να τα κουβεντιασετε καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τοενδιαφερων.προκυπτουω οικοπεδα τετοια αφου η προσοψη ειναι 180 μετρα.το ερωτημα ειναι αν υπαρχει προβλημα μετο τελος του δρομου σε 200 μετρα.οδρομος ειναι χαρακτηρισμενος και πριν 2 χρονια εδοθηκαν αδειες.αλλαξε κατι σχετικα με το τελος σε 150 μετρα του δρομου???

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσεται είναι η αναγραφή του δρόμου σε συμβόλαια πριν το 1923 , ή σε αεροφωτογραφίες τουλαχιστον του 1945 ώστε να φανεί ότι ο δρόμος είναι προ του 1923 , και κατά επέκταση δημόσιος (δημοτικός) και φυσικά βέβαίωση από τον τοπικό ΟΤΑ για το δημόσιο χαρακτήρα του Το πρώτο που εξετάζουν οι περισότερες πολεοδομίες , για την άρτιότητα των κατατμηθέντων οικοπέδων είναι η παλαιότητα του δρόμου και δυστυχώς αυτή αποδεικνύεται ακόμα και να είναι παλαιός , με τα παραπάνω στοιχεία Αν είναι ο κύριος δρόμος του οικισμού πιθανώς να υπάρχει σε κάποια απόφαση Νομάρχη και σε σχετικό σχέδιο ή σκαρίφημα αναζήτησε το στην πολεοδομία ή στον Δήμο

Link to comment
Share on other sites

θα ήθελα να ρωτήσω και αν σε περίπτωση συμβολαιογραφικής παραχώρησης σε ορισμένα σημεία του δρόμου π.χ. κάπου που είναι 3.80 η 3.50 για να γίνει 4 μέτρα ο δρόμος δοθούν κάποια επιπλέον τ.μ. η και αν δοθούν πολλά μέτρα κάνοντας τον δρόμο 5 η 6 μέτρα μπορείς να έχεις κάποια αύξηση συντελεστή δόμησης για τα προκύπτοντα οικόπεδα η άλλο όφελος???

Link to comment
Share on other sites

Αυτο πουλες για τα παραπανω απο τα 4 μετρα παραχωρησης και το κερδος απο αυτο, αναφερόταν στο ΠΔ ΦΕΚ 181 Δ (3-5-1985) στο αρθρο 6 παρ.4 :

4. Επιτρέπεται σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα αύξηση της δομήσιμης επιφανείας τους εφόσον τμήμα του οικοπέδου αφήνεται ως ενιαία έκταση κατά μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου και παραχωρείται στην κοινότητα χωρίς αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου. Η αύξηση της δομήσιμης επιφάνειας υπολογίζεται σε ποσοστό 30% της επιφάνειας του παραχωρούμενου τμήματος του οικοπέδου και προστίθεται στην συνολική δομήσιμη επιφάνεια που αντιστοιχεί στο οικόπεδο πριν από την αφαίρεση του παραχωρούμενου τμήματος του. Η παραπάνω αύξηση της δομήσιμης επιφάνειας δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από 300 τ.μ. Η κάλυψη του οικοπέδου δεν μπορεί να υπερβεί το 70% της επιφάνειας που απομένει ύστερα από την αφαίρεση του παραχωρουμένου τμήματος του. Το τμήμα του οικοπέδου που παραχωρείται πρέπει να είναι κατάλληλο για διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων. Η παραχώρηση του τμήματος οικοπέδου εγκρίνεται με απόφαση του οικείου Νομάρχη, που εκδίδεται μετά από γνώμη του κοινοτικού συμβουλίου και του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου. Η παραχώρηση γίνεται με συμβολαιογραφική πράξη η οποία συντάσσεται και μεταγράφεται μετά την έκδοση της απόφασης του Νομάρχη, η οποία και μνημονεύεται στη συμβολαιογραφική πράξη. Η συμβολαιογραφική πράξη αποτελεί απαραίτητο στοιχείοι για την έκδοση της άδειας ανέγερσης οικοδομής με αυξημένη δόμηση στο εναπομένον μετά την παραχώρηση οικόπεδο.

 

Ομως με το Ν3937 ΦΕΚ 60 Α 31-3-2011 και στο αρθρο 35 καταργηθηκε το παραπανω:

2. Οι παράγραφοι 2, 3 και 4 του άρθρου 6 του από 24.4−3.5.1985 π.δ. (ΦΕΚ 181 Δ΄), όπως ισχύει, καταργούνται.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο πουλες για τα παραπανω απο τα 4 μετρα παραχωρησης και το κερδος απο αυτο, αναφερόταν στο ΠΔ ΦΕΚ 181 Δ (3-5-1985) στο αρθρο 6 παρ.4 :

 

Σωστά λες ότι οι συγκεκριμένες παρ. καταργήθηκαν, αλλά, για να είμαστε ακριβείς, η παραπάνω φράση θα ήταν σωστή με τη διατύπωση "Αυτά που λες για την παραχώρηση τμήματος του οικοπέδου με σκοπό τη δημιουργία δρόμου ..."

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡ η παρ. 4 αναφεροταν σε αρτια και οικοδομησιμα οικοπεδα με προσωπο σε δρομο που αν παραχωρουσαν και αλλο τμημα στο προσωπο τους ειχαν το κερδος που περιγραφει.Αυτη η παρ. ειναι μια απο αυτες που καταργηθηκαν και στο περιεχομενο της αναφεροταν ο frou70.Αυτο που λες ειναι μια γενικοτερη διασταση του θεματος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι, η απόφαση 1828/2008 του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική όλη τη φιλοσοφία του πδ για την παραχώρηση λωρίδων γης από οικόπεδο εντός οικισμού <2000, προκειμένου να δημιουργηθεί δρόμος και όχι, μόνον, τη διάταξη για τη διάνοιξη δρόμων πλάτους >4μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.