Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αναπαλαίωση κατοικίας


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ενα σπίτι πέτρινο 90 περίπου χρώνων το οποίο θέλω να κάνω αναπαλαίωση, ο εργολάβος μου ήρθε το έριξε μια ματιά και μου είπε οτι γενικότερα δεν έχει προβλήματα και ίσως απλώς να χρειαστεί κάποιες ''ενέσεις'' ενύσχησης..η αρχιτέκτονας μου πρότεινε να σηκωσω οροφο απο πανω ετσι ωστε να γινει πιο μεγαλο το σπιτι (μεζονετα) και να βαλω αντι τσιμεντο ξυληνο δαπεδο και στους τοιχους ytong.

Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης,

1)μπορουν να γίνουν ολα αυτα χωρις να γινει ακτινογραφια του κτιριου με καποια μηχανηματα ετσι ωστε να ειμαστε σίγουροι οτι ολο αυτο θα ειναι ασφαλες για μας?

2)γινεται πανω απο ενα κτιριο να φτιαξεις εναν οροφο χωρις να κανεις κολονες ή οτι χρειαζεται τελοςπαντων

3)το κοστος για να κανω τον οροφο μου ειπε οτι θα ανεβει γυρω στα 15000ε πολυ χοντρικα ,ειναι αυτη η τιμη λογική ή εμενα μου φαινεται λιγο για εναν ολοκληρο οροφο?

 

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και ζητω συγνωμη αν το ποστ μου ειναι πολυ μεγαλο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1. Επρεπε να στραφείς σε πολιτικό μηχανικό. Ο ποιό ειδικός για να σου πεί αν αντέχει και τι χρειάζεται είναι πολιτικός μηχανικός, ακόμα καλύτερα άμα είναι εξειδικευμένος στα πέτρινα και τις αναστηλώσεις.

2. Σωστά στράφηκες σε αρχιτέκτονα, ο ποιό ειδικός για να σου κάνει το σχέδιο και να επιλέξει υλικά είναι αρχιτέκτονας.

3. Την τιμή δεν μπορώ να την ξέρω πρέπει να μου πεις πόσα τετραγωνικά είναι η προσθήκη για να σου πω αν είναι καλή.

4. Μην ακούς εργολάβους, σε μηχανικούς γρήγορα!!!!!!!!

5. Μην ανυσηχείς ότι μπερδεύει αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός, κανονικά χρειάζονται και οι δύο και αν εκδόσεις οικοδομική άδεια που υποχρεούσαι θα πρέπει να βρείς και πολιτικό και αρχιτέκτονα, μπορεί κάποιος να σου πει ότι αναλαμβάνει και τις δυο διαδικασίες... και σωστό θα είναι αν εξειδικεύεται.

Μπορεί να μην σε απαχολεί το θέμα τιμής και να σε απασχολεί η αισθητική των υλικών, το σύμπλεγμα φόρμων, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κ. α. που επιλύουν οι αρχιτέκτονες ή μπορεί να θες να κάνεις την δουλειά σου οικονομικά οπότε να στραφείς σε ένα ειδικό που να έχει ξανασχοληθεί με παρόμοιο έργο.

Ζήτα να δεις το έργο του.....

6. Μην το ξεχάσω. Κακώς πήγες σε μάστορα, ο ειδικός για να μην σου πέσει στο κεφάλι, να εκδώσει την άδεια και που φέρει την ευθήνη είναι ο μηχανικός.....

Link to comment
Share on other sites

bedrock

 

αφού πας σε Πολ. Μηχανικό ο οποίος και προβεί σε μια πρώτη εκτίμηση της λιθοδομής τότε μπορεί ο ίδιος να απαιτήσει μη καταστροφικούς ελέγχους. Οι έλεγχοι αυτοι αποσκοπούν α) στην ακριβη εύρεση των προβλημάτων, β) τον εντοπισμό των θέσεων για τις ενέσεις και γ) για τον ποιοτικό έλεγχο των ενέσεων. Μπορεί ο εργολάβος να είπε μερικές ενέσεις αλλα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και μπορούν να αποβούν καταστροφικά.

Link to comment
Share on other sites

καταρχας σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ειναι μεγαλη βοηθεια,

στο πρωτο ποστ εκανα ενα λαθος βιασυνης και συγχησης μες το μυαλο μου ,δεν πηγα σε εργολαβο σε μηχανικο πηγα ο οποιος εφερε και συναδελφο αρχιτεκτονα -μηχανικο για να κανει και εκεινος μια δευτερη εκτιμηση.Η ανησυχια μου ειναι κατα ποσο μπορει ενας εμπειρος μηχανικος με τη βοηθεια του αρχιτεκτονα/μηχανικου που απο ο,τι ειπε εχει ξανασχοληθει με την πετρα,μπορουν να εκτιμησουν την βιοσημοτητα του κτηριου χωρις καποια οργανα μονο με το ματι κοινως.Μπορω να εμπιστευτω την εμπειρια τους χωρις να κανουν αυτοψια με καποια μηχανιματα (δεν γνωριζω και πως ακριβωσς γινεται).

 

μαλιστα να προσθεσω οτι ο δευτερος μου ειπε οτι μπορει να αναλαβει και ολο το εργο της αναπαλαιωσης με το κλειδι στο χερι,πως θα ειμαι σιγουρη αν το κανω ετσι οτι εχει προβει σε ολες τις απαραιτητες ενεργιες ετσι ωστε το σπιτι μου να ειναι κατοικισημο με ασφαλεια?

Link to comment
Share on other sites

Οι μη-καταστροφικοί έλεγχοι μπορούν απο την μία να πούν οτι δεν υπάρχει σοβαρά πρόβλημα και απο την αλλη οτι υπάρχει πρόβλημα. Στην πρώτη περίπτωση θα χαρείτε και θα πείτε τσάμπα τους πλήρωσα αφου ο μηχανικός μου το είχε πεί και στην δεύτερη θα στεναχωρηθείτε διότι θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα. Ξεκαθαρίζω λοιπον οι έλεγχοι δίνουν την πραγματικότητα που κάποιοι την θέλουν και κάποιοι όχι.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται μελέτη και ανάλυση. Οι έλεγχοι θα αποδώσουν τα μηχανικά χαρακτηριστικά της τοιχοποιίας και θα δείξουν τα τρωτά σημεία όπως και -σε γενικές γραμμές - τον τρόπο επέμβασης.

Link to comment
Share on other sites

αυτοι οι ελεχγοι που λετε γινονται με καποια μηχανιματα? γιατι δεν μου ανεφερε κανενας απο τους δυο κατι τετειο? ισως εγω να μην καταλαβα, θελω να κανω τους ελεγχους αυτους αλλα πως θα ξερω οτι εγιναν ετσι οπως πρεπει?

Link to comment
Share on other sites

Θεμελίωση έχει? αν ναι σε τι κατασταση είναι ώστε να αντέξει και ενδεχόμενο Β' όροφο;. Η υφιστάμενη πλάκα οροφής είναι από μπετό; Έχει την απαραίτητη αντοχή για να γίνει βατή;

Χρονολογία κατασκευής και περιοχή; Τύπος Εδαφους;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ bedrock

 

εδω ισχύει οτι πληρώσεις παίρνεις. Η εταρία Α ελέγχων που ξέρει τι κάνει και πως, έχει πιστοποιήσεις, τηρεί προδιαγραφές, κατάλληλο εξοπλισμό, προσωπικό και το κάνει ουδέτερα απο τον κάθε μηχανικό και εργολάβο το χρεώνει 100 και η άλλη που απλά το κάνει με κάτι απο τα παραπάνω 30.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.