Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση χρήσης γης


Recommended Posts

Χαιρετώ! Για τη χορήγηση βεβαίωσης χρήσης γής για έκδοση απαλλακτικού άδειας λειτουργίας απαιτείται τοπογραφικό διάγραμμα. Σε περίπτωση που η επιχείρηση βρίσκεται εντός οικισμού προυφιστάμενου του 1923 το διάγραμμα αυτό πρέπει να είναι εξαρτημένο?

Ευχαριστώ, όπως πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάνει ξανά τέτοιο τοπογραφικό αλλά γνώμη μου είναι ότι οτιδήποτε τοπογραφικό πρέπει να έχει και κάποια εξάρτηση. Τώρα στους προϋφιστάμενους του 23 οικισμούς δε χρειάζεται κανονική εξάρτηση.

Ακόμη και από κάποιο γενικότερο χάρτη πχ οριοθέτησης οικισμού ή ακόμη και από το google μπορείς να κάνεις μια εξάρτηση με ακρίβεια αρκετών μέτρων.

Για τους όρους δόμησης και χρήσεις γης ισχύει ότι προβλέπει το ΠΔ για τους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.

Link to comment
Share on other sites

thanks. το οτι τρέχει ΓΠΣ στην περιοχή το ανακάλυψα με ψαξιματάκι στο net (τελικά ότι καλύτερο για το μηχανικό και δη το νέο). θα προσπαθήσω να βρώ καμιά στάση του δήμου, μέχρι στιγμής οι πολεοδομίες -αντιθέτως με εμπειριές αρκετών συναδέλφων- μου 'χουν φερθεί άψογα. Το google το χρησιμοποιώ κυρίως για να μπορώ να προσανατολιστώ στο ψάξιμο των τριγωνομετρικών μου, να μπορώ a priori να τσεκάρω ορατότητες για μέτρησεις (ιδίως σε περιοχές που δεν έχει ξανατύχει να δουλεψω) καθώς και να έχω μια πρώτη καλή αίσθηση του πεδίου πέραν της αναγνωριστικής. άλλωστε νομίζω ότι to gps χειρός (explorist 500) σε κοντινή ανοιχτωσιά ίσως έδινε καλύτερη ακρίβεια. δεν ξέρω ακόμη, ίσως το χρησιμοποιήσω για οδοιπορικό σκαρίφημα, κάπου στο site διάβασα ότι οι πολεοδομίες το δέχονται.Ειδάλλως θα πάρω τα όρη τα βουνά..ευχαριστώ κ πάλι.

 

υ.γ. με τις αμοιβές ξέρει κανείς τι κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, γιατί διαφέρει ανάλογα και με την πολεοδομία, ότι εφ' όσον γράψεις στην αίτηση ότι την βεβαίωση χρήσης γής την θέλεις για την έκδοση οικ. άδειας, δεν χρειάζεται η κατάθεση αμοιβής σ' αυτό το στάδιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.