Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΕΠΟ για υδροτριβείο


Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Μήπως έχεις ασχοληθεί κάποιος με την έκδοση άδειας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για υδροτριβείο?

Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιά κατηγορία ανήκουν και με βάση ποιες δυναμικότητες (Α2, Β3 ή β4 κλπ). Έχω κοιτάξει στα βιομηχανικά αλλα δεν βρήκα κάπου την σχετική δραστηριότητα.

Σας ευχαριστώ.

 

 

Δεν βάζουμε κεφαλαία στους τίτλους!

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το υδροτριβείο δεν παράγει κάτι, απλώς με την ορμή του νερού που το κατευθύνουμε σε κατάλληλα διαμορφωμένους λάκους, μπορεί και πλένει χαλιά, φλοκάτες κλπ μόνο με τη πίεση του νερού.

Το νερό συνήθως προέρχεται απο φυσική πηγή ή με άντληση απο ρέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε μόνο για υδροτριβείο χωρίς άλλες εγκαταστάσεις πχ γεώτρηση δε νομίζω να βρεις κάτι τέτοιο. Το θέλεις για άδεια χρήσης νερού? Περιέγραψέ μας την εγκατάσταση, έχει μηχανικό εξοπλισμό και τι? Κάνε ένα ερώτημα στην περιφέρεια να το κατατάξουν αυτοί σε κατηγορία ή να σου πουν αν απλά κάνεις Περιβαλλοντική Έκθεση για να πάρεις απαλλαγή από ΕΠΟ.

Link to comment
Share on other sites

Ρωτώντας λίγο στις υπηρεσίες καταλήξαμε στο εξής. Το μόνο μηχάνημα στη διαδικασία είναι το αντλητικό που θα "τραβάει" το νερό απο ρέμμα. Μου είπαν αν είναι κάτω απο 22kw θα το βάλουν στη Β4 για απαλλαγή απο ΑΕΠΟ και απαλλαγή απο άδεια λειτουργίας.

Το πρόβλημα ειναι με τη δ/νση υδάτων που για να μου δώσει και αν την άδεια χρήσης νερού, πρέπει πρώτα να βγεί η ΑΕΠΟ ή η απαλλαγή απο αυτή και μετά θα αποφανθούν. Για να αποφανθούν όμως αυτοί, πέρα απο την ΑΕΠΟ μου ζήτησαν Αναγνωριστική Υδρογεωλογική έρευνα-έκθεση που δεν πληρώνεται ούτε με 10.000€.

Link to comment
Share on other sites

Αναγνωριστική γεωλογική έρευνα - Έκθεση θέλει για την άδεια εκτέλεσης έργου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 43504/2005 για την άδεια χρήσης νερού μόνο, χρειάζεται εκτός από ΕΠΟ, συμφωνητικά κτλ κτλ τα παρακάτω:

 

4. Σε περίπτωση που δεν απαιτείται εκτέλεση έργου, έκθεση που θα περιλαμβάνει τις υδρολογικές και υδρογεωλογικές συνθήκες της περιοχής, ανάλογα με τη χρήση.

 

6. Στοιχεία για την ποιότητα του νερού και την καταλληλότητά του για τη συγκεκριμένη χρήση που αναφέρεται στην αίτηση (π.χ. χημική και μικροβιολογική ανάλυση νερού από πιστοποιημένα εργαστήρια).

 

(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Δικαιολογητικά για Έκδοση Άδειας Χρήσης Νερού)

Link to comment
Share on other sites

Και όμως μου ζήτησαν την αναγνωριστική υδρογεωλογική έρευνα για την άδεια χρήσης νερού και είναι και αμετάπιστοι. Μιλάμε για δραστηριότητα που αντλεί απο επιφανεικό νερό, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση γεώτρησης.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 43504/2005 - Άρθρo 6-Κατηγορίες και στοιχεία της άδειας

2. Στις άδειες χρήσης νερού καθορίζονται τουλάχιστον:

α. Η διάρκεια ισχύος της άδειας.

β. Οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης του νερού (όπως ότι η χρήση είναι μόνο για ύδρευση ή άρδευση, ότι επιβάλλονται συγκεκριμένοι όροι προστασίας της υδροληψίας κ.λπ.).

γ. Η χορηγούμενη ποσότητα του νερού με τον καθορισμό ανωτάτων ορίων.

δ. Η χρονική περίοδος χρήσης του νερού σε ετήσια βάση.

ε. Η προέλευση του νερού και ο τρόπος παροχής του (επιφανειακό ή υπόγειο, σύνδεση με δίκτυο, άντληση κ.λπ.).

ζ. Οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις ανάκλησης, τροποποίησης, κατάργησης ή ανανέωσης της άδειας.

η. Οι υποχρεώσεις του χρήστη.

 

Η Δ/νση υδάτων θα σου ζήτησε μια αναγνωριστική υδρογεωλογική μελέτη σύμφωνα με τη γεωλογία, την υδρογεωλογια και τους περιορισμούς της περιοχής που ενδιαφέρεσαι.

«Απαγορευτικά, περιοριστικά και λοιπά ρυθμιστικά μέτρα για την προστασία και διαχείριση επιφανειακών και υπογείων υδάτων του Νομού……ταδε» ώστε να προχωρήσουν για τη άδεια χρήσης νερού από ρέμα, εάν επιτρέπετε !!!

 

π.χ. Απαγορεύεται η άντληση από τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη οποιονδήποτε ποσοτήτων νερού και για οποιονδήποτε λόγο πλην της πυρόσβεσης (κοινή υπουργική απόφαση 6919/11.2.2004 άρθρο 4 παρ. 5)

 

επίσης: Απαγορεύεται η χρήση επιφανειακού νερού για άρδευση από ποτάμια ή ρέματα χωρίς άδεια, η οποία όμως για να χορηγηθεί, πέραν των προβλεπομένων στην υπ’ αριθμ. 43504/2005 κοινή υπουργική απόφαση, θα πρέπει να υποβληθεί πλήρης και τεκμηριωμένη υδραυλική και υδρογεωλογική μελέτη.

 

πάντως μιλά με ένα γεωλόγο της περιοχής σχετικό με αδειοδοτησεις γεωτρήσεων και άδειες χρήσης νερού, πιστεύω ότι η τιμή θα είναι πολύ μικρότερη 10.000€

Link to comment
Share on other sites

Για την εν λόγω γεωλογική μελέτη έρευνα η τιμή θα κινείται λίγο κάτω από 1000ρικο.

Είναι γεγονός βέβαια ότι η εργασία έχει να κάνει κυρίως με χρήση νερού. Επομένως όλη η ιστορία είναι αυτή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.