Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά με Leasing


Recommended Posts

Ως κατασκευαστής ήθελα να ψάξω λίγο το θέμα με τους αγρότες.

Μπήκα λοιπόν στη σελίδα της Αγροτικής Τράπεζας στο τμήμα του Leasing.

Ακούστε λοιπόν ποιες οι προϋποθέσεις για Leasing από την Τράπεζα (και φυσικά με ενδιέφερε το θέμα των αγροτών). Φυσικά το βλέπω από τη μεριά του κατασκευαστή.

 

1. Να έχει ISO ο κατασκευαστής

 

2. Η εκταμίεσυη γίνεται μετά τη σύνδεση με τη ΔΕΗ - ΟΛΟΥ του ποσού, και σε περίπτωση που υπάρξει προκαταβολή δίνεται στην Τράπεζα ισόποση εγγυητική !!!!!

 

3. Με το πέρας κατασκευής των εργασιών ζητείται από τον Κατασκευαστή Εγγυητική Καλής Απόδοσης ίσης με το 10% του Προϋπολογισμού, διάρκειας 12 μηνών από τη διασύνδεσή του με τη ΔΕΗ

 

Με αυτόν τον τρόπο δίνω κι εγώ Leasing κύριοι Κυβερνούντες που έχετε δώσει στις Τράπεζες 100 δις ευρώ σε μετρητό και εγγυήσεις. Προπληρώνω όλον τον εξοπλισμό, περιμένω τη ΔΕΗ να συνδέσει και πληρώνομαι μετά? Και σας δίνω και εγγυητική 10%?

Και εσάς το ρίσκο σας για το οποίο θα πληρωθείτε τον τόκο του κεφαλαίου ποιο είναι?

 

Ρε ουστ ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν παρ' όλα αυτά θελήσει κάποιος να κάνει αίτηση θα απορριφθεί. Η αγροτική δεν δίνει κανένα δάνειο για φωτοβολταϊκά. Ασχέτως με το τι αναφέρετει στο site.

Link to comment
Share on other sites

1. δηλαδή να μην έχει ISO ο κτασκευαστής?

 

2. προσωπική εμπειρία. .Βγήκε το δάνειο 25% για την παραγγελία του εξοπλισμού, ο εξοπλισμός έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση γιατί ο κατασκευαστής είναι μικρός και δεν έχει stock, αντιστοίχως οι προμηθευτές προτιμούν να δώσουν μεγάλη προταιρεότητα στους μεγάλους κατασκευαστές. Το δάνειο όμως τρέχει, Ποιος το πληρώνει η τράπεζα? δεν νομίζω? Πάντως έτσι προστατεύεται ο πελάτης που θέλει να κατασκευάσει πάρκο.

3, και έτσι πάλι προστατεύεται ο πελάτης. Αλλιώς όποιος θέλει μπορεί να πει ότι κατασκευάζει πάρκο, παίρνει τα λεφτα και την κάνει. Ετσι όμως αν υπάρξει πρόβλημα είναι πιθανό να βγούν τους πρώτους 12 μήνες.

 

Πάντως δεν το συζητάμε, συμφέρει τις μεγάλες εταιρείες, Αλλά προστατεύει και κάπως περισσότερο τους πελάτες της εκάστοτε κατασκευαστικής

Link to comment
Share on other sites

kostinio να σε ρωτήσω κάτι?

 

Τους χαμένους τόκους του κατασκευαστή ποιος θα τους πληρώσει?

Την εγγυητική 10% για 12 μήνες ποιος θα την πληρώσει?

 

Και τελικά ποιο το ρίσκο της Τράπεζας για το οποίο ο επενδυτής θα πληρώσει 8% και βάλε επιτόκιο?

 

Βάλτα όλα κάτω και πες μου ένα έργο αξίας 250.000€ πόσο θα κοστίσει τελικά στον επενδυτή

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω ότι το κόστος θα ανέβει. Μα αν υπάρξει προκαταβολή, χωρίς εγγυητική τι εμποδίζει τον κατασκευαστή να "ρίξει" το επενδυτή, επομένως και μετά την τράπεζα. Εφόσον η μόνη εγγύηση που μπαίνει είναι η εκχώρηση σύμβασης? Κάνεις κοστολόγηση και βγάζεις πόσο θα ανέβει, αλλά πες μου έναν άλλο τρόπο να προστατευτεί ο επενδυτής απο αφερέγγυους κατασκευστές. Βλέπεις τι κυκλοφορεί έξω?. Ολοι λένε ότι φτιάχνουν πάρκα πλέον και όλοι έχουν κατασκευάσει πάνω απο 500 kw? που είναι και δεν τα βλέπουμε?

Link to comment
Share on other sites

εννοείς αν θα πάρει το δάνειο απο την τράπεζα όταν θα μπεί σε λειτουργία το πάρκο και όχι προκαταβολή? Αν είναι σωστός και όπως λένε όλοι ότι είναι δεν έχουν πρόβλημα στην προμήθεια υλικών και κατασκευάζουν το πάρκο σε ένα μήνα ποιο το πρόβλημα της εγγυητικής? Οι τόκοι για ένα μήνα που θα χάσει? μηδαμινοί. δίνει εγγυητική για να πάρει προκαταβολή και έτσι αναγκάζεται να κατασκευάσει το πάρκο γρήγορα ώστε να μην τρέχει το δάνειο χωρίς να παράγει ενέργεια. μα πες μου αν δεν δώσει εγγυητική πως θα εξασφαλιστεί ο επενδυτής? Απο την άλλη αν δεν δώσεις εγγυητική αν λες ότι μπορείς να κατασκευάσεις πάρκο σε ένα μήνα κατι μου "βρωμάει". Βέβαια αν το κάνεις τότε εμπιστεύεσαι την τράπεζα να σε πληρώσει, αν δεν σε πληρώσει τότε, υποτίθεται θα έχεις βάλει εσύ τα λεφτα άρα θα κάνεις και την τράπεζα. Κάνε προσύμφωνο αν δεν σου δώσει η τράπεζα τα χρήμτα να εισπράτεις πρώτα εσύ με τόκο και μετά ο πελάτης

Link to comment
Share on other sites

kostinio ασχολείσαι με την κατασκευή?

Το γνωρίζεις ότι τα υλικά όλα προπληρώνονται?

Το γνωρίζεις ότι η ΔΕΗ δεν έχει μετρητές?

Το γνωρίζεις τι σημαίνει εγγυητική? Τι κόστος έχει?

Τα γνωρίζεις όλα αυτά?

Link to comment
Share on other sites

τα υλικά προπληρώνονται. Παίρνεις προκαταβολη, δίνεις εγγυητικη και πληρώνεις για ένα μήνα, εφόσον όλοι οι κατασκευαστές δίνουν περιθώριο ένα μήνα παράδοσης του έργου.

και ξαναλέω θα ανέβει το κόστος ΝΑΙ. Αλλά εφόσον ο κατασκευαστής τα κάνει όλα όπως τα λέέι, δηλαδη γρήγορα και σωστά το κόστος δεν είναι υπερβολικά μεγάλο, όμως ξαναλέω υπάρχει.

Τώρα πες μου εσύ σε παρακαλώ πως να προσταυτευτεί ο επενδυτής απο αφερέγγυους κατασκευαστές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.