Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά με Leasing


Recommended Posts

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που ειναι διατεθιμένος να πληρώσει τα 60-80 χιλ. ευρώ επιπλέον για τον ΦΠΑ;Γιατι με το Leasing δεν παιρνεις απαλλαγή, ή έχω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Ο κατασκευαστής είναι επιλογή του επενδυτή.

Ο κατασκευαστής πώς είναι προστατευμένος?

 

Ορισμένες τράπεζες λένε ότι έχουν δικό τους κατασκευαστή.

Πάντως στην ΑΤΕ δεν έχουν δικό τους κατασκευαστή και τον επιλέγει ο πελάτης. Μου είπαν ότι δίνουν δάνειο μέχρι και το 85% του έργου. Όταν τους είπα ότι θέλω να κατασκευάσω ένα των 20 kW μου είπαν γιατί θέλεις τόσο μικρό.

 

Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη... και τα πράσινα ...

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια η ΑΤΕ Leasing χρηματοδοτεί όλον τον εξοπλισμο , μα αποκλειστικα αυτόν κι όχι τις εργασίες. Και επίσης δεν δέχεται το κόστος του εξοπλισμου να υπερβαινει το 85% του συνολικου.

Link to comment
Share on other sites

Ο κατασκευαστής είναι επιλογή του επενδυτή.

Ο κατασκευαστής πώς είναι προστατευμένος?

 

Αρα ο πελάτης δεν προστατεύεται, άρα και η τράπεζα η οποία δίνει δάνειο με εξασφάλιση μόνο το συμβόλαιο κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη επιχειρηματική κίνηση.

Συνεπώς θα διαλέγει κατασκευαστή χωρίς πρόβλημα ρευστότητας, δηλαδή μεγάλες εταιρείες με χρόνια εμπειρίας τις οποίες τις ξέρουν και οι τράπεζες και τις εμπιστεύονται, και μπορούν να δώσουν εγγυητικές

και οχι κατασκευαστές, εν μια νυχτί, οι οποίοι δεν μπορούν να δεσμευτουν για μια εγγυητική 1 μηνα, μέσα στον οποίο θα κατασκευάσουν το παρκο. Ετσι πως είναι τα πράγματα και έχουν προκύψει δεκάδες κατασκευαστές, πες μου ποιον θα προτιμήσει ο πελάτης? Θα προτιμήσει αυτόν που θα έχει τους λιγότερους κινδύνους και θα εξασφαλίσει και χρηματοδότηση.

και για ποια προστασία μιλάμε πάλι? εφόσον υποθέτουμε πως δίνει εγγυητική για ένα μήνα μόνο, δηλαδη για όσο λέει ότι θα κατασκευάσει το πάρκο. Ετσι προστατεύεται και ο κατασκευαστής και οι άλλοι όμως, εφόσον παίρνει την προκαταβολή σημαίνει πως εγκρίθηκε το δάνειο κατασκευάζει το πα΄ρκο και παίρνει και τα άλλα

Link to comment
Share on other sites

Για ποιον ένα μληνα μιλάς?

Εδώ η ΔΕΗ δεν έχει συνδέσει πάρκα έτοιμα για 3 μήνες λόγω έλλειψης μετρητών.

Μαζί με παραγγελία και στήσιμο μιλάμε για ένα εξάμηνο.

Ξέρεις τι κόστος έχει εγγυητική 250.000 € για έξι μήνες?

Και επαναλαμβάνω: ποια η εγγύηση που έχει ο κατασκευαστής και ποιο το ρίσκο της Τράπεζας?

Link to comment
Share on other sites

η εγγυητική κατασκευήγ διαρκεί όσο το η κατασκευή του έργου και μέχρι να συνδειθεί (10% του έργου)

η εγγυητική καλης λειτουργία 1 έτος απο την σύνδεση (10% το κόστους)

το κόστος εγγυητικής είναι 3ο/000 το εξάμηνο (περίπου για τα 250 είναι 1500€) αλλά το σημαντικό θέμα είνια η ρευστότητα (το να έχεις παρκαρισμένα 250κ στην τράπεζα)

αν ο πελάτης δεν έχει να βάλει μια τοτε η ΑΤΕ΅είναι μονόδρομος και ο κατασκευαστής θα πρέπει να χορέψει στο δικό τους ρυθμό.

οι λοιπές τράπεζες έουν να δώσουν για έργα χρήματα, this is the million dollar question:)

Link to comment
Share on other sites

JSK αυτό ακριβώς εννοώ. στα 250.000 αν βάλεις μέσα και το κοστος των εγγυητικών 1500-2000 δεν νομίζω να είναι αποτρεπτικό για ένα επενδυτή.

Οπως λες το σημαντικό είναι να έχεις παρκαρισμένα στην άκρη αυτά τα χρήματα, κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν λίγες εταιρείες. Και σε αυτό νομίζω αποσκοπούν οι τράπεζες, οι οποίες είναι μεγάλες, έχουν χρόνια στο χώρο και τις ξέρουν και οι τράπεζες.

Οσο μιλάω με επενδυτές όλοι , μα όλοι σκέφτονται αυτές τις λύσεις. δηλαδή να βρούνε κατασκευαστές οι οποίοι θα έχουν αυτά τα κρητίρια , εφόσον διαφορετικά δεν βλέπω άλλο τρόπο να προστετευτεί κάποιος ο οποίος παίρνει δάνειο 250.000

Chris δεν μπορώ να καταλάβω πιο ρίσκο του κατασκευαστή εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Η Τράπεζα θα δώσει εγγυητική Καλής Πληρωμής στον κατασκευαστή?

Ποιος εγγυάται ότι ο Κατασκευαστής θα πληρωθεί μετά από 5 και 6 μήνες?

Link to comment
Share on other sites

Η Τράπεζα θα δώσει εγγυητική Καλής Πληρωμής στον κατασκευαστή?

Ποιος εγγυάται ότι ο Κατασκευαστής θα πληρωθεί μετά από 5 και 6 μήνες?

1. Αν πάρεις προκαταβολή αναγκάζεται να σου δώσει και τα υπόλοιπα, αλλιώς δεν μπορεί να απαιτήσει να πληρωθεί την προκαταβολή που σου έχει δώσει.

2.Οι χρόνοι που θα εισπραχτούν τα χρήματα διευκρινίζονται σαν όροι του συμβολαίου του δανείου. Αν δεν τηρήσει αυτά που λέει δεν τηρείς και εσυ.

Θέλω να σου πω πάντως πως έχω παράδειγμα συγγενικό μου πρόσωπο πως την πάτησε με κατασκευαστή και αναγκάστηκε να δώσει 15.000 παραπάνω για να του τελειώσουν την δουλειά. Είχαν πάρει προκαταβολή και μετά συνέχεια έκαναν καθυστερήσεις, όμως το δάνειο πίεζε και οι τόκοι τρέχανε. Αν υπήρχαν αυτά όμως δεν θα είχε πάθει κάτι τέτοιο. Ξαναλέω πως ναι, ευννοεί τις μεγάλες εταιρείες και δεν μπορεί να συναγωνιστεί κάποιος μικρός, ίσως άδικο, όμως δεν μπορώ να βρώ έναν τρόπο να προστετευτεί ο πελάτης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.