Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά με Leasing


Recommended Posts

Αν ψάχνεις για αγρότες χλωμό σε βλέπω,

το έχω ψάξει με Εμπορική και Alpha και πήρα αρνητικές απαντήσεις.

Βέβαια το τραπεζικό τοπίο είναι σε φάση αναδιάταξής οπότε ότι λέμε σήμερα αύριο μπορεί να μην ισχύει.

Για την Εμπορική και για επενδυτές θέλει εμπράγματες, η ΑΤΕ leasing για επενδυτές θέλει SPV δηλαδή εταιρία ειδικού σκοπού η οποία θα τρέξει το PV

ακριβώς 1 έτος πρίν είχαμε κάνει έργο για πελάτη με leasing με 5,1% και προσημείωση το ακίνητο, κάτι το οποίο σήμερα φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Link to comment
Share on other sites

επιγραμματικά τι όρους έχει;

 

Καλύτερα πάρε τηλέφωνο για ενημέρωση γιατί οι τελευταίες επαφές που είχα με αυτούς ήταν πριν κανά τρίμηνο...κι αυτά αλλάζουν ξέρεις κάθε βδομάδα..

Link to comment
Share on other sites

Alpha και Εurobank ειναι οι πλεον αφιλόξενες για ΦΒ τράπεζες. Η Εμπορική μεχρι πέρισυ κάτι ειχε να παρουσιάσει, φέτος ουδέν.

Για την ΑΤΕ leasing ομολογώ πως το μονο που γνώριζα ειναι η εγγυητική ενός έτους του κατασκευαστή μετά τη συνδεση (και άλλη μια πριν τη σύνδεση). Για εταιρεια ειδικου σκοπου δεν ανέφερεται πουθενά οτι χρειάζεται ,ουτε ο "υπευθυνος" ενημέρωσε για κάτι τέτοιο.Φαίνεται υπάρχουν πολλοι κρυφοι όροι. Τι ακριβώς ειναι η εταιρεια ειδικου σκοπου και πιο ρόλο έχει;

 

Το πρωί μίλησα με leasing Εθνικής, δεν ξέρω αν τους έχεις συζητήσει, πάντως θεωρώ οτι δεν ειναι λυση απο αυτές που απορρίπτονται από το πρώτο λεπτό.

 

@Mixalis tsi , ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

To SPV (Special Purpose Vehicle) ¨η εταιρία ειδικού σκοπού είναι αυτή που συστήνεται για να εκτελέσει ένα έργο, αυτό όπως ανέφερα και παραπάνω δεν αφορά αγρότες αλλά επιτηδευματίες, τα περισσότερα έργα Φ/Β έχουν γίνει απο ΟΕ ή ΕΠΕ ή ΜΕΠΕ με μόνη δραστηριότητα αυτή της εκμετάλευσης Φ/Β, αυτό είναι το SPV.

Πρόσεξε τώρα την διαφορά, αν μια εταιρία διαθέτει μια στέγη και έχει υποθυκευμενο το ακίνητο τότε το risk assesment προβάλει πιθανούς κινδύνους στο να πάει η πρώτη τράπεζα και να ρουφήξει το ακίνητο και μαζί και την επένδυση Φ/Β ενώ αν η ίδια εταιρία κάνει ένα SPV ενοικιάσει την στέγη απο την μαμά εταιρία τότε υπάρχει θέμα να πάρει η πρώτη τράπεζα το ακίνητο (λόγω προστασίας του ενοικιαστή) απλά σε αυτή την περίπτωση ίσως υπάρχει όρος να μην μπορεί να ενοικιάσει σε άλλον το κτίριο ή μέρος αυτού.

Η Εθνική Leasing φαντάζομαι ότι θα θέλει αντίστοιχα πράγματα με αυτά που ζητά και η Εθνική Τράπεζα δηλαδή 25-75 με το πρώτο κατατεθειμένο κατά την φάση αξιολόγησης του δανείου.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να γίνει μισθωση στέγης με 20 ετή διάρκεια χωρίς να γίνει συμβολαιογραφικη πράξη και χωρίς σαφή αναφορά σε περιορισμούς που πηγάζουν από υποθήκευση; Και γιατί ειναι μόνο η Leasing που θέλει να καλυφθει από αναποδιές κι όχι οι Τράπεζες; Απαιτούν κι αυτές SPV σε περίπτωση υποθηκευμένου ακινήτου; Φιλε jsk ,περισσότερο από αρρωστημένη περιέργεια σε βασανίζω με τις ερωτήσεις μου, καθώς το ενδιαφέρον μου για χρηματοδότηση leasing επικεντρώνεται σε αγρότες -ιδιώτες όπου ζητήματα SPV ειναι υποθέτω περιορισμένα εως ανύπαρκτα.

Το σχόλιο μου για την Εθνική Leasing σχετίζεται με όρους χρηματοδότησης -επιτόκιο,διάρκεια κλπ- σχετικά με κλασικά πάρκα

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, ειχα μια συζητηση χθες με καποιον συναδελφο για την "αμοιβη" που ζητα η εθνικη για εξεταση φακελου, περι τα 400 ευρω και μου ειπε οτι η και η εμπορικη εχει την ιδια πολιτικη αλλα με πολυ μεγαλυτερη αμοιβη, αυτος αναφερωταν στο ποσο των 3000. Εχει κανεις κανεις καποια καλυτερη ενημερωση? Εγω μεχρι τωρα ειχα επαφη με την πειραιως μονο μιας και ειχε τους καλυτερους ορους αλλα τωρα πλεον θελει 40% ιδια συμμετοχη, κατι που κανει απαγορευτικη ενδεχομενη συνεργασια.

Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω ρωτήσει σε δυο καταστηματα Πειραιώς(πριν μια εβδομάδα) και μου ανέφεραν ίδια συμμετοχή 30%, ενώ πριν 3 μηνες μου ανέφεραν ίδια συμμετοχή 20%.

Το 40% έχω δει να αναφέρεται κατα κόρον στο φόρουμ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα , Τράπεζα Πειραιώς στις 18/08/11 μου μίλησε για 30% συμμετοχή. Αντίστοιχα η Τρ. Αττικής είπε για 40% αλλά με συζητήσιμο επιτόκιο για Μηχανικούς-επενδυτές (χωρίς ακόμα ακριβή νουμερα να αναφέρω)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.