Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση μετασχηματιστή ΜΤ


Recommended Posts

Σε κτίριο έχω δύο δίδυμους μετασχηματιστές συνδεδεμένους (Χ εταιρείας). Κάηκε ο ένας από τους δύο και θέλει αντικατάσταση. Ερώτηση: πρέπει να αντικατασταθεί από Μ-Σ της ίδιας Χ εταιρείας για να είναι συμβατός με τον δεύτερο? Κι αν ναι, γιατί?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να χρειάζεσαι της ίδιας εταιρείας?

Αν αγοράσεις άλλης εταιρείας και έχει τις ίδιες προδιαγραφές, θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλεια. Απλά ίσως η διαστασιολόγηση να είναι διαφορετική και προφανώς να μην μπορεί να γίνει τοποθέτηση αν ισχύει κάτι τέτοιο στο χώρο.

Φυσικά λάβε υπόψην σου αν είναι ανοικτού κλειστού τύπου και άλλα τέτοια.

Τι χαρακτηριστικά έχει ο Μ/Σ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν χρειάζεται να είναι της ίδιας εταιρείας. Μπορείς να διαλέξεις όποια εταιρεία θες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχουν την ίδια τάση βραχυκύκλωσης 4 ή 6% συνήθως και την ίδια συνδεσμολογία τυλιγμάτων, δηλαδή Dyn5 ή Dyn11 (που είναι οι συνηθέστερες). Μπορεί επίσης να έχουν διαφορετική ισχύ (αλλά όχι μεγαλύτερη από κάποια αναλογία) το οποίο δεν το χω δοκιμάσει ποτέ. Καλό είναι να έχουν την ίδια ισχύ, ίδια τάση βραχυκύκλωσης και ίδια συνδεσμολογία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.