Μετάβαση στο περιεχόμενο

Eκπρόθεσμη έκδοση ΑΠΥ


Recommended Posts

Διαπίστωσα σήμερα ότι δεν έχω κόψει απόδειξη για αμοιβή ημιυπαίθριου, του οποίου το τριπλότυπο της τραπέζης γράφει 07-12-2010.

 

Στο βιβλίο εσόδων-εξόδων θα μπορούσα να το διορθώσω, γιατί τα είχα σημειώσει όλα μέχρι τώρα πρόχειρα με μολύβι.

 

Το ίδιο θα μπορούσα να καταθέσω διορθωτική περιοδική φπα και εκκαθαριστική φπα.

 

Το θέμα είναι τι γίνεται με το μπλοκάκι.

 

Σε μία ΔΟΥ μου είπανε ότι σε περίπτωση ελέγχου δεν το γλυτώνω το πρόστιμο των 600 ευρώ, ενώ σε μια άλλη μου είπαν ότι πρέπει να κάταθέσω Β1 (γνωστοποίηση στην πολεοδομία) και να κόψω την απόδειξη τώρα, με παλιά ημερομηνία. Ακόμη και έτσι όμως, λέει ότι είναι στην κρίση του ελέγχου το τι θα πει.

 

 

ΣΟΣ, ποιος ξέρει να μου πει τι να κάνω;;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πρόβλημά σου δεν είναι πότε έγινε η κατάθεση στην τράπεζα. Η εφορία δε θα σε ελέγξει γι αυτό. Αλλά το πότε πλήρωσες το 10% ΦΕΜ. Εσύ το πλήρωσες μεσα στο 2010? ή στο 2011? Επίσης πρέπει να είναι εντός του ίδιου τριμήνου. Δηλαδή οι ΑΠΥ (φαντάζομαι) πρέπει να συμπίπτουν με το φεμ που πλήρωσες στην εφορία ημερολογιακά για να μη γίνονται και μπερδέματα. Λογικά θα πρέπει να κάνεις τροποποιητικές. Και αν δεν έχεις κάνει ακόμα τη φορολογική σου δήλωση ίσως αν δήλωνες ένα φεμ λιγότερο να ελαφρύνει τη θέση σου σε ενδεχόμενο έλεγχο. 1 φεμ λιγότερο δηλαδή χάρισέ τους 23,25 Ε αφού το έχεις πληρωμένο να έχεις και κάποιο ατού και φυσικά κόψε απόδειξη τώρα έστω με παλιά ημερομηνία αν και ούτε αυτό επιτρέπεται. Τώρα το Β1 και τι γνωστοποίηση να κάνεις στην πολεοδομία για 232,53 Ε αμοιβή (και αν είναι και καμιά πολεοδομία χάος) και τι την νοιάζει την πολεοδομία άλλωστε, δεν ξέρω. ΑΠΥ 232,53 + 23%ΦΠΑ έκοψες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.