Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαύρα στίγματα στο ταβάνι


Recommended Posts

γεια σαs, μενω σε ενα σπιτι οπου ειμαι στον 1 οροφο απο πανω εχω κεραμοσκεπη(2οροφοs) που καλυπτει το μισο σπιτι ,το αλλο μισο ειναι πλακα και ακαλυπτο,το προβλημα μαs ειναι οτι στο ταβανι (και στισ γωνιεσ) εχουμε μαυριλεs και μαυρα στιγματα που αν τα σκουπισειs με πανι καθαριζουν και μετα απο λιγεs μερεs ξανα τα ιδια.Τουs ιδιουs λεκεδεs τουs εχουμε και στα δωματεια που απο πανω ειναι η κεραμοσκεπη και λογικα δεν θα επρεπε να περνουν υγρασια απο την ταρατσα

τι πρεπει να κανω για να μονωσο το σπιτι απο πανω και να αποφευγω την υγρασια

να παραθεσω οτι το σπιτι αεριζεται κανονικοτατα,

Link to comment
Share on other sites

Η υγρασία βρίσκει τον τρόπο της να κυκλοφορεί μέσα από πλάκες και κάτω από σοβάδες...μπορεί να εμφανιστεί στα πιο απίθανα σημεία.

 

Ζητήματα υγρομόνωσης/στεγανοποίηση έχουν συζητηθεί αναλυτικά...αφιερώστε λίγο χρόνο να τα διαβάσετε. Συγκεκριμένα βήματα δεν είναι εύκολο να δώσει κανείς από το διαδίκτυο καθώς απαιτείται επιτόπιος έλεγχος και αξιολόγηση. Πάρτε μια ιδέα από όσα έχουν συζητηθεί στο φόρουμ και αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες ρωτήστε κάτι συγκεκριμένο ή απευθυνθείτε σε επαγγελματία.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αυτό είναι υγρασία "εσωτερική" και όχι νερό απ' έξω. Ψέκασε τους λεκέδες με χλωρίνη (σκέτη χλωρίνη, όχι με νερό), σκούπισε με ένα πανί μετά από πέντε λεπτά (δε χρειάζεται παραπάνω) και θα φύγει. Μετά βάψε με χρώμα αντιμουχλικό. Επίσης χρησιμοποίησε αφυγραντήρες στα δωμάτια που έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

pegiavass προφανώς αναφέρεσαι σε φαινόμενο φράγματος υδρατμών.Η λύση που προτείνεις μόνο οριστική κ επιστημονική δεν είναι.

 

Επίσης, είναι άγνωστο αν το πρόβλημα του κυρίου οφείλεται σε έλλειψη φράγματος υδρατμών ή σε υδατοπερατότητα της πλάκας.

 

Απαιτείται αυτοψία από μηχανικό σε κάθε περίπτωση ώστε να διευκρινιστεί σε ποιά περίπτωση ανήκει, κ να δοθεί η αντίστοιχη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Zavi@tee:

Προφανώς η λύση που δίνω δεν είναι επιστημονική, αφού δεν είμαι επιστήμονας

του κλάδου. Δουλεύει όμως.

Αυτές οι "μαυρίλες" είναι μούχλα. Όταν περνάει νερό απ' εξω, έχει άλλα σημάδια. Το έχω πάθει και το ένα και το άλλο......

Βλέποντας την απάντησή σου, όμως, θέλω να κάνω μία πρόταση:

Προτείνω λοιπόν η περιοχή του φόρουμ "Θέματα ιδιωτών" να μετονομαστεί σε "πλήρωσε ένα μηχανικό και μην ψάχνεις δωρεάν λύσεις στο διαδίκτυο" και να είναι μόνιμα κλειδωμένη, ώστε να μην κουραζόμαστε εμείς οι ιδιώτες να γράφουμε.....

Αυτά....

Link to comment
Share on other sites

pegiagass μην το βλέπεις έτσι δεν είναι τόσο απλό εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να το δεί ειδκός, είτε εξειδικευμένο συνεργείο και ναι η συνδρομή του φόρουμ μπορεί να είναι σημαντικότερη αλλά θα πρέπει να κατατεθούν εδώ φωτογραφίες, βίντεο κλιματολογικές συνθήκες, λεπτομέρειες κατασκευής για αυτό και σου λέω καλύτερα να το δει μηχανικός.

Βέβαια πιο απλές περιπτώσεις λύνονται

Link to comment
Share on other sites

pegiavass εχεις δικιο, ζητω συγγνωμη.

 

οντως το φορουμ ειναι ανοικτο για ολους κ δεν πρεπει να αποπαιρνουμε τον κοσμο.

 

κ αν ειστε κ τυχεροι, μπορει να βρεθει καποιος να απαντησει δωρεαν κ να πεσει μεσα με τηλεδιαγνωση

Link to comment
Share on other sites

Τα μαύρα στίγματα είναι εδραιωμένη βιολογική προσβολή του σκυροδέματος. Συνήθως είναι αποτέλεσμα υδατοπερατότητας της πλάκας. Με χλωρίνη θα φύγουν προσωρινά και θα επιστρέψουν σε λίγο. Συμπυκνώματα δεν παρέχουν αρκετή υγρασία για εδραίωση και θα δείτε οτι αλλάζουν χρώμα και πυκνότητα με τις εποχές. Αν και το φαινόμενο θεωρείται απλό απο τους περισσότερους μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική διάβρωση όπλισης λόγω χημικής προσβολής. Παρατεταμένη προσβολή οδηγεί σε τμηματική εγκάρσια αποκόλληση πλάκας και πρόβλημα στην διαφραγματική λειτουργία της. Προφανώς και εαν είναι κοντα σε κόμβους το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αφού πολλοί μύκητες εκλύουν θειούχα με αποτέλεσμα να χάνουμε ολκιμότητα και συνάφεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.