Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση διατομής καλωδίου γεφύρωσης συσσωρευτών


solar5593

Recommended Posts

Παιδια εχει κανεις ιδεα πως υπολογιζουμε αυτη την διατομη? εχω 12 μπαταριες των 12V και εχω συστημα 48V.Προφανως στην διατομη δεν παιρνω υποψη μ πτωση τασης καθως η αποσταση μεταξυ των μπαταριων ειναι μικρη,σωστα?

 

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είθισται να χρησιμοποιούνται μεγάλες διατομές. Συνήθως η ίδια διατομή με εκείνη του κεντρικού αγωγού, μολονότι θεωρητικά θα αρκούσε ένα υποπολλαπλάσιο (αναλόγως του πόσες συστοιχίες παραλληλίζονται).

 

Ίσως δεν αξίζει τον κόπο η "οικονομία" στις γεφυρώσεις.

Ίσως πάλι προκύπτει ως αναγκαιότητα από ένα υποθετικό σενάριο κατά το οποίο το μέγιστο ρεύμα (για Χ λόγους) παρέχεται από μία μόνο συστοιχία)...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα αυτό. Προφανώς η αναγκαία διατομή προκύπτει από το μέγιστο ρεύμα (με κριτήριο την θερμοκρασία του αγωγού), όπως για όλους τους αγωγούς.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κοιτάξεις τις λυμένες ασκήσεις από το βιβλίο του Β. Μπιτζιώνη "Σύγχρονες Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις".

Η επιτρεπόμενη πτώση τάσης των καλωδίων γεφύρωσης υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζονται τα καλώδια που συνδέουν τα Φ/Β πλαίσια με τον αυτόματο φορτιστή-ρυθμιστή.

 

Σε μια άσκηση με 4 συστοιχίες συσσωρευτών έχουμε: Σ4-Σ3 διατομή 10 mm2, Σ3-Σ2 διατομή 25 mm2; Σ2-Σ1 διατομή 50 mm2; Σ1-ΑΦΡ διατομή 70 mm2

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πρόκειται να προμηθευτώ 6 μπαταρίες 2V OPzS 900 Ah για 12βολτο και ο προμηθευτής μου δίνει 2 μπάρες χαλκού για σύνδεση των καλωδίων (1Χ10μμ2 από τον Ρ/Φ) στους ακραίους πόλους του σετ. Αλλά είναι πανάκριβες. Τι συνηθίζεται;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.